Så minns vi Lorry – gänget återförenas och släpper julserie

Lorry-gänget samlat i bild.

"Lorry"-gänget.

Foto: TT

"Lorry"-gänget är äntligen tillbaka och nu med en ny julserie från SVT som släpps vintern 2022. Vilken nostalgi-upplevelse att se dem i TV-rutan igen!

Den kommande julserien "Äntligen!" från SVT planerar inspelning i mars med ett välkänt gäng. Peter Dalle, Ulla Skoog, Johan Ulveson, Lena Endre, Claes Månsson och Suzanne Reuter som tillsammans är kända som "Lorry"-gänget står för huvudrollerna i miniserien.

Se också: 5 svenska serier vi ser fram emot 2022
1:35

Efter reklamen: Se också: 5 svenska serier vi ser fram emot 2022

(1:35)

Slå på ljud

- Vi är extremt glada och tacksamma över samarbetet med SVT, Film Stockholm och det kreativa teamet. Vi ser verkligen fram emot återförening av detta fina skådespelargäng med så många succéer i bagaget, berättar producenterna bakom serien "Äntligen!" Anna Rydin och Pernilla Gamryd till Expressen.

Skådespelarna i deras första filmroller – jämfört med nu

Vad kommer serien att handla om?

SVT beskriver serien som en dramakomedi om djup vänskap och att bokstavligen gå över lik för ett Nobelpris.

Den utgår från att rollfiguren Jacob Widman ska ta emot Nobelpriset i ekonomi, dock med ett problem - han är död. Detta gör att hans bästa vänner ställs för ett dilemma om Jacob ska minnas som enbart en ekonomiprofessor, eller också en ekonomiprofessor som fick Nobelpriset.

För vänskapens skull gentemot den bortgångne Jacob bestämmer sig vännerna för att "hålla honom vid liv" till den stora dagen. Under tiden visar det sig att alla bär på sina hemligheter som snart bubblar upp till ytan.

Vidare beskriver SVT att mitt under allt detta som sker så pågår ett 70-års firande, en fejkad hjärtinfarkt, en utpressningssituation, kärleksdrama och en skilsmässa. Med andra ord - en väldigt fartfylld och spännande miniserie!

Det här är Suzanne Reuter – karriären, rollerna och det nya livet

Så här minns vi Lorry

Skådespelare som medverkade i Lorry. Från vänster: Claes Månsson, Suzanne Reuter, Johan Ulveson, Gunnel Fred och Peter Dalle.

Skådespelare som medverkade i Lorry. Från vänster: Claes Månsson, Suzanne Reuter, Johan Ulveson, Gunnel Fred och Peter Dalle.

Foto: TT / Björn Edergren

Den svenska TV-serien Lorry hade premiär år 1989 och blev snabbt känd för sin stötande och politiskt inkorrekta humor, vilket ledde till en hel del anmälningar till radionämnden.

Medverkande i alla fyra säsonger av Lorry var Peter Dalle, Johan Ulveson, Claes Månsson och Stefan Sauk. Av de kvinnliga skådespelarna var Ulla Skoog den flitigast medverkande, men genom säsongerna såg vi även Lena Endre, Gunilla Röör, Gunnel Fred och Suzanne Reuter.

Vad hände efter Lorry?

Efter de fyra säsongerna av Lorry så kom filmen Yrrol (1994), följt av Lyrro (2018). Två långfilmsversioner av Lorry-satiren där originalskådespelarna i den senare filmen har kompletterats med kända komikernamn från den yngre generationen som Björn Gustafsson, Henrik Dorsin, Sanna Sundqvist och Nour El Refai.

Källor: Expressen, NE.se.

Se också: 5 saker om skådespelarna i Kvarteret Skatan som du kanske inte visste
0:57

Efter reklamen: Se också: 5 saker om skådespelarna i Kvarteret Skatan som du kanske inte visste

(0:57)

Slå på ljud