Trending: VeckohoroskopÅrshoroskop 2024Stjärntecken

Stjärntecken: Vi listar vattumannens egenskaper

25 mar, 2022 
Heidi Ljungdahl
En illustration av stjärntecknet vattumannen med en himlakropp med tecknet för vattumannen i bakgrunden.
Stjärntecknet vattumannen med tecknet för vattumannen i bakgrunden.
Vattumannen är galen, genial och full av bra idéer! Att hitta egna lösningar på problem är ett kännetecken. Tecknet sätter ett högt pris på frihet och har svårt att binda sig vid något.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Varje år faller solen över ett nytt stjärntecken ungefär var trettionde dag. Under den perioden dominerar ett stjärntecken och dess kvaliteter påverkar oss allihop.

Vattumannen stjärntecken

Mellan 20 januari och 18 februari är det vattumannens tecken. Det betyder att alla som är födda under den perioden har vattumannen som stjärntecken.

Vattumannen som även kallas aquarius, tänker ofta utanför boxen och har ofta rykte om sig att vara antingen galen eller genial eftersom den gör saker och ting på sitt eget vis och dessa skiljer sig ofta från hur andra gör. Vattumannen är bra på att hitta originella lösningar på olika problem och tankarna tar aldrig riktigt paus.

Se också. Bästa julklapparna för varje stjärnteckenBrand logo
Se också. Bästa julklapparna för varje stjärntecken

Vattumannen är först och främst ett vänligt tecken som kommer bra överens med de allra flesta. Utmärkande för vattumannen är också att den sätter ett otroligt högt pris på frihet och kan nästan inte tänka sig något värre än att känna sig fångad eller bunden till något.

Annons

Vattumannen passar bra tillsammans med tvillingarna därför att två vattumän förstår varandra och kan njuta av ett trevlig och behagligt förhållande, och tillsammans med vågen därför att de har gemensamma intressen och lockar fram de bästa sidorna hos varandra.

3 tips för att få ut det mesta av vattumannens månad

1. Gör något nytt som du inte har vågat.

Om du får ta del av vattumannens energi kan du mycket väl uppleva en ny känsla för att göra något som du inte har vågat göra tidigare. Oavsett vad det handlar om så är det en bra tidpunkt att göra det nu.

2. Fördjupa dig i dina intressen.

Vattumannen är social av naturen men ibland kan också bli för mycket så säg nej till några av de saker som du blir bjuden till. Tillbringa i stället tiden för att ägna dig åt sådant som du verkligen vill.

3. Följ din magkänsla.

Att följa sin magkänsla kan känna svårt men med vattumannens energi är det lättare än vanligt. Använd perioden för att vara sann mot dig själv.

Vattumannens bra egenskaper

  • En riktig idealist
  • Originell och uppfinningsrik
  • Intellektuell och framåt
  • Är lojal

Vattumannens mindre bra egenskaper

  • Kan bli distanserad
  • Tankspridd och disträ
  • Kan vara kylig
  • Har svårt att binda sig vid en person

Element: Luft

Sten: Ametyst

Planet: Uranus

Källor: Allas, Astroguide

Annons