Nyhet: Finalen av Melodifestivalen sänds på engelska!

Shima Niavarani och Måns Zelmerlöw i Melodifestivalen

Shima Niavarani och Måns Zelmerlöw leder Melodifestivalens final.

Foto: Janne Danielsson/SVT

För första gången i Melodifestivalens historia kommer det att finnas möjlighet att se mello-finalen med engelsk livekommentering.

De engelska kommentatorerna man kommer att kunna höra under finalen är svenska Bella Qvist och engelska Olivia Le Poidevin.

Se också: Här är finalisterna i mellon

Bella jobbar på SR, har bott i England i tio år där hon jobbat som frilansjournalist för bland annat The Guardian. Hon har ofta medverkat som Eurovision-expert i BBC. Olivia jobbar som journalist och programledare på BBC Radio och är välkänd i ESC-kretsar.

– Jag är så glad att få vara med i den här spännande nya satsningen som välkomnar både gamla och nya icke-svenskspråkiga tittare till Melodifestivalens underbara värld, säger Bella Qvist.

Melodifestivalen på engelska för hela världen

En bonus med att sända på engelska är att mellofantaster över hela världen kommer kunna ta del av den svenska finalen med större behållning. För femte lördagen i rad trendade #melfest topp tio över hela Europa.

– Att kunna erbjuda Melodifestivalen till tittare som inte helt kan följa programmet på svenska, är en dröm som slår in. Vi jobbar hela tiden med att göra programmet tillgängligt för så många som möjligt i Sverige, bland annat genom att teckenspråksgestalta och syntolka alla program, säger Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen.

Sändningen på engelska kommer att ligga på SVT Play och blir därmed tillgänglig för fler tittare i Sverige och för mello-fans runt hela världen.

Här kan du följa sändningen på engelska.

Det kommer dock inte att vara möjligt att rösta i Melodifestivalen från andra länder.

Svenska programledare av finalen av Melodifestivalen 2021 är Christer Björkman tillsammans med Shima Niavarani och Måns Zelmerlöw.

Finalen av Melodifestivalen 2021 sänds den 13 mars kl 20.00 på SVT1 och SVT Play.

Måns Zelmerlöw om tidigare otroheterna: ”Inte redo för ett förhållande”