Så blir din sommar! Stort horoskop för sommaren 2021

glada tjejer på en strand sommar

Vädur, stenbock eller jungfru? Oavsett stjärntecken får du här ditt horoskop för hela sommaren 2021.

Foto: TT/Shutterstock

Det har varit ett annorlunda år och för många av oss blir inte heller den här sommaren som vanligt. Astrologen har skådat djupt in bland stjärnorna och berättar här vad du kan förvänta dig av de kommande månaderna – och vad du själv kan göra för att göra dem så optimala som möjligt.

Väduren

21/3–19/4

Sommaren generellt

Det är inte lätt att planera sin semester i coronatider. Som tur är har du lätt för att vara spontan och behöver ingen lång förberedelsetid. Detta gäller även resor utomlands som du kanske hade uteslutit på förhand. Det kan dock bli lite krävande om ni är flera som ska tillbringa semestern tillsammans och då är det bra att vara ute i god tid.

De första två veckorna i juni kan vara utmanande och här måste du ta dig an flera saker samtidigt. Privat har du en hel del att stå i men tänk på att du kan njuta av den svenska sommaren även utanför din semestertid. Du har det som allra bäst när vädret möjliggör uteliv.

Kärlek och vänskap

Jämfört med förra sommaren kan du nu få mer möjlighet till umgänge. De vänner som du inte har sett till så mycket på sistone kan du ha det kul med under sommarmånaderna. Om du har semestertraditioner tillsammans med vänner kan dessa återupptas.

För dig som vill prioritera ditt förhållande under semestern är tiden från mitten av juli till slutet av augusti en bra tid för lite tid på tu man hand. Men här är resmålet inte det viktiga – att njuta och koppla av ska vara i fokus.

Samvaron med barn kan påverka på vilket sätt du har möjlighet att spendera din semester. Upplevelser som är utvalda tillsammans med barnen funkar allra bäst men de kan också bli en dyr historia.

Se också: Så blir kärleksåret 2021 för ditt stjärntecken

2:50

Efter reklamen: Så blir kärleksåret 2021 – enligt ditt stjärntecken

(2:50)

Slå på ljud

Jobb och fritid

Jämfört med förra sommaren kan du förvänta dig ett lugnare arbetstempo. Kanske är det din egen inställning som gör hela skillnaden. Både under juni och juli har du uppmärksamheten riktad mot hem och familj. Det betyder att du i högre grad kan anpassa arbetsuppgifterna efter dina ambitioner även om du givetvis måste sköta ditt jobb. Augusti kan innebära mer arbete men eftersom du har möjlighet att planera och ta tillvara din tid får du även det andrum du behöver. Om du har semester i augusti får den gärna vara aktiv så den både gör nytta för kropp och själ.

Sommarens fokus

Gå mot strömmen och gör inte som alla andra så kommer det att innebära fler upplevelser för dig.

Oxen

20/4 – 20/5

Sommaren generellt

Både i juli och augusti har du ett särskilt stort fokus på dem därhemma. Det är familjen men kanske också ditt hem som upptar din tid. Ett viktigt beslut i juli kan få stor betydelse för hur din semester blir i år. Om du väljer att sjösätta ett större projekt i hemmet kan det bli ett riktigt tufft semesterprojekt. Se dock till att ta en paus ibland. Du kan vara rastlös och måste känna att du har en viss frihet för att må bra.

Har du en önskan om en utlandsresa måste du tackla detta på ett särskilt sätt. Använd inte din energi till att försöka forcera omöjliga hinder – vänd dig istället till ditt nätverk. Goda vänner kan sitta inne med lösningen och öppna dörrar för en resa till utlandet. Om du reser tillsammans med dessa vänner kommer du att bli överraskad över vilka möjligheter du står inför.

Kärlek och vänskap

Den uppmärksamhet du har riktad mot familjen i början av sommaren ger er mycket tid tillsammans. Små korta avbräck från vardagen förstärker känslan av en lång ledighet tillsammans. Du måste dock se till att hemliga projekt inte stjäl tid från er. Kärleken har framför allt goda möjligheter att blomstra under juli månad.

I ditt parförhållande gäller det att kunna ge och ta – kanske måste ni turas om. Fram till mitten av juli är det du som drar det tunga lasset. Men sedan blir det omvända roller.

