Flera veteraner tillbaka i Melodifestivalen 2021

Charlotte Perrelli och Casper i Arvingarna uppträder i Melodifestivalen.

Både Charlotte Perrelli och Arvingarna har vunnit Melodifestivalen tidigare.

Foto: TT

Under tre dagar släpper SVT bidragen i 2021 års Melodifestival. Bland dagens artister har vi hittat ett dansbandstema – både Arvingarna, Elisa och Charlotte Perrelli är tillbaka!

Melodifestivalen 2021 bjuder på flera comebacker från veteraner. Vi har tidigare fått veta att Danny Saucedo är tillbaka i mellon och nu ramlar det in välkända deltagare.

Mello 2021 kommer bland annat att bjuda på dansbandsveteranerna Arvingarna och Elisa. Plus Charlotte Perrelli! Och både Arvingarna och Charlotte Perrelli (då Nilsson) har ju vunnit tidigare!

Se också: Vinnarna av Melodifestivalen 2010-2020

De har vunnit Melodifestivalen 2010-2020
Slå på ljud

Här är artisterna och låtarna som SVT släppt idag!

Deltagare i Melodifestivalen 2021

Artist: Arvingarna

Låt: Tänker inte alls gå hem
Låtskrivare: Stefan Brunzell, Nanne Grönvall, Thomas G:son, Bobby Ljunggren

Det är mer än 30 år sedan dansbandet Arvingarna; Casper Janebrink, Tommy Carlsson, Kim Carlsson och Lars "Lasseman" Larsson började skriva låtar tillsammans.

Arvingarna har tävlat i Melodifestivalen fem gånger tidigare. Debuten kom 1993 med Eloise, som vann hela tävlingen, och senast tävlade de 2019 med superhiten I Do.

Däremellan har de deltagit med Bo Diddley 1995, Det svär jag på 1999 och Ingenting är större än vi 2002.

Efter 19 släppta album, ett 20-tal låtar på Svensktoppen, guld och platinautmärkelser, samt tre Grammisvinster har är Arvingarna idag ett av Sveriges mest folkkära band.

Arvingarna om corona i mellon: ”Vi får inte vara för nära varandra på scenen”

Namnet på gruppen Arvingarna anspelar på att gruppmedlemmarna har föräldrar som också spelat i dansband, i Streaplers och Flamingokvintetten.

Artist: Charlotte Perrelli

Låt: Still YoungLåtskrivare: Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm, Charlie Gustavsson

Charlotte Perrelli, som inledde sin musikkarriär på dansbandsscenen, har vunnit Melodifestivalen två gånger tidigare! 1999 vann hon med Tusen och en natt som dessutom vann hela Eurovision Song Contest, vilket var fjärde gången Sverige vann ESC.

2008 vann Charlotte Perrelli Melodifestivalen igen med låten Hero. Charlotte deltog även i Melodifestivalen 2017 med låten Mitt liv.

Artist: Elisa

Låt: Den du är
Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Ingela Pling Forsman, Elisa Lindström

29-åriga Elisa Lindström från Töreboda debuterade i Melodifestivalen 2014 med Casanova. Men hennes musikaliska karriär startade långt tidigare, när hon under gymnasietiden bildade dansbandet Elisa's tillsammans med några vänneroch lyckades vinna en stor och bred publik.

Idag är Elisa soloartist och hennes repertoar spänner brett från dansband till klassiskt. Tv-tittarna har bland annat sett henne vinna Dansbandskampen, Let's Dance och Körslaget. Hon har vunnit Grammisar och Guldklavar och har stått på musikalscener, bland annat i Sound of Music i Malmö.

Artist: Dotter

Låt: Little Tot
Låtskrivare: Johanna ”Dotter” Jansson, Dino Medanhodzic

Dotterslog igenom för den breda publiken 2020 då hon var med i Melodifestivalen med låten Bulletproof, som med bara en poängs marginal hamnade på andra plats.

Dotter är en rutinerad artist och låtskrivare. På meritlistan finns bland annat låtarna A Million Years med Mariette och Victorious med Lina Hedlund. Hennes samarbete med Måns Zelmerlöw i Walk With Me ledde också till en gemensam turné.

Artist: Lillasyster

Låt: Pretender
Låtskrivare: Isak Hallén, Jakob Redtzer, Martin Westerstrand, Ian Paolo Lira, Palle Hammarlund

Lillasyster debuterade 2007 med albumet Hjärndöd musik för en hjärndöd generation. Sedan dess har bandet släppt fyra album, turnerat och nominerats till flera svenska Grammisar för ”Bästa Hårdrock”.

Artist: Frida Green

Låt: The Silence
Låtskrivare: Anna Bergendahl, Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias, Joy Deb

Det finns ingen på Österlen som inte vet vem Frida Green är, eftersom hon sjungit på mängder av dop, begravningar, och lokala event.

Frida Green är 28 år, har gått på Estetiska programmet i Ystad, och varit med i diverse lokala band - då ofta som bakgrundssångerska. Nu är det dags för mellopubliken att upptäcka Frida Green när hon ställer sig längst fram på scenen.

Artist: Patrik Jean

Låt: Tears Run Dry
Låtskrivare: Herman Gardarfve, Patrik Jean, Melanie Wehbe

Artist: Nathalie Brydolf

Låt: Fingerprints
Låtskrivare: Andreas Stone Johansson, Etta Zelmani, Laurell Barker, Anna-Klara Folin

Se alla artister i Melodifestivalen 2021 här:

Här är alla artister, låtar och deltagare i Melodifestivalen 2021

Vem som deltar i vilken deltävling och startordning meddelas senare.