Minns du snackisarna från Melodifestivalen och Eurovision genom åren?

Björn Skifs och Lill Lindfors i Eurovision.

Foto: TT

Vem älskar inte lite mello-nostalgi! Kommer du ihåg de här snackisarna från den svenska Melodifestivalen genom åren?

Sedan 1958 har vi kunnat ta del av Melodifestivalen på olika sätt, bortsett från de år den av olika skäl varit inställd.

Och visst har det hänt mycket kul genom åren! Här är ett urval:

Minnesvärda ögonblick i Melodifestivalen

1978 – Björn Skifs tappar texten

Björn Skift 1978

Foto: TT

1978 vann Björn Skifs Melodifestivalen med låten Det blir alltid värre framåt natten. Dock är det framförallt framträdandet i Eurovision song contest som är det mest minnesvärda när han totalt tappar texten i första versen.

Textraden ”Dagarna och kvällarna, då lever jag – trivs med mitt jobb, har kompisar, att snacka med, det flyter” blev istället ”Dagarna och kvällarna, då lever jag – röppni fälls, örr ur i knön, och gniblisåå, på kvällen”. Se klippet här.

1985 – Lill Lindfors tappar kjolen

Lill Lindfors tappar kjolen i Eurovision song contest.

Foto: TT

Lill Lindfors har i årtionden varit en av våra mest folkkära artister, och har gett ut mängder med album och singlar. Men det som folk oftast kommer ihåg henne för, handlar inte så mycket om musik som om troschocken i Eurovision song contest 1985 då hon "tappade" kjolen inför miljoner tv-tittare. Se klippet här.

2008 – Björn Gustafssons hyllning till Carina Berg

Björn Gustafsson i Melodifestivalen med en sång till Carina Berg

Foto: TT

Roligaste mellanakten i Melodifestivalen enligt många. Björn Gustafsson sjunger en kärlekssång till Carina Berg, då vid tillfället var tillsammans med mellons programledare Kristian Luuk. Se klippet här.

2015 – Tommys teckenspråkstolkning på SVT

Teckentolken Tommy Krångh blev en snackis i sociala medier när klipp från hans tolkningar av Melodifestivalbidragen för hörselskadade började spridas. Han uppmärksammades även av internationella medier. Här är ett ihopklipp av några av hans framträdanden.

Diskningarna i mellon genom åren

Både Anna Book och Thorsten Flinck har blivit diskade från Melodifestivalen. Här kan du läsa om alla diskningar genom åren.

Se också: Snackisar genom åren

Så måste mellon coronasäkras: ”Vi har flera olika reservlösningar”

Christer Björkman: De sa att jag var satan som förstörde ungdomar