Lästips:VeckohoroskopÅrshoroskop 2024StjärnteckenMånadsstenar

Här är det perfekta semestermålet för just dig – enligt ditt stjärntecken

11 apr, 2024 
Foto: Shutterstock/TT
Vilket semestermål passar dig enligt ditt stjärntecken?
Och varför ska man ens ha stjärnorna i åtanke inför sommaren?
Vi rådfrågar astrologen Li Larsson som har stenkoll på ämnet – och ger oss svaren!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Den här hunden ska du skaffa baserat på ditt stjärnteckenBrand logo
Den här hunden ska du skaffa baserat på ditt stjärntecken

Det må tyckas okonventionellt att planera sin sommarsemester efter stjärnorna, men faktum är att det kan finnas stora personliga vinningar i att göra det. I alla fall om man ska tro vår astrolog Li Larsson som är expert på att studera himlavalvets alla skiften och hur de påverkar våra tolv stjärntecken.

– Områden som kärlek och relationer i stort, och inte minst ekonomin, påverkar oss alltid lite extra under sommaren, förklarar hon och understryker vidare en väldigt viktig del av sitt argument:

– Det kan vara värdefullt att ha lite koll på vad stjärnorna säger om dessa områden. Dels för att förebygga problem som kan dyka upp, dels för att ta vara på tursamma tidpunkter!

Annons

Stenbocken 22/12–20/1

Den hårt arbetande Stenbocken är ett av våra mest målmedvetna och ambitiösa tecken. Hon drivs av en envishet att ro alla projekt hon tar sig an i hamn, även om det krockar med sommarens ledighet. Det kan med andra ord vara svårt för stenbocken att koppla av på semestern.

Så varför inte låta just avkoppling bli sommarens stora projekt? Se det som en investering i din hälsa och unna dig en skön spaweekend någonstans nära havet.

Stenbocken som väljer att omfamna sin lekfulla sida på semestern har stjärnornas godkännande i ryggen. Att kasta dig in i en ny och kreativ hobby kan leda till många positiva insikter om livet, och även vara ett bra sätt för dig att uppnå sann sinnesro under ledigheten.

Vattumannen 21/1–19/2

Detta intellektuella stjärntecken har ett stort frihetsbehov och vill gärna gå deras egen väg i livet. Vattumannen är känd för att vara social, fördomsfri, äventyrlig och ha en förkärlek för det estetiska.

En kulturell storstad i Europa är därför en utomordentlig match vad gäller semestermål för Vattumannen. Där kan du förkovra sig i kulinariska matupplevelser, vacker konst och det lokala utelivet. Kanske italienska Rom eller spanska Barcelona kan bjuda upp till dans.

Annons

Fiskarna 20/2–20/3

Stjärntecknet Fiskarna är kända för sin ombytliga natur, något som gör att hon ibland har ett behov att dra sig undan från andra. Det kan ta sig uttryck i hennes längtan efter nya resmål och en tendens att inte vilja stanna på en plats för länge.

Omfamna din sanna natur i sommar och hyr en camper van eller husbil som kan ta dig vart du vill när du känner för det, om det så är inom Sveriges gränser eller om du väljer att utforska Europa.

Mot slutet av sommaren kommer du känna ett sug efter att vara social, så se till att boka in grillkvällar eller annat skoj med nära vänner som ger dig mycket energi till hösten.

Väduren 21/3–19/4

Väduren kännetecknas av dess energiska humör och starka, men också impulsiva, känslor. Detta sociala eldtecken har egenskaper som gör att de ibland jämförs med barn. Men det behöver inte vara något negativt.

Omfamna din barnsliga energi och energiska ådra genom att satsa på en aktiv semester. Kanske utforskar du Danmark på cykel eller lär dig surfa på ett läger i Portugal.

Annons

Oxen 20/4–20/5

Oxen är ett stabilt jordtecken som tycker om bekvämligheter i livet och allt som skänker henne njutning. Allt från god mat och dryck, till musik, konst och natur. Alla former av skönhet tilltalar Oxen som också tenderar att vara väldigt en praktiskt lagd.

– Den förnuftiga och lite försiktiga Oxen kommer att utstråla en ny optimism och framtidstro till sommaren, säger Li.

Semestern är därmed ett gyllene läge för det här tecknet att våga testa något nytt och ta sig ur sin bekvämlighetszon. Island kan vara ett annorlunda semestermål som har mycket att erbjuda för Oxen. Däribland ett överflöd av vackra naturupplevelser och livsnjutning, i form av spabad i de världskända varma källorna.

Tvillingarna 21/5–21/6

Tvillingen är en social varelse och sommaren bjuder på många tillfällen för henne att omfamna den sidan av sig själv. Detta nyfikna lufttecken älskar att resa, upptäcka nya saker och ständigt vara i rörelse.

