Så blir din sommar 2022 – horoskop för juni, juli och augusti

Kvinna sitter i gräset på en picknickfilt i stråhatt och solglasögon.

Foto: Shutterstock/TT

Nyfiken på hur sommaren blir? Monica Hortell bjuder på ett fullmatat horoskop för juni, juli och augusti – för alla stjärntecken.

Väduren – horoskop juni, juli, augusti

Energin flödar, och du använder sommaren till att sätta du igång massor av saker. Du är utåtriktad och positiv och tror på dig själv i alla lägen. Ditt problem är möjligen överdrifter, att du i stor optimism tar i så häftigt så det blir för mycket av allt. Men du också tur och saker ordnar sig ofta på oväntade sätt.

Se också: Så är du som person enligt ditt stjärntecken
1:33

Efter reklamen: Se också: Så är du som person enligt ditt stjärntecken

(1:33)

Slå på ljud

Relationer: Många attraheras av din starka utstrålning. Om du är singel dejtar du en hel del men har svårt att bestämma dig. Du vill ha alla dörrar öppna om någon ännu bättre skulle dyka upp, och risken är att du krossar några hjärtan. I slutet av sommaren blir du själv förälskad på allvar i någon som vänner presenterar dig för.

Hälsa: Du unnar dig diverse utsvävningar med mat och dryck och godis. Du vill helt enkelt inte sätta tråkiga gränser för något, och det kan innebära att du går upp i vikt eller får matsmältningsproblem. I övrigt mår du bra så länge det händer saker och du får vara aktiv.

Ekonomi: Det dyker upp idéer om hur du ska stärka ekonomin. Du är kreativ och säljer, köper och fyndar, placerar om lån och investerar klokt. Troligen utvecklar du också en hobby som ger oväntade inkomster. Större delen av extrapengarna spenderar du på bostaden. Dessutom är du generös när släktingar behöver hjälp.

Fyra vänner skrattar tillsammans utomhus och rider på varandras ryggar.

Som oxe kan du söka dig till nya vänner som du verkligen trivs med.

Foto: Shutterstock/TT

Oxen – horoskop juni, juli, augusti

Du känner dig lite frustrerad i början av sommaren. Men det är bara en kort period, och i juli börjar det hända saker. Din envishet kombineras med en riktig energikick. Projekt som legat och väntat på bättre tider går lekande lätt att beta av. Sommaren för med sig ett gradvis ökande självförtroende och dessutom en förstärkt intuition.

Relationer: Du avslutar kontakten med en jobbig person som länge irriterat dig. Ni har umgåtts av gammal vana, men nu kan du söka dig till nya vänner som du verkligen trivs med. I kärlek tar du gärna egna initiativ. Är du singel träffar du någon i samband med en kortare resa, och det blir ett spännande men inte helt stabilt förhållande.

Hälsa: Du testar en ny lite ovanlig träningsform som passar dig perfekt. Trevligt nog orkar du mer än vanligt och har lätt för att bygga både muskler och kondition. Du är också noga med vad du äter. Alla former av kemikalier och tillsatser går bort. Du kan vara lite petig och "besvärlig" i vissas ögon, men du känner ju själv vad du mår bra av.

Ekonomi: Du vill inte bränna en massa pengar på onödig lyx, istället prioriterar du upplevelser framför prylar. Utflykter, äventyr och miljöombyten får alltså kosta en del. Kanske gör du också någon form av hälsoresa eller går en kurs som visserligen innebär en stor utgift men som du betraktar som en ren investering på sikt.

Hit ska du resa sommaren 2022 – enligt ditt stjärntecken

Tvillingarna – horoskop juni, juli, augusti

Du söker nya vägar och sätt att uttrycka dig. Det går lite upp och ner, det kan kännas som att du vill öppna en massa dörrar som förblir stängda. Ett råd är att strunta i alla måsten och lägga de mest högtflygande planerna på is till slutet av sommaren. Små korta miljöombyten ger inspiration

Relationer: Om du är singel blir du häftigt förälskad i någon som är konstnärlig och lite mystisk. Känslorna är besvarade, och det finns ett starkt andligt band mellan er. Dock kan en gammal relation ligga i bakgrunden och spöka. Har du en partner så behöver ni båda egen tid. Speciellt för dig är det viktigt att få vara ensam ibland.

Hälsa: Du har tidvis låg energi, så det är inte nödvändigt med ambitiösa träningsprogram. Hushålla med krafterna och unna dig långa stunder i hängmattan med en intressant tidskrift eller några bra böcker. Har du nåt extrakilo så är det inte hela världen, du är ändå inte så bra på självdisciplin i sommar. Krafterna återvänder i augusti.