För singeloxen är det framför allt i augusti som du få kontakt med någon som verkar intressant. Det bästa är om du kan bryta invanda mönster och ta de chanser som dyker upp. Då kommer du att bli rikligt belönad och överraskad.

Hit ska du åka på semester – enligt ditt stjärntecken

Jobb och fritid

Ditt jobb kan lägga en extra press på dig just nu – inte bara under sommarmånaderna. Därför är det extra viktigt för dig att kunna ta semester. Du behöver komma iväg från den oro och rastlöshet som inte bara präglar ditt jobb utan hela din bransch. Det är när du tar ett steg tillbaka under semestern som du kan hitta nya sätt att lösa dina problem på. Ekonomin ska du inte bekymra dig över. Du kommer att ha råd att ta semester.

Sommarens fokus

Ta tillvara alla semesteraktiviteter som går att njuta av på hemmaplan.

Tvillingarna

21/5 – 21/6

Sommaren generellt

Du har som så många andra sett fram emot en sommar med många resor och upplevelser. Men du är också realistisk så om det inte går när det väl gäller så accepterar du läget och anpassar dig efter det. Du har lätt för att se möjligheter när de uppstår och kan ha lika roligt i närområdet som under en utlandsresa. Men nu behöver du inte längre bara vara hemma och det har du verkligen fått nog av. I andra halvan av augusti återvänder du dock hem till din bas igen. Din vänkrets lever upp och du kommer att märka tydligt att det frågas efter dig och säkert även dina åsikter.

Kärlek och vänskap

Det kan vara en god idé att stämma av dina förväntningar på semestern med din partner. Ni behöver framför allt vara eniga om behovet av att resa och komma ut. Du trivs bra med båda delarna – bara det händer något. Ett av dina intressen kan föra er ut på en lärorik upplevelse tillsammans med likasinnade.

I juli kan du vara lite trött och det känner din partner som nästan per automatik tar över och ror i land dina uppgifter. Men detta tar du igen under augusti då du åter är full av idéer, livsglädje och handlingskraft. Någon gång runt den 11 augusti blir det väldigt tydligt att ni har olika åsikter om en särskild sak eller om varandra. Det kan leda till en känsloladdad ordväxling. Den harmoniska stämningen kommer dock snabbt tillbaka även om ni inte enas helt och fullt.

Jobb och fritid

Dessa två ting kan du kombinera på ett bra sätt i år. Under ledigheten kommer du att lära dig mer om något av dina fritidsintressen. Säsongsarbete kan vara en annan sak som du lägger tid och kraft på denna period. Detta är särskilt aktuellt för dig som har förlorat jobbet. Studier eller ett fritidsintresse kan också uppta mycket av din tid. Och eftersom det bara handlar om en kort period har du möjlighet att gå all in.

Sommarens fokus

Anta utmaningen och bli bättre på något som du tycker är svårt.

Kräftan

22/6-22/7

Sommaren generellt

Det är med en stor portion res- och upptäckarlusta som du tar dig an den här sommaren. Men vad som är möjligt – och när – är inte så lätt att förutsäga. För dig som kräfta är det dock familjen och din trygga bas som är det viktigaste. Det är här det är viktigt för dig med harmoni och den kommer inte av sig själv enligt din mening. Mycket har dock blivit lättare än förra året och du kan röra dig mer fritt tillsammans med dem du tycker om. Dina vänskapsrelationer har av naturliga skäl hamnat lite i bakgrunden och semesterperioden är inte den lättaste tiden att väcka liv i dem igen.

Oavsett om du reser eller inte så får vardagarna under semestern gärna bjuda på något speciellt. Du känner en särskild dragning till vattnet och detta kan göra att du väljer att vistas i en sommarstuga under en längre period.

Kärlek och vänskap

Mycket har blivit lättare i ditt förhållande, kanske för att din partner har startat ett nytt kapitel i sitt liv. Å andra sidan kan detta också innebära ett test av er relation då krav eller förväntningar på mer frihet blir ett återkommande tema. Du behöver dock inte vara rädd för att förhållandet ska ta slut, men du behöver vänja dig vid en annan rytm i vardagen. I mitten av juli måste du sätta en gräns. Kanske för att din partner vill styra dig för mycket. Du kommer att bli bemött med förståelse. I början av augusti måste ni stämma av era planer och förväntningar igen. En möjlighet här är att ni delar på er och upplever saker på egen hand.

