Lästips: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Corona: Här är evenemangen som ställs in eller skjuts upp i Sverige

12 mar, 2020 
AvAnais Gonzalez-Cruz
Kollage av artisterna Molly Sandén och Charlotte Perrelli.
Coronavirusets framfart påverkar många konserter och festivaler i Sverige. I den här artikeln har vi samlat aktuell information om vilka evenemang som hittills berörs.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Videon kunde inte hittas

Hundratals personer har nu smittats av coronaviruset (COVID-19) i Sverige. I ett försök att stoppa smittans framfart föreslår Folkhälsomyndigheten att man förbjuder allmänna sammankomster med mer än 500 personer.

Det är främst offentliga verksamheter och publika evenemang som berörs av förbudet, och alltså inte större arbetsplatser, skolor eller andra privata sammankomster.

Redan nu har flera konsert- och festivalarrangörer meddelat att kommande evenemang skjuts upp eller ställs in helt. Här samlar vi all information rörande kulturevenemang i Sverige som påverkas. Se listan nedan.

Kulturevenemang som berörs av coronaviruset

Umeå Littfest

Den slutsålda litteraturfestivalen Umeå Littfest skulle hållas den 12 mars, men ställdes in med bara några timmars varsel. Vänd dig till arrangören för information om biljettersättning.

Annons

Riagalan

Tv-galan Ria, som uppmärksammar insatser inom svensk tv-produktion, skjuter upp datumet från 12 mars till någon gång senare i vår. Just nu hanteras ej återköp av biljetter.

Molly Sandén

Molly Sandéns spelning den 12 mars i Jönköping skjuts upp. Det gäller även spelningen i Örebro den 14 mars. I nuläget finns ingen information om nya datum.

Fredagspodden 400 timmar senare

Livepodden med duon Hannah & Amanda på Rival den 18 mars i Stockholm skjuts upp. Nytt förväntat datum i augusti.

Lisa Nilsson

Flera spelningar på Lisa Nilssons vårturné flyttas fram, bland annat den 26 mars i Linköping, den 27 mars i Jönköping och den 28 mars i Helsinborg. Se mer information från arrangören!

Charlotte Perrelli

Charlotte Perrellis spelningar i Stockholm den 12 mars och Kalmar den 14 mars ställs in.

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgrens föreställning Hybris påverkas delvis. Helgens show i Malmö (15/3) kommer att flyttas till septembermånad, medan helgens tre föreställningar i Göteborg i stället bli sex, i syftet att komma under 500 personer i publiken. Köpt biljett gäller till de nya datumen, och varje enskild kund kommer kontaktas angående hur den berörs.

Annons

Videon kunde inte hittas

ART på Spira

Föreställningen ART med Henrik Schyffert, Johan Rheborg och Per Andersson på kulturhuset Spira i Jönköping ställs i helgen in. Totalt rör det sig om tre föreställningar den 13 och 14 mars.

Malmö International Food Festival 2020

Den populära matfestivalen med smaker från världens alla hörn skulle gått av stapeln i Malmö den 8-14 april. Nu ställs den in. ”Vi avvaktar utvecklingen kontinuerligt och återkommer med besked om hur och när marknaderna kan återkomma till planerat program”, skriver arrangören på Facebook.

Miss Li

Flera kommande konserter på Miss Li’s vårturné flyttas fram, bland annat konserten i Linköping den 12 mars och i Trollhättan den 14 mars. Se mer information från arrangören!

Petter

Rapparen Petters spelning i Linköping den 13 mars skjuts upp. Det gäller även flera kommande spelningar. Se mer information från arrangören!

Annons

Louis Tomlinson

Louis Tomlinsons spelning på Fryshuset i Stockholm den 14 mars skjuts upp.

Störst av allt

Nour El Refais föreställning Störst av allt går på Rival i Stockholm, och showerna den 13-15 mars kommer inte att spelas. De flyttas fram till annat datum och biljettinnehavare som berörs har fått information.

Danny Saucedo

Artisten Danny Saucedo ställer in lördagens spelning den 14 mars i Halmstad. Mer information om kommande spelningar ska släppas inom kort.

Eldfesten

Riksteatern ställer in samtliga firanden av utomhusfestivalen Eldfesten i Stockholm, Göteborg och Malmö den 17 mars. Eventet är kostnadsfritt och biljetter behöver alltså inte återbetalas.

Bryan Adams

Artisten Bryan Adams tre konserter i Stockholm, Göteborg och Malmö i helgen skjuts upp. De nya datumen för de tre städerna är 21, 22 och 23 maj. Dina köpta biljetter gäller även för de nya datumen.

Annons

BUFF

Barn- och ungdomsfestivalen BUFF i Malmö den 21-27 mars skjuts upp till någon gång i höst.

GES

Konserter på popbandet GES turné Stanna världen en stund berörs. Du med köpt biljett kommer att få ytterligare information till din epost.

Santana

Carlos Santana ställer in hela sin Europaturné, och därmed även spelningen i Stockholm den 3 april. Köpta biljetter ersätts.

Abyss

Metalfestivalen Abyss i Göteborg som skulle gå av stapeln 27-28 mars skjuts upp. Nu siktar man på nya datum någon gång i november detta år. Dina köpta biljetter gäller även för de nya datumen.

Stockholm Live

Bolaget Stockholm Live, som ansvarar för konserter i Globen, Friends och Tele2, meddelar SVT att man just nu avvaktar med besked om kommande konserter. Detta gäller bland andra Tove Lo (26 mars), Sean Paul (3 april) och Danny Saucedo (4 april).

Annons

Blixten & Co

Samtliga inplanerade evenemang som arrangeras av Blixten & Co med fler än 500 personer flyttas fram till och med 1 april. Köpt biljett gäller.

Live Nation

Du som köpt biljett till något av Live Nations evenemang i vår kommer att kontaktas, enligt uppgifter till SVT.

FKP Scorpio

Konsertarrangören FKP Scorpio meddelar att man kommer att försöka flytta konserter som påverkas av den nya mötesbegränsningen. Köpt biljett gäller.

Nationalmuseum

Från och med 13 mars begränsar Nationalmuseum i Stockholm antalet besökare.

Operor i Sverige

Flera teater- och operascener i Sverige, däribland Dramaten, Kungliga Operan, Norrlandsoperan och Malmö Opera, omplacerar nu publiken i sina föreställningar för att inte överskrida maxgränsen på 500 personer.

Artikeln uppdateras fortlöpande.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Annons

Läs mer om coronaviruset

Hur smittar COVID-19? Och hur kan jag skydda mig? Hur farlig är egentligen en pandemi och vad kan jag själv göra för att hjälpa andra?

Här har vi samlat alla våra artiklar om coronaviruset och dess spridning.

Läs allt om coronaviruset här

Annons