Maria Montazamis ilska efter attacken: "Jättetråkigt"

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Någon lägger ut videor under Maria Montazamis namn på Facebook. Nu skriver Hollywoodfrun själv ett irriterat inlägg där hon ifrågasätter folk som inte har något bättre för sig än att förstöra för andra.
Slå på ljud

Tagit över Maria Montazamis Facebook

Tips: Så kan du öka säkerheten på ditt Facebook-konto

  • Ha ett unikt lösenord – som är svårt att lista ut. Använd gärna versaler och gemener, siffror och tecken.
  • Skydda ditt lösenord. Har aldrig det liggande på en lapp NÅGONSTANS.
  • Ge aldrig ditt lösenord till någon. Facebook kommer aldrig be dig om ditt lösenord förutom när du ska logga in.
  • Klicka aldrig på okända länkar.
  • Ställ in tvåfaktorsautentisering så att du alltid måste verifiera din identitet innan du kan logga in.

Den omåttligt populära bloggaren och Hollywoodfrun Maria Montazamis Facebook-sida har den senaste veckan varit utsatt för en hackerattack.

Följ Maria Montazami på Facebook här

Flera gånger under veckan har någon, eller några, publicerat videor på Facebook-sidan, som har över 327 000 följare. Den som följer Maria Montazami insåg snabbt att det inte var den charmiga blondinen som var den verkliga avsändaren. Filmerna var relativt harmlösa – och vad målet med kapningen var är ännu oklart. I skrivande stund har problemet ännu inte lösts, men Facebook ska vara informerade om problemet och jobba på en lösning.

Maria Montazami om otroheten mot maken Kamran

En av de videor som publicerades på Maria Montazamis Facebook-sida visade hur man gjorde brända mönster på en bänk. Foto: Facebook

"Att vissa inte har bättre saker för sig"

I ett inlägg på Facebook-sidan och i en story på sajten har Maria Montazami förklarat sig för sina följare och gjort tydligt att hon inte är avsändaren. Inlägget har orsakat en stark uppslutning runt Maria från hennes följare, som visar sympatier och uttrycker sitt förakt gentemot hackare – även många följare har tidigare drabbats. Nu delar de med sig av sina bästa tips för att hjälpa henne återfå kontrollen över sidan.

Här kan du läsa Maria Montazamis blogg

”Förstod det, det kändes inte som du Maria!”, skriver en följare och får medhåll av en annan: ”Precis - tänkte samma sak.”

”Hoppas det löser sig Maria lycka till. Respektlös kallar jag det", skriver en tredje.

Foto: Facebook

Glada tillrop från följarna

Få ett enklare och roligare liv via nätet – ny guidebok visar vägen

Att någon av hennes 327 000 följare skulle ha trott att Maria låg bakom inläggen verkar aldrig ha varit aktuellt. Många följare har kommenterat Montazamis inlägg med förståelse, och delar med sig av sina egna erfarenheter – många har råkat ut för att hackare kommit över deras mail-konton eller sociala medier-konton tidigare – och ger tips på olika säkerhetslösningar Maria skulle kunna använda sig av i framtiden.

Är din Facebook hackad? Gör så här

Maria Montazami: ”Jag skäms inte för klimakteriet”

Om du misstänker att någon olovligen tagit sig in på din Facebook-sida ska du gå till sidan Facebook.com/hacked. Därifrån får du fylla i några alternativ och Facebook blir medvetna om dina problem så att de kan åtgärda dem. Om hackarna har försökt byta vilken e-postadress som är kopplad till kontot så skickar Facebook alltid ut ett mail till dig med en länk där du kan återställa din adress.