Detta är du bäst på i sänghalmen – enligt ditt stjärntecken

Jobb och fritid

Din intuition är stark, även när det gäller arbete. Här har du möjlighet att ha riktigt bra tajming och förbättra både din egen och verksamhetens ekonomi. Du intresserar dig för särskilt viktiga saker som du även har möjlighet att undervisa andra kring. De goda idéerna överger dig inte trots att du tar semester och de dyker upp när du minst anar det. Precis som vid hemarbete flyter semester och arbete gärna samman för dig. Det kräver något särskilt av dig så det inte uppstår problem.

Sommarens fokus

Om inte umgängeskretsen kommer till dig måste du komma till den.

Lejonet

23/7 – 22/8

Sommaren generellt

Frihet är något du värderar högt och uppstår det hinder på vägen anstränger du dig mycket för att ta dig förbi dem. Detta är något som kan bli väldigt aktuellt under sommaren. Det gäller att du inte låser dig vid gamla vanor utan väljer nya vägar framåt. Prova gärna något nytt när det gäller typ av semester och resmål. Om du är inställd på det kommer du att se möjligheter istället för hinder. Det kan också finnas en och annan vana i din vardag som du skulle må bra av att förändra. Se till att bli av med saker som får dig att känna dig bunden.

Du är inne i en period av hälsa och välmående och är på det stora hela på god fot med dig själv. Från mitten av juli till slutet av juli är du verkligen på topp fysiskt.

Hälsohoroskop: Så här mår du som bäst under 2021

Kärlek och vänskap

Ditt parförhållande och säkert även din partner kan vara krävande just nu. Men ju mer du ger av dig själv desto mer får du igen. I perioder måste du kanske helt ta över vissa uppgifter eftersom din partner är upptagen med annat som till exempel arbete. Men det kan i slutändan leda till extra inkomster som förgyller er gemensamma semester.

För singellejonet är det bra att vara uppmärksam på vem som korsar din väg i slutet av augusti. Under den här perioden kommer du att möta många nya människor.

Jobb och fritid

Det händer mycket på jobbfronten detta år, inte minst under sommaren. Din förmåga till samarbete kommer att sättas på prov. Om det förekommer digitala möten på din arbetsplats kommer det att bli betydligt mer av den varan för din del. Det är bra för dig att lägga mer tid på just den här tekniska delen av dina arbetsuppgifter. Det kommer att möjliggöra för dig att styra mer över din tid.

Det kan även bli aktuellt med resor i jobbet igen. Speciellt efter semesterperioden framåt slutet av augusti.

Sommarens fokus

Satsa mer på kvalitet än kvantitet när det kommer till vänskap och kontakt med andra.

Jungfrun

23/8-22/9

Sommaren generellt

Att vara flitig, praktisk och bra på att utnyttja tiden optimalt kommer alltid att vara en av dina stora talanger. Men det är lika viktigt att kunna koppla av, vilket sommaren ger dig bra möjligheter till. Det är dina allra närmaste som kommer att kunna få dig att glömma dina plikter och slappna av i sommar. Sommaren ger dig också bra möjlighet till att lägga mer tid på dig själv. Hälsa och välbefinnande är ständigt aktuellt för dig. Och hör du till dem som har saknat möjligheterna till motion och träning under arbetsveckorna kan du ge dig hän nu under semestern. Detta är bra att ha i bakhuvudet när du planerar din semester.

Under sommaren får dina vänner mer av din uppmärksamhet och nu begränsas ni inte längre av några restriktioner kring socialt umgänge. För dig räcker det absolut inte att hålla kontakt via sociala medier.

Kärlek och vänskap

Det är långt ifrån bara familjen som kommer att ta upp din tid under semestern. Även din partner kommer att vara väldigt central för dig och kommer att få en stor del av din uppmärksamhet. Du kommer att märka att du har mycket mer energi och det påverkar framför allt ditt humör. Om det har funnits problem inom det här området i ditt liv är alla dessa nu som bortblåsta.

Hos singeljungfrun finns en önskan om att träffa någon och det innebär att du är mer kontaktsökande än vanligt – och möjligheterna är goda. Om du inte hittar en partner så kanske en vän för livet? Oavsett kommer det att leda till starka lyckokänslor. Att få uppleva sommaren tillsammans med någon gör dig glad!