En resa till en stad med hög puls kan ge Tvillingen allt hon vill ha av en semesterdestination. I exempelvis London eller New York finns en uppsjö av dags- och kvällsaktiviteter att fylla all vaken tid med. Tänk shopping, teatrar, musikkonserter- och festivaler, parkaktiviteter, restauranger och mycket mer.

Annons

Kräftan 22/6–22/7

Kräftan tycker om ordning och är känd för sin omhändertagande natur, i såväl arbetslivet som i privatlivet. Hon har en otroligt rik fantasi och tycker om att dagdrömma. Men det är ändå familjen som ligger henne närmast hjärtat. Varhelst hon är omgiven av sin familj är hon lycklig, men hon tenderar också att sätta deras välmående först, ibland på bekostnad av sig själv.

– Kräftan duschas i ett överflöd av möjligheter. Här finns verkligen chansen att förändra livet i nya riktningar, säger astrolog Li Larsson.

Släpp på alla måsten den här sommaren och våga ge dig ut på en resa alldeles själv. Kanske lockar en bekant semesterdestination runt Medelhavet, så som Spanien eller Grekland? Annars kan en andlig tripp till ”Arktis huvudstad”, norska Tromsø, erbjuda en unik upplevelse för Kräftan. Här kan du avnjuta allt från norrsken och midnattssol, till valsafari och episka naturupplevelser.

Lejonet 23/7–22/8

Detta godhjärtade och passionerade eldtecken älskar att omge sig av människor, då detta är en förutsättning för att hon ska kunna stå i centrum. Lejonet trivs som bäst när hon är festens mittpunkt och får den bekräftelse hon drivs av. Hon har också en förkärlek till livets goda och allt som heter lyx och flärd.

Annons

Hyr en lyxig villa i Frankrike, eller på Gotland om du föredrar att semestra innanför Sveriges gränser, och bjud in alla dina bästa vänner. Det bäddar för både kärleksfullt och avkopplande häng, såväl som lite upplivande dramatik.

Jungfrun 23/8–22/9

Jungfrun tillhör jordtecknen och har en stark analytisk ådra. Hon trivs med att vara både strukturerad och flitig, men ogillar att ta åt sig äran. Hon arbetar gärna i det tysta och brukar karaktäriseras som osjälvisk.

– Den nyktra och rationella Jungfruns behov av ett andligt liv vaknar. Nu kan intresset för yoga, meditation och liknande blomma upp, berättar Li.

Stjärnorna kan belöna den Jungfru som omfamnar en lite mer äventyrlig sida under sommarsemestern. Satsa på en veckas yogaretreat på Sri Lanka där du kan utforska din andlighet, tillåts arbeta med kroppen och kan utmana dig själv.

Vågen 23/9–22/10

Vågen är en nyfiken och social varelse som älskar att träffa nya människor och lära sig nya saker. Likt symbolen för detta stjärntecken strävar Vågen efter balans i livet, vilket ibland kan svänga över till perfektionism. Hon kan lägga mycket energi på att försöka uppnå ett perfekt förhållande eller ett perfekt yttre i sin längtan efter harmoni.

Annons

Likt en del andra stjärntecken har Vågen en djup uppskattning för vackra saker, och med det en naturlig fallenhet för mode, konst och andra kreativa uttrycksformer.

Vågen bör satsa på en semesterresa till ett resmål långt hemifrån för att uppnå den frihet och harmoni du söker. Kina, Australien, Mexiko eller Thailand kan vara tänkbara destinationer. Här får du också tillfälle att lära dig allt om en annan kultur och bli uppslukad i de lokala traditionerna.

Skorpionen 23/10–22/11

Skorpionen är modig, passionerad och stark driven av sitt rika känsloliv. Vid första anblick kan hon verka reserverad och det kan vara svårt att förstå att djupa känslor tar stor plats i Skorpionens inre. Hon är inte beroende av omgivningens bekräftelse och trivs i det egna sällskapet.

En segelsemester kan skänka Skorpionen en välkommen adrenalinkick, en chans att visa sina färdigheter till sjöss och avkoppling i naturen. Det spelar ingen roll om du seglar i någon av de svenska skärgårdarna eller om du föredrar ett äventyr på Medelhavet.

Annons

Skytten 23/11–21/12

Skytten är en av de mest äventyrliga personligheter av alla de tolv stjärntecknen. Hon har ett stort frihetsbehov och uppskattar ett friluftsliv som bjuder på naturupplevelser utöver det vanliga. Det spelar ingen roll om hennes intressen bli dyra, hon lägger gärna på pengar på det som ligger henne varmt om hjärtat.

Satsa på en vandringsresa i vackra Alperna eller, om du föredrar att hålla dig lite närmare hemma rent geografiskt, den UNESCO-listade Geirangerfjorden i Norge. Njut av vackra vandringsleder, otroliga vyer och (förhoppningsvis) trevligt sällskap på vägen!

Annons