Wanna vann över 41 miljoner – samma kväll tog hon emot varor i sin butik

Wanna och Mikael Isaksson bor i Luleå och vann nyligen över 41 miljoner kronor.

Foto: Privat

Trots storvinsten i Postkodlotteriet har Wanna Isaksson fötterna förankrade på jorden. Hon tänker leva vidare precis som vanligt. "Jag älskar att jobba och träffa människor", säger Wanna som arbetar upp mot 100 timmar i veckan.

Det krävs några telefonsamtal innan paret Isaksson svarar.

– Vi har Expressen här, kan vi höras lite senare? säger Mikael Isaksson från thaimatsaffären som han driver med sin fru Wanna i Luleå.

I söndags stod klart att Wanna hade vunnit storvinsten i Postkodlotteriets "grannyra. Sedan dess har medier svärmat kring paret som getingar kring ett saftglas i sommarsolen.

Ensamstående Carina vann miljoner på Postkodlotteriet

Inte så konstigt. Vinsten på 41 651 072 kronor är en av de allra högsta som delats ut av Postkodlotteriet.

Paret Isaksson bor i det vinnande postnumret, men dessutom också i rätt postkod som är en mindre del av postnumret. De har också flera lotter vilket ökar chansen att vinna mycket.

Vilket de gjorde – med råge.

Men det förstod inte paret på en gång. Så här gick det till.

Onsdagen den 5 januari fick Wanna Isaksson besök av Magdalena Forsberg från Postkodlotteriet som hade med sig 3,8 miljoner kronor. Då visste inte Wanna att det skulle bli mer kommande söndag. Programledaren Rickard Sjöberg hörde av sig och delade ut nästan 38 miljoner kronor till.

– Jag trodde inte det var sant. Jag kunde inte förstå att vi vann så mycket, säger Wanna Isaksson.

Trots storvinsten i Postkodlotteriet under söndagen så var både Wanna Isaksson och hennes make tillbaka i parets butik samma kväll. Det fanns ju varor som skulle anlända och dessa väntade inte på någon.

Rickard Sjöberg om jubilerande Postkodmiljonären: ”Min oas”

Uppväxt i Thailand

Wanna Isaksson växte upp i Thailand i en liten by under påvra förhållanden. Hon har jobbat i vävfabrik, monterat elektriska delar och även på hotell som receptionist.

Mikael och Wanna Isaksson i sin butik som säljer asiatiska livsmedel.

Foto: Privat

Det var via hotellet som hon träffade sin blivande make Mikael. Hon flyttade till honom i Luleå för drygt 15 år sedan. Här utbildade hon sig till undersköterska men bestämde sig efter några år för att starta eget. Det blev en butik som med asiatiska varor på hyllorna.

Den stora frågan är vad hon och maken ska göra med pengarna.

– Jag är redan så nöjd med mitt liv. Detta är en bonus. Jag tänker spara det mesta till min pension så jag har en trygghet. Sen blir det en del till barnen och renovera huset.

Wanna tänker alltså fortsätta leva som hon brukar, säger hon. Sex, sju dagar i butiken varje vecka, från morgon till kväll. Inte sällan springer arbetstimmarna upp mot 100 timmar i veckan.

– Jag älskar att jobba och träffa människor. Men visst hade det varit skönt att kunna ta lite semester nu när man har råd.

Men du ska alltså inte sälja butiken?

– Nej. Jag älskar min butik. Och jag kan inte stå still. Jag måste jobba. Annars är det inte jag.

När världsläget tillåter tänker hon också besöka Thailand igen där hennes sex syskon och snart 85-åriga mor fortfarande bor. De har inte setts sedan innan pandemin. I hembyn tänker hon också hjälpa en lokal förening som bistår mindre bemedlade med kistor till anhöriga som gått bort.

– Jag har tidigare hjälpt så mycket jag kunnat. Det tänker jag fortsätta med.

Se också: 5 saker om Magdalena Forsberg du kanske inte visste

1:40

Efter reklamen: 5 saker om Magdalena Forsberg du kanske inte visste

(1:40)