Jobb och fritid

Perioden före semestern har bestått av mycket hårt arbete och plikter för dig. Det kan finnas saker som du har åsidosatt både på jobbet och hemma - men du ska inte lösa det nu. Tack vare nya metoder eller ny teknik kan mycket av det bli lättare. Detsamma gäller om du låter bli att köra på i samma höga tempo hela tiden och istället kopplar av lite emellanåt.

Sommarens fokus

Hitta en balans i vardagen så du får en bra kombination av arbete och sånt som får dig att koppla av.

Vågen

23/9 – 22/10

Sommaren generellt

Först nu under sommaren kan du göra några stora och väsentliga förändringar som påverkar ditt mående på flera sätt. Det är till exempel möjligt att ett val som du ställs inför på jobbet leder till ändringar i din boendesituation. Det viktigaste är att du endast genomför de förändringar som du länge har haft en önskan om. Just nu har du en särskilt god intuition som säger dig vilka förändringar detta är. Det skulle kunna leda till att du går i en spirituell riktning. Ett särskilt fokus på dina fötter kan leda till att du rör dig mycket mer. Detta behov kan vara så starkt att din semester mycket väl kan innehålla en lång vandring eller någon annan mycket aktiv del.

Ett starkt behov av förändring eller renovering av din bostad väntar också denna sommar. Men överväg noga om det är värt kostnaden det innebär.

Vilken Disneyskurk är du mest lik? Ditt stjärntecken avslöjar dig

Kärlek och vänskap

För vågar är parförhållandet alltid viktigt men det kräver mindre energi och uppmärksamhet av dig denna sommar. Er samvaro flyter helt enkelt på lätt och okomplicerat. Tack vare det får du energi över till umgänge även med andra än din partner. Och mer tid med övriga vänkretsen är verkligen något som ger ditt liv mer mening just nu. Både egna och andras vänner har mycket att tillföra i ditt liv.

Om du är singel kan vänkretsen också till viss del kompensera för en partner under sommarmånaderna. Först i höst blir det naturligt för singelvågen att hitta en ny partner.

Jobb och fritid

Sommaren är en hektisk tid och det innebär att arbetet kan ta så stor plats för dig att sommarledighet är något som får skjutas på framtiden. Om så är fallet är det stark motivation och arbetsglädje som ligger bakom denna prioritering. Du vet helt enkelt vad du vill när det gäller din arbetssituation. Men trots mycket jobb finns det plats för glada och festliga kvällar. Det kan du få till trots att du kanske inte har flera veckors sammanhängande ledighet. I slutet av juli lättar arbetsbördan och då får du helt naturligt mer fritid att använda till något som är bra för dig.

Sommarens fokus

Du behöver inga tydliga gränser mellan arbete och fritid om du ser till att njuta och vara i nuet.

Skorpionen

23/10 – 22/11

Sommaren generellt

Du kan ha förberett dig inför semestern på några områden. Det är viktigt att du har koll på de mest fundamentala delarna av ditt liv som hem, familj och förhållande. Om det inte är lugnt på dessa fronter kan det innebära att vissa semesterplaner måste skjutas upp eller ändras. Det är okej för dig att leva med vissa begränsningar eller ett särskilt ansvar för familjen – troligtvis för att det inte är något som uppstår akut. Om du har traditioner under sommaren kan dessa vara utmanande och du kan komma till insikt om att vissa förändringar faktiskt inte behöver förstöra något för dig. Barn och barnbarn kan få en extra stor betydelse för dig denna sommar. Tillsammans med dem har du det bra oavsett var ni är eller vad ni gör.

Kärlek och vänskap

Din längtan efter frihet är stor och det gör att du gärna upplever saker på egen hand. Detta kan bli utmanade för ett etablerat parförhållande. Men kanske är det inte så mycket som ska till för att infria dina önskemål? Det kan också vara så att omständigheter som ni inte kan påverka gör att era semestrar inte ligger samtidigt. Men om ditt förhållande bygger på trygghet och tillit klarar det en hel del. Du riskerar ingenting genom att ta med din partner på en upplevelse av det lite vildare slaget som ingen av er har provat förut.

Jobb och fritid

En upprepning av tidigare semestrar är något du helst vill undvika. Men i gengäld satte det igång saker som du kan njuta av eller gå vidare med nu. Det kommer att vara mycket annat än jobb som upptar din tid denna sommar så du har de bästa förutsättningarna för att riktigt njuta av sommaren. Men om du inte har det bra på din arbetsplats kan det spöka lite i bakhuvudet på dig. Du kommer säkert att kunna vända situationen tack vare dina många bra kontakter och det kan leda till att du ser dig om efter nytt jobb. Även om semestern inte är den optimala tiden att söka nytt jobb på – kan det vara här du hittar motivationen till att göra det.

