Kikki Danielssons besvikelse över tunga beskedet: ”Som en käftsmäll”

Kikki Danielsson ser besviken ut.

Foto: TT

Artisten Kikki Danielsson har en turbulent tid bakom sig. I dagarna kom ytterligare ett tungt besked för den folkkära artisten.

Det har varit en tuff tid för många sedan coronaviruset spred sig i vårt land, så även för den folkkära artisten Kikki Danielsson, 68. Under våren valde hon självmant att leva i karantän för att minska smittorisken, men ensamheten tog på krafterna.

Redan i början av april kände Kikki att hon förlorat greppet om tiden, när dagarna gick in i varandra. På Instagram skrev hon då:

”Måste erkänna, att jag tappat dagarna i kalendern i dessa karantäntider. Varje dag är den andra lik!”

Efter att hon dessutom stoppades som coach i livesändningen av TV4-programmet Stjärnornas stjärna, då hon plötsligt insjuknade i kraftig förkylning, sjönk humöret ytterligare.

”NÄÄ, Nu är jag SÅ trött på mig själv. Har inte fått NÅT vettigt gjort på 2 dagar, har med andra ord tappat Fart, Tid och Ork", skrev hon vidare på sitt konto.

Kikki Danielssons stora familjelycka efter sjukdomstiden

Kikki Danielsson blev farmor

Kort efter insjuknandet i förkylningen stod det dock klart att sjukdomen inte var corona, och Kikki kämpade vidare.

I början av juli kom så ett efterlängtat glädjebesked för artisten. Mitt i koronakaoset blev Kikki farmor. Tillsammans med en bild på sin son och det nyfödda barnbarnet skrev hon då på Instagram:

”En sån glädjekick mitt i all Corona-Kaos, kändes efterlängtad. Nu ska vi bara hitta ett bra sätt att kunna träffas på.”

Men stötarna till följd av coronapandemins framfart fortsatte att drabba Kikki. På grund av reserestriktionerna meddelade hon via ett pressmeddelande att hon fick ställa in sin medverkan i säsongsfinalen av Lotta på Liseberg den 10 augusti.

Som en käftsmäll för artisten

Nu kommer nästa tuffa besked gällande framtidsplanerna. I ännu ett inlägg på Instagram, den 26 augusti, öppnar Kikki upp om det nya beslutet.

”Just som jag själv kände en aning av förhoppning, om att NU stundar ljusare tider, blev det istället en NY KÄFTSMÄLL. Fick igår veta, att även kommande julturnén med Refreshments, Sulo, mig själv m flera, är inställd. SÅÅ trist!!”, skriver hon.

Julturnén "Rock´n Roll Christmas" med musikgruppen The Refreshments och sångaren Sören ”Sulo” Karlsson är i nuläget uppskjuten till 2021. Det betyder att Kikki och gänget nu står helt utan spelningar under resten av 2020.

Kikki Danielsson efter svåra sjukdomen: ”Behöver hjälp”

Men som så ofta avslutar Kikki sitt inlägg med en humoristisk twist:

”Jag har faktiskt haft lite hjärnverksamhet trots tristessen. Har tänkt tanken att jag kanske skulle ta mig ner på stan och ställa mig med mitt dragspel på torget,” skriver hon, men avfärdar sedan tanken med hänvisning till att hon skulle bli brakförkyld av korsdraget från sitt otäta gamla dragspel. Istället sätter hon sig med ett korsord i soffan.

Kikki får stöd från följarna

I kommentarsfältet stödjer de trogna följarna artisten.

”Snälla söta Kikki, du kan väl stå på Brotorget så det finns nåt snyggt där. Skit i dragspelet, du kan sjunga och joddla det räcker”, skriver en person medan en annan kommenterar:

"Du är rolig, du får mig att skratta i dessa karantänstider."

En tredje uttrycker sin stora omtanke för Kikki som älskad artist:

"Av alla artister i Sverige så hoppas jag att det går bra för dig."

Kikki Danielsson: Nu är det kört med kärleken