Här är de viktiga astrologiska datumen att hålla reda på

Se klippet här!

Ekonomi: Du gör av med pengar på impulsköp av kläder och roliga prylar. Däremot är du mycket försiktig med större utgifter, och du planerar inte långsiktigt. Ett viktigt råd: Fall inte för påstridiga telefonförsäljare! Måste du skriva under viktiga papper om pengar, så läs dem flera gånger först!

Par håller om varandra och kramas, i bakgrunden ses en solig, blå himmel med lätta moln.

Det finns gott om kärlekschanser för flera stjärntecken i sommar.

Foto: Shutterstock/TT

Kräftan – horoskop juni, juli, augusti

Din sommar går i eftertankens tecken. Vad är viktigt i livet, vad vill du verkligen satsa på? Det blir många diskussioner med närstående, och alla har nyttiga synpunkter. Ett ideellt engagemang inom en grupp eller förening kan ge mycket uppmärksamhet, även i ett offentligt sammanhang.

Relationer: Du är öppen och tolerant, och ofta blir du en medlare som får folk att dra åt samma håll. Vänskap står mer i fokus än kärlek, men blir du förälskad så är det i någon som är stabil och trygg i sig själv. Har du en partner ska ni gärna resa till något mysigt ställe där ni varit förut. Det blir romantiskt och stärker banden mellan er.

Hälsa: Du har lättare än vanligt att bryta dåliga vanor och satsa på sundare leverne. Alternativa må bra-metoder intresserar dig mycket. Men du har en tendens att oroa dig för vänners hälsa, och fast dina råd är bra är det inte många som lyssnar. Inse att alla måste fatta sina egna beslut, du kan bara föregå med gott exempel.

Ekonomi: Du har inget behov av att vräka på med dyra statusprylar, och när folk skryter om sina pengar blir du bara irriterad. Men din ekonomi är bra nog för att du ska kunna unna dig många små guldkorn, vardagslyx kan man kalla det, och även dela med dig till både närstående och välgörande ändamål. Du är väldigt generös.

Lejonet – horoskop juni, juli, augusti

Du gillar att ta plats, och i sommar syns och märks du i många sammanhang. Men det handlar inte bara om att du njuter av att stå i centrum, utan på olika sätt ställer du upp för andra. Du drar i trådar och styr upp saker och ting till allas belåtenhet. Din förmåga att alltid se helheten ger dig framgångar.

Relationer: Du får många nya kontakter med folk som delar dina intressen. Men i kärlek är du ganska sparsmakad, rentav överkritisk. Det blir en del oengagerat dejtande, och inte förrän i slutet av sommaren öppnar du dig känslomässigt. Då tänder det till med någon du träffar via jobbet.

Vilket stjärntecken passar du med?

Hälsa: Du har lätt för att bygga upp dig och upprätthålla en stabil hälsa. Regelbundna långpromenader gör underverk. Eventuella förkylningar och energidippar beror på överansträngning, att det helt enkelt är för mycket på gång, och motverkas med vitaminer, vila och meditation. Var också ute i naturen så ofta du kan.

Ekonomi: Du vill skala ner och försöka klara dig med mindre pengar. Men det rinner iväg rätt bra ändå - du har gjort en del dåliga affärer och lån ska betalas. Ta inga nya lån, var medveten om räntor och olika påslag. I slutet av sommaren kan det komma ett erbjudande om jobb som ger både inflytande och högre lön.

Vänner ute på äventyr i bil, roadtrip.

Foto: Shutterstock/TT

Jungfrun – horoskop juni, juli, augusti

Det blir tvära kast i sommar, och du dras från den ena aktiviteten till den andra. Som vanligt är du noga med allt och har höga krav. särskilt på dig själv. Du får ofta mycket uppmärksamhet, backa inte från det utan visa att du tror på dig själv! Resor, kurser och skrivande är givande områden.

Relationer: Du umgås ofta med yngre personer där du får ett slags mentor-roll som passar dig bra. Söker du en ny kärlek är chansen stor både via nätdejting eller i samband med ett föreningsengagemang. Det börjar som vänskap men blir snabbt något mer. Har du en partner ger ni varandra mycket utrymme och båda genomgå en stark utveckling under sommaren.

Hälsa: Du hjälper någon i vänkretsen som är krasslig. Själv slarvar du ovanligt mycket med mat och motion, och det beror mest på tidsbrist. När det blir för mycket omkring dig mår du bra av kontakt med naturen och inte minst med djur. Har du inga egna djur, så låna en hund ibland eller ställ upp som kattvakt!

