Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Malou von Sivers syn på familjelivet genom åren – och kärleken till barnbarnet

31 aug, 2023 
Malou von Sivers välkomnade första barnbarnet för ett år sedan.
I en intervju med Allas berättar hon nu om synen på familjelivet genom åren – och om livet som farmor.
– Det är ju fantastiskt, säger programledaren.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Svenska kändisar som egentligen heter något helt annatBrand logo
Se också: Svenska kändisar som egentligen heter något helt annat

Hon hör till en av Sveriges mest folkkära och mest erfarna tv-profiler, och vid 70 års ålder står fortfarande högklassig journalistik på agendan för Malou von Sivers.

Förra året kom nyheten att hon beslutat lägga ner det egna programmet tillika uppskattade långköraren Malou efter tio, för att bland annat få göra comeback med formatet Malou möter.

För Allas berättar hon om de mest minnesvärda ögonblicken i karriären, hur hon balanserat jobb och familjeliv genom åren – och om kärleken till första barnbarnet, som hunnit fylla ett år!

Malou om karriären och mötet med Olena Zelenska

När hon tittar tillbaka på vad hon åstadkommit hittills i karriären kan hon inte minnas något speciellt ögonblick som hon ångrar... Men pinsamma ögonblick finns det gott om. Ett arv som numera förvaltas av hennes TV4-kollegor och som lever vidare i ett älskat format, som hon faktiskt var med och startade.

Annons

– Jag var ju med och startade Nyhetsmorgon och på den tiden tänkte man ”det är nog inte så många som tittar”, så då hände det ju massa grejer hela tiden som inte var lite pinsamma, säger hon till Allas.

Likt konceptet för Nyhetsmorgon har Malou alltid gjort tv som erbjuder både djup och yta, lättsam underhållning och viktiga samhällsdebatter.

– Det är nog några av de här stora intervjuerna jag har gjort som jag är mest stolt över. Jag gjorde en sån intervju här om dagen när jag träffade Olena Zelenska, säger hon och fortsätter:

– Den hade vi jobbat på väldigt länge och det kändes väldigt bra att få göra den. Det är mer än en intervju, det är också att lyfta fram situationen i Ukraina. Hon fokuserar väldigt mycket på barn och kvinnor, sånt som glöms bort i alla de här militära strategierna som man hela tiden hör om.

Malou von Sivers om kärleken till barnbarnet

Privat lever Malou med konstnärssonen och journalisten Steen Haage. Paret träffades i slutet på 70-talet och gifte sig drygt ett decennium senare. I dag är de föräldrar till tre vuxna barn; Sebastian, Julia och Malcom von Sivers Haage.

Annons

– Genom åren har filosofin varit att tillbringa så mycket tid man kan med familjen. Nu har jag jobbat mycket… men jag tycker att det är viktigt att vara närvarande när man är med varandra. Det måste man nästan säga till sig själv att vara ibland. För det är lätt att man är upptagen i huvudet med allt annat man håller på med, berättar Malou.

Förra året blev äldsta sonen Sebastian von Sivers Haage, som även han programledare och producent på TV4, pappa till Malous första barnbarn.

Det var i augusti 2022 som Sebastian och hans flickvän Klara välkomnade en liten son, som fick namnet Charles.

Malou har tidigare kallat barnbarnet för ”livets efterrätt” och berättat om att hon har samma ambitioner i rollen som farmor, som hon haft som mamma. Det vill säga att vara närvarande i barnets liv.

– Det är ju fantastiskt att livet går vidare i en sån där liten människa, som ju faktiskt bara är ett år, säger hon och ler stort.

Annons