Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Läckbergs ilska efter politikerns hån: ”Förtjänar inte ditt förakt”

15 sep, 2021 
Linn Seipel
Camilla Läckberg.
Ett offentligt ordkrig har utlösts på sociala medier mellan författaren Camilla Läckberg och förra utrikesministern Margot Wallström. – Jag förtjänar inte ditt förakt, skriver Läckberg på sin Instagram.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den förra utrikesministern Margot Wallström, 66, skrev efter att ha sett Camilla Läckberg, 47, i nya realityserien Svenska Powerkvinnor ett Twitter-inlägg som gjorde deckardrottningen riktigt upprörd. I ett långt inlägg på Instagram uttrycker hon sitt missnöje till den socialdemokratiska politikern.

Se också: 5 saker du kanske inte visste om Camilla Läckberg

5 saker du kanske inte visste om Camilla LäckbergBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Camilla Läckberg

Twitter-inlägget som startade fejden

Det var under måndagen som Margot Wallström delade följande tweet:

”Ska man skratta eller gråta åt att år 2021 skriver SvD om att kvinnor ”gifter ner sig” och en människa som kallar sig själv ”Powerkvinna” går runt i sitt nybyggda hus och säger att hennes garderob är det viktigaste rummet?”

Margot Wallström
Margot Wallström.

Något som inte togs emot väl av Camilla Läckberg, som tar en skärmdump på tweeten och lägger ut svar på tal på sin egen Instagram.

Annons

I inlägget poängterar hur hon jobbat sig upp på egen hand och tagit stora risker för att nå dit där hon är idag, samt att hon känner sig besviken att hon ska behöva utstå kritik för att hon blivit framgångsrik.

Camilla Läckbergs svar: ”Stolt över vad jag åstadkommit”

”Jag trodde någonstans ni inom S arbetat för kvinnors rätt och möjligheter att följa sina drömmar och bygga framgångsrika företag. Men inte FÖR framgångsrika antar jag? För då blir man hånad på twitter av dig Margot - för att jag gillar min garderob som jag köpt och betalt för själv - med pengar jag själv jobbat ihop.

Hur tänker du? Jag undrar verkligen? På vilket sätt har jag förtjänat ditt förakt? Jag erkänner. Jag både är duktig på mitt jobb - OCH älskar ett par snygga skor och en snygg handväska. Måste jag välja? Varför det? Nej Margot. Jag är stolt över vad jag som kvinna åstadkommit från två tomma händer. Och jag förtjänar faktiskt inte ditt förakt. Inte alls.”

Camilla visar upp sin garderob i programmet Svenska Powerkvinnor
Camilla visar upp sin walk-in closet i Svenska Powerkvinnor.

Det skriver Camilla bland annat i inlägget, som ’kärleks-bombats’ av såväl branschkollegor som trogna följare.

Annons

Margot Wallström: ”Din power är mer än en välfylld garderob”

Margot har nu under tisdagseftermiddagen gett ytterligare ett svar till Camilla, via Twitter, där hon förtydligar att hon inte menar att missunnas kring hennes framgångar.

”Ingen missunnar dig dina framgångar – tvärtom! Men jag hade trott att grunden till framgångarna har lagts i arbetsrummet. Din power är ju mycket mer än en välfylld garderob.”, skriver hon.

Enligt Aftonbladet som försökt nå Camilla Läckberg önskar hon inte kommentera händelsen något ytterligare.

Annons