Kikki Danielsson om singellivet – efter stora livsförändringen

Kikki Danielsson sjunger på melodifestivalen 2020.

Foto: Karin Törnblom/TT

För några veckor sedan berättar Kikki Danielsson att hon lagt om sitt liv för att gå ner i vikt och leva mer hälsosamt. Nu ger hon besked om sitt civilstånd.

Den folkkära artisten Kikki Danielsson avslöjade i slutet av september att hon givit sig ut på en riktig hälsoresa. Hon hade då tillbringat tre veckor i jämtländska Föllinge där hon deltagit i ett vikt- och träningsläger.

”Det var tufft!! Jag tröttnade på att bara ligga i soffan och deppa, jag bestämde mig utan att tänka speciellt länge. ‘Dax att kämpa för att leva och inte nöja sig med att överleva’, var min enda tanke”, skrev hon i ett inlägg då.

Tuffa träningsschemat

Och hårt verkar det ha varit. Deltagarna fick en diet som de skulle, och den var på bara 300 kalorier per måltid och totalt 900 kalorier om dagen. Samtidigt skulle de träna en till två timmar om dagen plus promenera.

”Ibland kändes det som om man skulle svimma eller kräkas, men samtidigt blev jag peppad av 20-talet andra som jobbade och slet”, berättade Kikki Danielsson.

Kikki Danielsson om nya hälsoresan: ”Jag ska klara det”

När artisten kom hem rensade hon ut kylskåpet och fryser på onyttigheter och är fast besluten om att lyckas med denna svåra livsomställning.

”Men det är NU som resan egentligen börjar! I Föllinge gjorde jag en kickstart och fick lära mig hur det går till att förändra sitt liv”, skrev hon efter att ha kommit hem.

Relationsbeskedet

Och det verkar hon ha hållit i. I ett nytt inlägg på Instagram ger hon nämligen en uppdatering om sitt mående.

”Jag har sagt det förr, och jag säger det igen: Så skönt att man är singel, när man kommer hem och t ex har fått uppmuntrande kommentarer om att det syns att man gått ner i vikt, å känner sig stolt å glad”, skriver hon.

Kikki Danielsson verkar alltså hålla kvar vid sina ord om att förbli singel. Hon har tidigare berättat att kärleken inte är något som hon söker.

– Det finns ingen för mig. Det har jag konstaterat, sade hon under en intervju i Morgonpasset i P3.

I inlägget fortsätter hon berätta varför det är skönt att vara singel.

”Då löper man Ingen risk att få syrliga, ironiska kommentarer av nån surgubbe som bara är avundsjuk, för att han själv inte orkar ta tag i det”, skriver hon, och avslutar med några sanningens ord:

”Och det måste nämnas: Det är ingen lätt sak, att ändra hela sin livsstil!”.

Kikki Danielssons följare håller med henne om det hon skriver:

”Heja Kikki! Surgubbar kan man vara utan! Har de inget trevlig att säga, kan de knipa käft”, skriver en.

En annan skriver:

”Jag håller med i allt! Singellivet är härlig”.

Kikki Danielsson avslöjar sorgen efter föräldrarnas död
Kikki Danielssons lyckobesked: ”Jag är fullkomligt nöjd”