Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Här är alla artisterna i deltävling 1 i Melodifestivalen!

01 feb, 2021 
Johanna Svan
Kadiatou och Jessica Andersson.
Det har blivit dags för den första deltävlingen i Melodifestivalen 2021. I startfältet hittar vi både Jessica Andersson och Danny Saucedo, två veteraner som varit med flera gånger tidigare. Här är alla artister och låtar!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Alla deltävlingar i Melodifestivalen 2021 sänds från Annexet, granne med Globen, i Stockholm i år. Och nu har det blivit dags att inleda sveriges största musiktävling!

Förutom veteranerna Jessica Andersson och Danny Saucedo tävlar även Arvingarna, som ju har vunnit hela tävlingen en gång. Här är alla artister och låtar!

Här är årets programledare för MelodifestivalenBrand logo
Här är årets programledare för Melodifestivalen

Låtar och artister i deltävling 1 – Melodifestivalen 2021

1. One Touch

Artist: Kadiatou

Kadiatou. vars fullständiga namn är Kadiatou Claudine Holm Keita, debuterar i Melodifestivalen. Hon är 19 år gammal och slog igenom när hon placerade sig på en andraplats i Idol 2018. Under det senaste året har Kadiatou bland annat fått låten Say Something spelad i tv-serien Greys Anatomy, en låt som även har gett henne en platinaskiva i Sverige. Kadiatou är artisten och upphovskvinnan som vill vara en realistisk förebild för sin generation. Hon mobbades i skolan och är öppen med sin dyslexi, något som hon ser som en av sina superkrafter.

Annons
Artisten Kadiatou
Kadiatou debuterar i Melodifestivalen 2021.

2. Pretender

Artist: Lillasyster

Bandet Lillasyster består av medlemmarna Martin Westerstrand, Max Flövik, Ian Paolo Lira och Andreas Bladini. Lillasyster debuterade 2007 med albumet Hjärndöd musik för en hjärndöd generation. Sedan dess har bandet släppt fyra album, turnerat och nominerats till flera svenska Grammisar för ”Bästa Hårdrock”.

Deras cover på Rihannas hit Umbrella gjorde att bandet fick en hel del uppmärksamhet runt om i världen.

Bandet Lillasyster.
Lillasyster.

3. Horizon

Annons

Artist: Jessica Andersson

Jessica Andersson, 47 år gammal, är en riktigt melloveteran, årets deltagande blir hennes åttonde. 2003 vann Jessica Andersson och Magnus Bäcklund Melodifestivalen under namnet Fame med låten Give Me Your Love och representerade Sverige i Eurovision song contest i Riga, där de kom på femte plats.

Jessica har även vunnit Let’s Dance och spelat musikal.

Jessica Andersson i Melodifestivalen.
Jessica Andersson i finalen av Melodifestivalen 2018.

4. The Missing Piece

Artist: Paul Rey

Malmöartisten, sångaren och låtskrivaren Paul Rey, 28 år gammal, debuterade i Melodifestivalen 2020 med låten Talking in My Sleep som slutade på sjätte plats. Paul har samarbetat med Snoop Dog och har Quincy Jones som mentor. Den kommande EP:n Note To Her är inspirerad av ett helt nytt kapitel i Paul Reys liv; han blev nyligen pappa för första gången.

Annons
Payl Rey på scen.
Paul Rey var även med i Melodifestivalen 2020.

5. Tänker inte alls gå hem

Artist: Arvingarna

Det är mer än 30 år sedan dansbandet Arvingarna; Casper Janebrink, Tommy Carlsson, Kim Carlsson och Lars ”Lasseman” Larsson började skriva låtar tillsammans.

Arvingarna har tävlat i Melodifestivalen fem gånger tidigare. Debuten kom 1993 med Eloise, som vann hela tävlingen och hamnade på sjunde plats i Eurovision. Senast tävlade de 2019 med I Do.

Arvingarna.
Arvingarna är veteraner i mellosammanhang.

6. Fingerprints

Annons

Artist: Nathalie Brydolf

Musiken kom in i Nathalies liv på högstadiet och vägen fram till Stockholms Estetiska Gymnasium kantades av körsång och luciatåg. Hon tog alla tillfällen i akt att sjunga.

Efter utflykter till andra delar av världen och musikstudier i London landade Nathalie, som är 25 år gammal, på hemmaplan igen. 2018 medverkade Nathalie i Idol där hon slutade på sjätte plats, men imponerade med sin starka röst. Nu tar Nathalie nästa steg och debuterar i Melodifestivalen med en låt som är skriven av bland andra Etta Zelmani, Sophie Zelmanis dotter.

Nathalie Brydolf
Nathalie Brydolf debuterar i Melodifestivalen.

7. Dandi dansa

Annons

Artist: Danny Saucedo

En riktig melloveteran! Danny Saucedo, 34 år gammal, var med i Idol på TV4 2006, där han blev den sjätte finalisten att slås ut. 2009 var han med i Melodifestivalen med gruppen E.M.D. med låten Baby Goodbye och 2011 deltog han med låten In the Club, som slutade tvåa. 2012 var Danny Saucedo åter med i Melodifestivalen med låten Amazing. I finalen kom han igen på andra plats efter Loreens Euphoria, som sedan vann hela Eurovision song contest.

2013 ledde Danny Melodifestivalen tillsammans med Gina Dirawi. Senast Danny Saucedo var aktuell i Melodifestivalen var 2016 då han var med och skrev bidraget Youniverse till sin dåvarande flickvän Molly Sandén.

Danny Saucedo i Melodifestivalen.
Danny Saucedo har varit med i Melodifestivalen flera gånger.

Deltävling 1 av Melodifestivalen 2021 sänds den 6 februari kl 20.00 på SVT1 och SVT Play.

Annons