Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Beskedet efter kritiken – experten om Victorias familjebeslut

11 maj, 2020 
AvMalou Wilson
Porträtt av kronprinsessan Victoria.
Kronprinsessan Victoria köpte nyligen en hund till familjen, något som inte gått helt obemärkt förbi.
Valet av hundras har väckt en hel del kritik, något som Victoria ännu inte bemött.
Det visar sig att efterfrågan på dessa hundar ökat extremt den senaste tiden, vilket betyder att lille Rio är en riktig dyrgrip!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 saker du kanske inte visste om kronprinsessan VictoriaBrand logo
5 saker du kanske inte visste om kronprinsessan Victoria

Det var förra veckans om svenska kungahuset kom med det nya glädjebeskedet att kronprinsessparet valt att utöka familjen med en ytterligare medlem. Nytillskottet är cavapoohunden Rio.

Lille Rio fick snabbt motta en hel del kärlek i kommentarsfältet till bilden, där följarna bland annat skrev hur söt han var.

Men även en diskussion startades och en besvikelse väcktes. Det visade sig att många kritiserade kronprinsessan Victoria för valet av hund. Flera ansåg att kronprinsessan inte valt ”rätt ras”, då hon valt en blandras.

Många följare kommenterade även till Victorias försvar och menade på att vad som passar in bäst i deras familj är det enda rätta.

Trots en hel del kritik har varken kronprinsessan eller hovet valt att bemöta det.

Prislappen på Rio

Rios blandras kallas cavapoo, vilket är en blandning mellan en pudel och en cavalier king charles spaniel. Och enligt en expert visar det sig att lille Rio är en riktig modehund.

– Intresset för cavapoos ökat och med det har också priserna stigit. Så fungerar marknaden. Jag skulle tro att man har betalat mellan 30 000 och 40 000 kronor för den här valpen, säger Hans Rosenberg på Svenska Kennelklubben till Svensk Damtidning.

Han fortsätter:

Foto: TT

Annons