Sommarens fokus

Överväganden du gör för att få jobb och familjeliv att fungera bättre kan du ha nytta av även efter sommaren.

Skytten

23/11–21/12

Sommaren generellt

Din reslust är större än de flesta andras och på det här området har du ett stort behov av upplevelser nu. Sommaren är för dig en naturlig årstid att resa under men trots det har du det bra på hemmaplan – framför allt under den första delen av sommaren när du kan vara upptagen av saker kopplade till din boendesituation. Men i slutet av juli kan det bli aktuellt att röra på sig. Dock är det inga längre utlandsresor som lockar dig nu. Många upplevelser finns precis utanför din dörr eller i närområdet. Flera korta utflykter kan ge dig den kick du söker. Det är bra att du har med dig att dina planer kan komma att ändras med kort varsel – troligtvis på grund av omständigheter som du inte kan påverka.

Kärlek och vänskap

Ju längre sommaren går desto mer aktiv blir din partner. Med så många järn i elden kan det bli svårt att hänga med i svängarna. För att det inte ska gå fel behöver ni hålla varandra uppdaterade och där är kommunikationen mellan er viktig. Tro inte att du vet vad din partner tänker. Du måste fråga om du ska förstå och undvika missförstånd.

Riktigt bra och kärleksfulla stunder väntar dig runt den 23 juli men även under augusti söker du sällskap av personer som du håller av.

Kärlekshoroskop 2021 – stort astro för alla stjärntecken

Jobb och fritid

Din vardagsrytm är inte så stabil som du vill ha den och så har det varit en längre tid. När det gäller din arbetssituation kan coronapandemin ha vänt upp och ner på mycket. Det kan ha fört med sig en viss osäkerhet som tar upp mycket av din tid. Det kan också ha med din ekonomi att göra och om du hör till de hårdast drabbade kan detta göra att du måste kämpa extra hårt när det gäller ditt arbete. Lyckligtvis kommer du denna sommar att uppleva en förbättring både när det gäller jobbsituationen och ekonomin. Du har så du klarar dig och kan lugnt ta semester.

Sommarens fokus

Behåll ditt goda humör och gör det bästa av situationen även om den ändrar sig med kort varsel.

Stenbocken

22/12–20/1

Sommaren generellt

Sommarmånaderna är en tid när du mår bra av att varva ner och ge dig själv tid för eftertanke. Det blir en slags kompensation för perioder när allt går i ett högt tempo. Det gäller även utanför din semester – men betyder inte att du inte ska uppleva något. Eftersom du tillbringade förra sommaren på hemmaplan är lusten att hitta på saker extra stark nu. Under semestern brukar du trivas bra med att hålla dig till gamla vanor och traditioner men något är annorlunda nu. Det kan vara yttre omständigheter som gör att du är mer sugen på att testa något nytt. Den här önskan hos dig är nämligen riktigt stark. Framför allt augusti erbjuder möjlighet för dig att komma iväg på en lite längre resa.

Kärlek och vänskap

Du har goda möjligheter till bra samtal med din partner under semestern även om partnern kan verka lite disträ till en början. Några av samtalen är helt nödvändiga för att ni ska få en bra semester tillsammans. Stäm gärna av era förväntningar noga i förväg. Din öppna inställning till vad semestern kan innehålla kommer att ge god utdelning. Du mår också bra av att umgås med vänner och kanske genomför ni en gemensam resa. Du kommer inte att vistas särskilt mycket på hemmaplan denna sommar. Du har fått smak på att komma ut och uppleva stämningar och städer som ligger en bit bort.

Jobb och fritid

Du mår bra av att hålla jobbet helt borta under din semester. Det har hänt väldigt mycket på kort tid så du har stort behov av att skruva ner tempot och återhämta dig. För den självständiga stenbocken kan det vara svårt att vara ledig så länge – särskilt nu när pandemin har påverkat din ekonomi en del. Om du ändå måste jobba istället för att vara ledig – kör på rutin och testa att hålla igen lite. Då har du energi kvar så du kan köra på för fullt till hösten.

