Lästips:Träning och motionNär hjärtat svikerPsykologiBlodtryckMag- och tarmproblem

3 tecken på att du tillbringar för mycket tid med din partner

22 aug, 2023 
När man är nykär vill man inget hellre än att tillbringa tid med sin käresta. Men hur mycket tid är egentligen för mycket? Och vad kan det ha för konsekvenser? Allas.se reder ut!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Visst är det fint att vilja tillbringa tid med en partner, och ofta likställer vi längtan efter en person med kärleken till en person. Och många gånger är det riktigt, men ibland försvinner det där längtan – och istället längtar vi efter egentid. Det behöver inte nödvändigtvis ha något med din kärlek, eller partnern, att göra.

Se också: Saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hållaBrand logo
Se också: Saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hålla

I en artikel i ”Psychology today” att många av oss behöver tid att ”ladda våra batterier” – och att det inte ska tolkas som något negativt.

3 tecken på att du umgås för mycket med din partner – och behöver egentid

1. Du längtar efter att vara ensam hemma. Om du kommer på dig själv att hitta på ursäkter för att undvika partid, så är det nog dags att skapa dig lite egentid.

Annons

2. Du är irriterad. Om du känner dig frustrerad, orolig, rastlös, så är det lätt att lägga skulden på sin partner. Men det kan finnas många anledningar till att du känner så, allt ifrån stress, hormoner till omvärlden. Oavsett så kan du behöva en paus för att få lugn och ro i hjärta och sinne.

3. Du längtar efter att socialisera – som singel. Många personer som vill bredda som umgängeskrets, tillbringa tid med familj och hänga med gamla vänner – och vill göra det ensam – behöver ofta en paus från sin partner. Att vilja ta upp gamla kontakter och vänskaper betyder ofta att du hängt för mycket med en och samma person.

Behöver inte påverka relationen

Som tidigare nämnt behöver inte en timeout betyda att relationen är på väg att dö. Det är viktigt att båda parter har utrymme att utforska sig själva och sin identitet, samtidigt som man älskar och vårdar sin tid ihop. Det är viktigt att båda parter kan känna sig bekväma att verka både i samhället och ensamma.

Annons