Hit ska du resa sommaren 2022 – enligt ditt stjärntecken

Till vänster: Malta. Till höger: Kvinna som fotograferar med kamera.

Foto: TT

Kan ditt stjärntecken guida dig rätt i val av semesterresa? Svar ja! Olika tecken trivs bäst på olika platser – se här.
Se också: Så är du som person – enligt ditt stjärntecken
1:33

Efter reklamen: Se också: Så är du som person – enligt ditt stjärntecken

(1:33)

Slå på ljud

Vandring i Alperna, kulturella upplevelser i Sydamerika eller lugna stunder vid Medelhavet. Beroende på när du är född har stjärnorna styrt hur du bör tillbringa din semesterresa just i år.

Väduren

santorini

Santorini, Grekland.

Foto: TT

Kära Väduren, du är ett eldigt tecken med mycket passion och energi. En vecka på stranden är inte tillräckligt för att tillfredsställa din inre rastlöshet. Snarare behövs ett resmål som kombinerar flera olika saker så som sol, värme, historia, sevärdheter och pulserande nattliv.

Stjärntecken: Vi listar vädurens egenskaper

För att få ut allt detta ska du satsa på att boka en semester där du får förflytta dig under resans gång. En öluff i Grekland eller Thailand är perfekt för just det.

Oxen

palermo

Palermo, Sicilien.

Foto: TT

Kära Oxen, du vill inte krångla till det utan nöjer dig med att få komma till en vacker plats med god mat. Eftersom du älskar att vara omringad av människor som ger dig sin fulla uppmärksamhet är det även läge att ta med dig så mycket vänner som möjligt på färden.

Stjärntecken: Vi listar oxens egenskaper

Låt oss föreslå en resa till franska Provence eller italienska Sicilien. Kanske kan ni gå ihop er i kompisgänget och hyra ett fint hus?

Tvillingarna

Machu Picchu

Machu Picchu, Peru.

Foto: TT

Kära Tvilling, din nyfikenhet och reslust tar dig helst till platser utanför Europas gränser. Du vill gå på upptäcksfärd och absorbera kulturer. Har du upptäckt alla världens sju underverk ännu? Om inte är det till kinesiska muren i Kina, Colosseum i Rom, pyramiderna i Egypten, Machu Picchu i Peru eller Taj Mahal i Indien du ska bege dig.

Glöm inte att ta med dig likasinnat resesällskap för att få ut mesta möjliga av upplevelserna.

Stjärntecken: Så är tvillingarna som person

Kräftan

malta

Malta.

Foto: TT

Kära Kräfta, du är den lite mer tillbakadragna typen. Din drömsemester i sommar spenderas bäst på en vit sandstrand med en god bok i handen och någonting uppfriskande i glaset. Du vill fälla upp ett parasoll, ta på dig en solhatt och lyssna på vågornas brus. Framåt kvällningen vill du återvända till ett strandnära hus där du tillagar en fräsch måltid.

Stjärntecken: Vi listar kräftans egenskaper

Bästa stället för detta är de lite mognare solorterna Menorca, Azorerna och Malta.

Lejonet

st tropez

St Tropez, Frankrike.

Foto: TT

Kära Lejon, du är ute efter ett resmål med många intryck. Du vill få maximalt med soltimmar, känna pulsen på strandklubben, köpa dryck direkt vid poolbaren och dansa tills natt blir till dag.

Se också: Så blir din kärlekssommar – enligt astrologin
1:21

Efter reklamen: Se också: Så blir din kärlekssommar – enligt astrologin

(1:21)

Slå på ljud

Din sommardestination är en party-fylld sådan, Ibiza eller St Tropez går lika bra vilket som.

Jungfrun

kryssning

Njut av kryssning.

Foto: TT

Kära Jungfru, du älskar ordning och vill gärna planera din semesterresa in i minsta detalj. För att slippa stressen som kommer med att googla upp flygrutter, hotell och sevärdheter föreslår vi nu att du i år satsar på en paketresa med all inclusive – ombord på ett kryssningsfartyg!

En tidig bokning av 10-dagars kryssning i Medelhavet eller Västindien ger dig just det lugn du behöver inför avfärd.

Stjärntecken: Vi listar jungfruns egenskaper

Vågen

toscana

Toscana, Italien.

Foto: TT

Kära Våg, för dig är det lugn och ro som lockar. Du behöver åka till en plats som är fridfull och sofistikerad, med ett rikt kulturliv och gott kök. Därför är Toscana i Italien en stad som passar dig i år. Här kan du strosa runt i stadskärnan, ta ett yogapass på stranden och besöka charmiga vingårdar i solnedgången.

Stjärntecken: Vi listar vågens egenskaper
Se också: 6 udda europeiska resmål
1:33

Efter reklamen: Se också: 6 udda europeiska resmål

(1:33)

Slå på ljud

Skorpionen

marrakech

Marrakech, Marocko.

Foto: TT

Kära Skorpion, ditt tecken vill ha en semester som är intensiv då du alltid reser bort med alla dina sinnen påkopplade. Det betyder att du vill se alla spännande saker, höra folkmyllret, känna värmen, få doftintrycken och smaka på de lokala läckerheterna.

En resa till önationen Sri Lanka eller Marrakech i Marocko kommer inte göra dig besviken.

Skytten

singapore

Singapore.

Foto: TT

Kära Skytt, du är en självständig upptäcktsresande som helst kastar guideboken och tar dig fram med hjälp av din inre kompass. För att kunna göra det krävs att du väljer ett resmål där det är tryggt nog att vara spontan.

Japan, Singapore och Melbourne toppar årligen listor över världens mest säkra storstäder med höga poäng vad gäller hälsosystem, infrastruktur och låg brottslighet.

Stenbocken

Bad Gastein

Bad Gastein , Österrike.

Foto: TT

Kära Stenbock, du uppskattar en aktiv semester med milslånga vandringsstråk i vacker natur. När hela Sverige snörade på sig gåskorna under pandemin och skröt om sin hemester i de svenska fjällen gäspade du stort. Done that, check!

I år är det vandring i alperna som lockar med orter som Österrikes Bad Gastein och italienska Cervinia.

Stjärntecken – vi listar stenbockens egenskaper

Vattumannen

highway 1

Pacific Coast Way/Highway 1, Kalifornien.

Foto: TT

Kära Vattuman, äntligen får du styra upp drömsemestern. Du är kompisgängets givna reseledare och kommer i god tid planera en resa ni sent ska glömma. I år är det en roadtrip i USA som lockar.

Du kommer noga lägga rutten som tar er från USA:s San Fransisco via Los Angeles och ned till mexikanska Cabo. Räkna med att vara borta tre veckor, minst!

Stjärntecken: Vi listar vattumannens egenskaper

Fiskarna

silfra

Silfrasprickan, Island.

Foto: TT

Kära Fisk, du trivs inte helt otippat vid vattnet. Där får din själ näring och ditt hjärta finner ro. Du vill kunna ta ett svalkande dopp, åka på båtutflykt och titta ned under ytan med en snorkel.

Vad du kanske inte vet är att allt detta finns på Island! Japp, den natursköna och mystiska Silfrasprickan är ett resmål just i din smak.

Stjärntecken: Vi listar fiskarnas egenskaper

Inspiration från Vogue.