Sommarens fokus

De fina upplevelserna kommer till dig när du bryter mot invanda mönster.

Vattumannen

21/1 – 19/2

Sommaren generellt

Du är tillbaka som ditt vanliga utåtriktade och kontaktsökande jag. Det står i skarp kontrast till de senaste årens sociala isolering och kommer i hög grad att påverka din sommar och det du har lust att göra. Familjens behov är något som du inte kan släppa och detta kan bli avgörande för dina sommarplaner. Plötsliga begivenheter på hemmaplan kan ändra dina semesterplaner med kort varsel. Om du har ett nytt boende på gång kommer mycket att kretsa kring detta under sommaren. Men oavsett behöver du stilla ditt stora behov av att vara social och umgås med andra. Det kan både handla om att ta tillfället när det ges och att planera in återseenden av gamla vänner. Din personliga utstrålning är som starkast från augusti och då är det svårt för andra att inte ta emot dig med öppna armar.

Kärlek och vänskap

Ditt stora sociala behov gör även något gott för kärleken. Särskilt i början juli har du en riktigt fin tid med din partner. Både i juli och augusti ger du mycket av din kärlek i form av små gåvor, uppmärksamhet och fina ord. Allt detta gör ditt förhållande gott. För singelvattumannen kan sommaren innebära något alldeles särskilt – kanske en kontakt som du önskar hålla fast vid. Du kan träffa någon som du vill lära känna bättre men som kan verka lite reserverad till en början. Detta kan sätta ditt tålamod på prov men det triggar även din nyfikenhet.

Stort årshoroskop: Så blir 2021 för alla stjärntecken

Jobb och fritid

Ditt arbete får inte jättemycket av din uppmärksamhet för tillfället. Och så kan det gärna få vara – allting rullar på som det ska. I början av juli bör du inte låta arbetet överskugga ditt privatliv. Det är här du och din partner verkligen har möjlighet att njuta av varandra. Fram till augusti har du möjlighet att tjäna mycket pengar och detta kan höra ihop med ditt arbete. Det kan bero på tur men också på att du är en person som knogar på när det är goda tider. Din semesterbudget infriar dina önskningar.

Sommarens fokus

Ha inte för fasta ramar under semestern. Möjligheten till att vara spontan kan leda till mycket njutning.

Fiskarna

20/2 – 20/3

Sommaren generellt

Från våren och fram till början av augusti är du helt i ditt rätta element. Det är en tid när du tror på dig själv, är optimistisk och når dina önskningar och mål lättare än annars. Från och med augusti tar du ett steg tillbaka och blir mer eftertänksam. Det kan få en avgörande betydelse om din semester inträffar före eller efter denna tidpunkt. Mot slutet av sommaren är du tryggast med din närmsta vänkrets och andra som du känner väl. Fram till mitten av juli vill du gärna utforska aktiviteter i din närmaste miljö. Du kan bli glatt överraskad över saker du inte har lagt märke till tidigare. Du upplever också en tid när du inte har ett så särskilt stort behov av att komma iväg hemifrån. Det kan också finnas någon som du känner dig bunden till och gärna vill vara nära.

Kärlek och vänskap

Om du lever i ett fast parförhållande kan du uppleva din partner som mer tillgänglig och närvarande. Detta kan hänga ihop med en annan jobb- och semesterrytm än din. Från mitten av juli kan det vara en god idé att komma varandra närmare. Detta gäller både dig som lever i en etablerad parrelation och dig som har träffat en ny kärlek. Din utåtriktade natur som skiner igenom extra mycket fram till början av augusti tillför något särskilt i din relation. Efter denna tidpunkt bör du dra dig tillbaka tillsammans med din partner och inte vara så mycket ensam. Det bör din partner uppmärksamma dig på om du skulle glömma bort det.

Jobb och fritid

Speciellt under årets första månader har du lagt mycket energi på ditt jobb. Kanske också för mycket – något som du kan använda sommaren till att koppla av ifrån. Det är under alla omständigheter viktigt att vara uppmärksam på hur mycket av din tid du vill att jobbet ska ta. Om bara motivationen finns där och det känns kul att gå till jobbet kan det få ta en hel del tid i anspråk. Året kan ha startat med vilda jobb och semesterplaner som kan visa sig ligga ganska långt från verkligheten.

Sommarens fokus

Semestern ger dig tid till att ta hand om ditt fysiska välbefinnande – låt ingenting hindra dig.