Ekonomi: I början av sommaren blir du erbjuden ett ekonomiskt samarbete, men det blir också lite bråk om pengar. Du och en släkting har olika uppfattningar om en investering, och det gäller att hitta en kompromiss. I det stora hela är du generös och har förmodligen en lista på välgörande ändamål som du kan stödja.

Vågen – horoskop juni, juli, augusti

Improvisation och allmän spontanitet måste få plats i sommar. Mycket kommer att styras av andra människor och omständigheter du inte rår över, så du får acceptera att du inte har kontroll över precis allt. Omväxlande blir det i alla fall, och du har starka upplevelser i samband med resor och annan kontakt med utlandet.

Relationer: Det blir oväntade sammanträffanden av trevligt slag, gamla bekanta söker upp dig och nya kontakter får du också. Du är väldigt poppis. Är du singel träffar du en stor kärlek när du minst väntar det. Ni är väldigt olika, men det finns ett andligt band mellan er, som att ni känt varandra i ett tidigare liv.

Hälsa: Du har ofta en del överenergi som måste laddas ur om den inte ska slå mot dig själv i form av småförkylningar och oförklarliga trötthetsperioder. Regelbunden motion är viktig. I juli eller augusti är det bra att åka på någon form av spa eller retreat som ger en välbehövlig uppladdning inför kommande utmaningar.

Ekonomi: Om du väntar på någon form av bonus, gåva eller ersättning så kommer det när det som bäst behövs. Det finns många hål att stoppa de pengarna i. Du gör också en affär tillsammans med en annan person. Det tjänar ni båda på, fast kanske inte lika mycket som du hoppas.

Två kvinnor går barfota i gräset med picknickkorg i handen.

Foto: Shutterstock/TT

Skorpionen – horoskop juni, juli, augusti

Du betar av praktiska sysslor en efter en och väntar på att någon gång få känna dig ledig. Det bästa du kan göra för att komma ur ekorrhjulet du själv försatt dig i, är att byta miljö. Gör en resa i sommar, gärna riktigt lång. Den får gärna innehålla konst och kultur varvat med sol och bad.

Relationer: En färgstark, spännande person kretsar runt dig, och ni dras till varandra nästan mot er vilja. Det kan utvecklas till en stor passion, men se upp om du märker tecken på svartsjuka och kontrollbehov! Har du en partner måste ni unna varandra att utvecklas även om ni inte har exakt samma intressen.

Hälsa: Det här är sommaren när du kan slå en på en hälsosam väg som funkar i längden. Små förändringar gör stor skillnad. Var restriktiv med socker och stärk immunförsvaret genom att andas frisk luft, göra yoga eller avslappningsövningar. Du behöver däremot inte äta massor av olika kosttillskott för att må bra.

Ekonomi: Det finns någon som är avundsjuk, som hackar på dig eller vill låna pengar och inte betalar tillbaka. Om du inte vill ha det så måste du säga ifrån. Ha inte dåligt samvete för att du inte kan hjälpa alla. Det är bra att se över egna lån och försäkringar och se till att du har de bästa villkoren.

Detta är du bäst på i sänghalmen – enligt ditt stjärntecken

Skytten – horoskop juni, juli, augusti

Din kreativitet får fullt spelrum i sommar, och energin är bra. Med stor optimism ser du till att gamla begränsningar försvinner, och det kan rentav bli så att en gammal dröm slår in. Men du förväntar dig inte att få något gratis, utan är beredd att satsa helhjärtat för att nå resultat.

Relationer: Du vill gärna bli förälskad och saknar inte beundrare. Men du är lite kräsen samtidigt, och rädd om din frihet, så du går inte in i något med hull och hår. Det blir mer kickar som är kul för stunden. Men på en fest träffar du en känslig person med mycket djup, och mellan er kan det bli allvar om du släpper på dina försvar.

Hälsa: Du har en tendens att överanstränga dig och att slarva med mat och sömn. Allt är så roligt så du vill inte avstå från något. Men det är förstås viktigt att du går ner i varv istället för att köra på i samma tempo. Du mår jättebra av att vara utomhus, det kan gärna vara skog och vildmark och lite strapatsfyllt.

Ekonomi: Någon typ av gåva eller ersättning ökar dina ekonomiska ramar och du kan slå sig lös lite. Förhandla om lön bör du också göra, och ju mer självförtroende du visar desto bättre går det. Och som inte det vore nog har du lite tur i spel också, särskilt i början av sommaren.

