Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Camilla Läckbergs okända storasyster – i Australien

15 jul, 2021 
Sofia Sundqvist
Porträttbild av Camilla Läckberg som står lutad mot en vägg och tittar in i kameran.a
Deckardrottningen Camilla Läckberg är en av Sveriges mest framgångsrika författare. Men de inte alla vet om henne är att hon har en framgångsrik, okänd storasyster – i Australien.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Camilla Läckberg, 46, är den svenska deckardrottningen som alla vet namnet på. Förra året drog hennes bolag Camlac AB in dryga 60 miljoner i intäkter, vilket blir det mest framgångsrika året hittills – räknat i kronor. Förutom sin karriär som författare är hon dessutom civilekonom och entreprenör.

I tonåren fick Camilla Läckberg reda på att hon hade en bror – som dött i en bilolycka bara några år gammal. Det var först när Camilla Läckberg hittade ett gammalt fotoalbum och upptäckte en bröllopsbild av en okänd kvinna tillsammans med hennes pappa, som sanningen uppdagades. Det som Läckberg dittills inte känt till var att hennes far tidigare hade varit gift – och fått en son med kvinnan från fotoalbumet. Tragiskt nog dog både hennes bror Kurt och hans mamma Annie i en bilolycka under 1950-talet, många år före Camilla fanns till.

Se också: 6 saker du inte visste om Camilla Läckberg

Camilla Läckberg – 6 saker du inte visste om författarenBrand logo
Camilla Läckberg – 6 saker du inte visste om författaren

Okänd storasyster i Australien

Camilla Läckberg har även två halvsystrar som är 15 och 20 år äldre än hon själv – Lena Läckberg Ivarson, 60 och Rita Yaworsky, 66. Storasyster Lena Läckberg Ivarson bor i Sverige, medan den äldre syster Rina Yaworsky har bott i Hong Kong i många år – men verkar nu ha bosatt sig i Australien.

Annons

På Instagram har hon lagt upp en bild med fantastisk utsikt över havet och texten ”Back home”.

Rina Yaworsky är precis som småsystrarna Camilla och Lena även hon entreprenör, och kallas för en av svensk textilimports absoluta veteraner. Sedan 14 år tillbaka driver hon märket Sono Vaso som tillverkar mammakläder, och jobbar även med The Humble som är ett populärt företag som tillverkar ekologiska tandborstar.

Annons