Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Efter krismöten – SVT ställer in Melodifestivalens turné

14 jan, 2022 
Johanna Svan
Oscar Zia och melodifestivalen i Friends arena.
Oscar Zia är programledare för melodifestivalen 2022. Men det blir ingen arenaturné.
In i det sista sades det att Melodifestivalen skulle ge sig ut på turné 2022, så som det var planerat. Men nu kommer nya besked, bara tre veckor innan första deltävlingen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Förra året, 2021, sändes hela Melodifestivalen från Stockholm. I år var det däremot dags att ge sig ut på vägarna igen.

Men nu kommer beskedet från SVT att Melodifestivalen 2022 kommer att sändas från Stockholm.

Se också: Här är alla deltagare i Melodifestivalen 2022

Här är alla deltagare i Melodifestivalen 2022Brand logo
Här är alla deltagare i Melodifestivalen 2022

Under veckan kunde vi berätta att SVT satt i krismöten om mello-showerna.

Och nu kom alltså beskedet att med den rådande höga smittspridningen anser SVT inte att det är försvarbart att resa ut i landet under sex veckor med ett stort team.

Beslutet fattades under veckan av SVT och samarbetspartners, skriver SVT i ett pressmeddelande.

18 shower med genrepen

Tiotusentals hade redan köpt biljetter till de totalt 18 shower som skulle äga rum under turnén, som skulle starta den 4 februari i Malmö.

Annons

– Åh vad jag önskar att människor runt om i landet hade kunnat komma och titta på Melodifestivalen. Alla som hade sett fram emot sändningarna från Malmö, Göteborg, Lidköping, Linköping och Örnsköldsvik. Men läget är som det är och nu gör vi det bästa av situationen. Melodifestivalen är ju hela Sveriges fest och vi ska göra vårt yttersta för att skapa ett spännande tv-program som sprider värme och glädje när det behövs som mest, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

Mellon direktsänds från Stockholm

Samtliga sex program kommer att direktsändas från Stockholm och inför det deltagartak som gäller för allmän sammankomst inomhus (i skrivande stund 500 personer).

Upplägget med deltävlingar och en turné runt om i landet startade 2002.

2021 ställde dock pandemin till det och då sändes alla deltävlingar och finalen från Annexet, som ligger granne med Globen, i Stockholm.

Ingen arena är dock bokad till mello 2022 än, utan SVT och deras samarbetspartners tittar på olika alternativ för årets sändningar av Melodifestivalen.

Annons

– Vi har varit så inställda på att äntligen få åka ut i landet och möta publiken så det här är så klart en omställning. Men oavsett varifrån vi sänder så kommer vi att göra allt vi kan för att leverera storslagen underhållning och en sprakande musikfest i vintermörkret, säger Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen.

Har du biljett till Melodifestivalen 2022?

Emilie Olsson Lignell, marknadsansvarig på Live Nation, berättar för Aftonbladet att alla som köpt biljetter kommer att kontaktas via mejl.

”Vår absoluta ambition är att kunna genomföra Melodifestivalturnén i samma städer nästa år. Vi kommer då kunna erbjuda att biljetterna gäller för nästa år, i annat fall återlöser vi biljetterna” skriver hon till tidningen.

De som köpt har alltså valet att antingen spara sin biljett till nästa år, eller få pengarna tillbaka. Information om hur man då går till väga kommer att finnas i det mejl som skickats ut.

Det kan också vara så att finalen av Melodifestivalen 2022 går av stapeln i Friends arena, som planerat, beroende på hur restriktionerna ser ut i mars.

Datum för Melodifestivalen 2022

5/2 Deltävling 1

12/2 Deltävling 2

19/2 Deltävling 3

26/2 Deltävling 4

5/3 Semifinal (hette tidigare Andra chansen)

12/3 Final

Annons