Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Trädgårdsmästaren byter jobb – men stannar i rutan

22 aug, 2017 
Henrik Högström
John Taylor har fått nytt jobb, som konstnärlig ledare på Tjolöholms slott – men fortsätter med SVT:s Trädgårdstider.
Efter 20 år i Malmös slottsträdgård har John Taylor fått nya uppdrag. Men trädgårdsmästaren kommer att fortsätta dyka upp i TV-rutan också: "Vi kommer att fortsätta med Trädgårdstider".
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I kvällens avsnitt av Svt:s Trädgårdstider blir det bland annat ett skållhett chilitest där Pernilla Månsson Colt håller på att brinna upp och så får grannen Hasse komma in och avgöra vem av de fyra programledarna som lyckats bäst med sitt trädgårdsland.

John Taylor vill inte döda spänningen på förhand men konstaterar leende att han i all fall ligger bra till.

Se också: John Taylors trädgårdstips

John Taylor trädgårdstipsBrand logo
John Taylor trädgårdstips

Dessutom är det ovisst om redaktionens trädgård kommer att lyckas slå sig in i the yellow book när Penny Snell kommer på besök från England.

– Jag kan väl säga så mycket som att det blir ett känslosamt avslut, säger John Taylor.

John taylor på nya arbetsplatsen Tjolöholms Slott
Nya arbetsplatsen Tjolöholms Slott. Foto: Thomas Carlén, Tjolöholms Slott

Sa upp sig efter 20 år

Även om årets säsong knappt gått färdigt finns det redan planer på en fortsättning med trädgårdsmästare Taylor och de andra. För hans del är förutsättningarna dock lite annorlunda än tidigare.

Annons

I våras sa John Taylor upp sig från anställningen i Malmö slottsträdgård efter 20 år på jobbet. Under den tiden har han bland annat hunnit att vara med om att skapa Malmö Garden Show som lockar tusentals besökare varje år. Han berättar att planerna var lite lösa om framtiden men att det fanns en businessplan. Ett alternativ var att köpa en vit skåpbil och åka runt och hjälpa till i privatträdgårdar. Den fotbollsfrälste trädgårdsmästaren dagdrömde om jobb hemma hos MFF:s Markus Rosenberg till exempel.

Slapp ragga jobb

Men när nyheten om att John sagt upp sig sipprade ut blev han istället kontaktad av Tjolöholms slott och Hvilans trädgårdsskola utanför Åkarp. Ett upplägg med tre dagar på det ena stället och två på det andra som passade John perfekt.

På Tjolöholm blir John Taylor ”konstnärlig ledare” men kommer att ingå i ett lag som redan funkar. Det halländska slottet, som kallas ”Nordens främsta arts and crafts-anläggning”, tilltalar hans intresse för arkitektur och historia.

Annons

Han menar, inte helt otippat, att fler borde hitta dit.

– Det borde vara en av de fem mest besökta i Sverige.

Men det nya schemat innebär i alla fall att John Taylor räknar med att få tid till att spela in TV också. Ett första möte med producenterna för Trädgårdstider är redan inbokat.

John Taylor är medveten om att hans rykte som trädgårdsmästare är bra men han hade ändå inte räknat med att bli ”headhuntad” så där rakt av. Men det kan hänga ihop med att han är från Yorkshire och Malmöbo. Platser där självhävdelse är bannlyst.

– Jag är uppvuxen med att man ska min själ inte tro att man är något.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons