Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Lill-Babs okända dotter ber om hjälp med familjebild – vet du något mer?

17 jan, 2022 
Lukas Ernryd
Till vänster, Lill-Babs i mitten med sina föräldrar, till höger dottern Monica med sitt barn.
I ett inlägg på Instagram ber Lill-Babs äldsta dotter sina följare om hjälp. Monica Svensson söker svar på vem som tagit en härlig gammal familjebild som prydde ett nummer av Året runt år 1975.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Lill-Babs var bara 16 år gammal när hon blev mamma för första gången. Dotterns namn är Monica Svensson och den lilla åldersskillnaden gjorde att de fick en speciell relation.

Därför blev Lill-Babs bortgång extra tuff för Monica. Något som hon berättade för Hemmets journal år 2019.

Se också: Allt du vill veta om Lill-babs

Allt om Barbro Lill-Babs SvenssonBrand logo
Allt om Barbro Lill-Babs Svensson

– När hon dog (april, 2018, reds. anm.) förlorade jag inte bara min mamma utan också min bästa vän. Men jag pratar fortfarande med henne varje dag och känner också av hennes närvaro. Hon har sina egna små subtila sätt att tala om att hon fortfarande finns med oss.

Annons

Till skillnad från sina systrar Kristin Kaspersen och Malin Berghagen, har Monica inte stått i rampljuset. Hon bor i Järvsö i Hälsingland där hon bland annat driver Lill-Babs museum.

Så här sa hon till Nyhetsmorgon år 2017, om att inte ha haft något sug efter att bli känd.

– Det är självvalt. Jag har väl hittat min egen väg, med vad jag velat göra och så, och då har jag valt att inte gå mammas väg. Däremot har jag alltid jobbat med och för människor på ett eller annat sätt. Så det är väl den likheten som är, att vi är måna om människor.

Alla tre systrarna var med i premiäravsnittet av Carina Bergfeldts talkshow som sändes den 14 januari. De pratade om sin mamma och arbetet med boken om Lill-Babs som heter Vår mamma Lill-Babs. Syskonens bok om legendaren Barbro "Lill-Babs" Svensson kommer ut i april 2022.

Annons

Publicerade bild i julas

På annandagen 2021 publicerade Monica Svensson en familjebild från 1975 på sitt Instagramkonto. På bilden syns Lill-Babs och hennes föräldrar, samt sångerskans första dotter, Monica. Bilden är omslagsfotot till ett nummer av "Året runt".

Monica frågar sina följare vem som har tagit bilden. Det kommer flera bud i kommentarsfältet, men inget verkar vara rätt.

Det är oklart varför Monica Svensson behöver namnet på fotografen, kanske är det något som behövs i slutarbetet med boken. Kanske vet du något mer? Här finns en länk till bilden där du kan skriva en kommentar, direkt till Monica Svensson.

Allas har sökt Monica Svensson för en kommentar utan framgång.

Se också: Malin Berghagens stora ånger med Lill-Babs

Malin Berghagens stora ånger med Lill-Babs: ”Varför?!”Brand logo
Malin Berghagens stora ånger med Lill-Babs: ”Varför?!”
Annons