Stenbocken – horoskop juni, juli, augusti

Flera i din närhet behöver hjälp, och du ser det som din plikt att ställa upp. Det blir en del att stå i, och mellan varven. satsar du på att att utveckla dina skapande talanger. Du målar, handarbetar eller skriver mer än vanligt. Idéer har du hur många som helst, så ta vara på dem. Dessutom gör du en mycket givande resa.

Relationer: I början av sommaren blossar det upp en liten konflikt inom släkten som du diplomatiskt avstyr. I kärleken råder harmoni. Du och din partner ger romantiken näring genom att skapa små guldkorn i vardagen. Är du singel blir det en del dejtande, och att träffa någon via nätet kan gå snabbare än du tror.

Hälsa: Du tänker på din hälsa och sysslar med all möjlig egenvård. Unna dig massage ibland, gå på fotvård, kolla upp tandhälsan. Det sista låter väl inte direkt kul men kan spara både lidande och pengar. Att äta ren giftfri mat ger också en energikick. Satsa på det en period och känn vilken skillnad det blir.

Ekonomi: Du får ekonomiska fördelar genom andra personer. Ett problem som legat och gnagt löser sig på ett bra sätt. Dessutom tillhör du dem som har mer tur i spel än vanligt. Men du vill inte direkt lägga på hög utan spenderar det du får in. Inredning, konst och tekniska prylar hör till det du gärna investerar i.

Vilken Disneyskurk är du mest lik? Ditt stjärntecken avslöjar dig

Vattumannen – horoskop juni, juli, augusti

I sommar får du vara flexibel, för det dyker ofta upp något helt oväntat som avbryter det du precis börjat med. Acceptera det, och inse att om du får hälften av det du planerat uträttat så kan du vara nöjd. Och som vanligt lyckas du förvåna andra genom att gå din egen väg i en laddad fråga.

Relationer: Det är inte spänning och kickar du söker utan någon du kan lita på i alla väder. Innehållet är viktigare än ytan, och utseende och status bortser du från. Men du faller för en person som har flera andra beundrare, så du har alltså rivaler. Det kan bli ett litet drama, men du följer ditt hjärta ändå.

Hälsa: Negligera inte symptom som värk eller stela leder. Det finns hjälp att få, och du är också beredd att testa nya hälsobefrämjande metoder, preparat eller undergörande apparater. Däremot är du trött på det gnäll om sjukdomar som vissa i bekantskapskretsen håller på med. Försök få dem att tänka i andra banor!

Ekonomi: Du är beredd att skala ner, att komma bort från prylfixering. Sälj saker du inte behöver, och använd pengarna till nödvändiga reparationer hemma. Det kan också vara någon teknisk apparat som är utdaterad eller trasig, och som måste bytas ut. I augusti startar ett kreativt projekt som kan öka dina inkomster betydligt.

Kvinna ligger i stråhatt och läser i en hängmatta.

Fiskarna har behov av att vara hemma och ta det lugnt i sommar.

Foto: Shutterstock/TT

Fiskarna – horoskop juni, juli, augusti

Inga stora utmaningar behövs i sommar. Du har behov av att vara hemma och ta det lugnt. Din förmåga att glädjas åt det lilla, att uppskatta det som händer på ett småskaligt plan, är en tillgång. Några korta miljöombyten gör du i alla fall. De blir givande och ger intryck som tar veckor att bearbeta.

Relationer: Konflikter i vänkretsen stör dig, men du bör inte blanda dig i för mycket. I kärleken är det lugnt. Om du är singel träffar du en intressant person hemma hos vänner. Det tar lite tid innan det tänder till, ni är medvetna om varandra men undrar vem som ska ta första steget. Låt det inte rinna ut i sanden, utan våga visa dina känslor.

Hälsa: Om det är för mycket på en gång blir du nervös och får svårt att samla ihop energierna. Har du möjlighet att komma ut till havet eller en sjö, så gör det! Vatten har en helande effekt på dig. Det har även musik. En konsert eller en bra cd lyfter sinnena. En annan hälsobefrämjande aktivitet är trädgårdsarbete.

Ekonomi: Det finns goda möjligheter att tjäna en extra hacka. Passa på att fynda på loppisar eller ro hem saker på nätauktioner. Mycket kan du sedan sälja vidare till ett högre pris. Dessutom får du saker av vänner eller grannar eller du får köpa något du behöver billigt. Om någon är skyldig dig pengar är det dags att kräva in det.