Paul Rey har insjuknat – riskerar att missa Melodifestivalen

Paul Rey i Melodifestivalen

Foto: TT

Artisten Paul Rey har insjuknat i sitt hem i Malmö och riskerar att missa Andra chansen i Melodifestivalen på lördag.

Malmöartisten, sångaren och låtskrivaren Paul Rey, 28 år gammal, debuterade i Melodifestivalen 2020 med låten Talking in My Sleep som slutade på sjätte plats.

Se också: Minns du snackisarna i mellon?

I år tog han sig till Andra chansen med låten Missing Piece i den första deltävlingen av Melodifestivalen. I Andra chansen ska han möta Frida Green i en duell om en finalplats.

Men nu är det osäkert om Paul Rey kommer att stå på scenen i Stockholm på lördag.

Paul Rey magsjuk

Enligt Aftonbladet har artisten insjuknat i någon slags magsjuka efter att hans fru först varit sjuk.

– Vi vet inte om det över huvudtaget är läge att kunna genomföra en livesändning på lördag, säger hans presskontakt Camilla Bjering von Zweigbergk till tidningen.

Inget tyder på att det är Covid-19 artisten drabbas av men tester kommer att tas. För att kunna vara med på repetitioner och tävla på lördag behöver Paul ha varit symtomfri i 48 timmar efter magsjuka.

Blir inte ersatt

Som vi tidigare skrivit om så är försiktighetsåtgärderna omfattande under årets mello och det finns flera reservlösningar. Bland annat bandades även artisternas repetioner inför deltävlingarna för att kunna använda om en artist skulle bli sjuk. Allt för att kunna fullfölja tävlingen som tänkt.

Om Paul Rey inte kan vara på plats på lördag kommer han dock inte att ersättas med någon annan artist eller ett annat bidrag. Enligt Svt kommer man istället att sända Paul Reys framträdande från deltävlingen att sändas i duellen mot Frida Green.

Coronafall i Melodifestivalen

Förra veckan blev det känt att basisten i bandet Lillasyster testat positivt för Covid-19. Han räknar dock med att kunna tävla på lördag.

Även en ur SVT-produktionen insjuknade och fick konstaterat Covid-19 under förra veckan.