Maria Montazamis ilska mot sjukvården: "Dåligt jobb"

Maria Montazami under en programpresentation på TV3.

Foto: Karin Törnblom/TT

2020 har sannerligen inte börjat på bästa sätt för Hollywoodfrun Maria Montazami. Nu upplever hon komplikationer till följd av en operation.

Den folkkära Hollywoodfrun har haft en trasslig början på året. Redan i början av januari berättade hon för sina bloggläsare om ett gäng leverfläckar som bekymrade henne och hur hon efter rekommendationer uppsökt sjukvården. Samtidigt konstaterade hon att det nog är dags att börja gå och kolla sin hälsa oftare hos läkare.

Läkaren opererade bort leverfläckar från Maria Montazami

Efter att Hollywoodfrun bestämt sig för att kolla upp leverfläckarna gick allt undan. Redan dagen efter skrev hon på sin blogg att läkarna hade fått bränna bort hela fyra svarta fläckar, som sedan skickats på analys för att utvärdera riskerna. Under läketiden blev hon dessutom ombedd att avstå från träning – enklare sagt än gjort för Montazami som tränar på gym flera gånger i veckan.

Maria Montazamis ilska efter attacken: "Jättetråkigt"

Maria Montazamis Facebook hackades

I slutet av januari kom nyheten direkt från Maria själv: Hennes populära Facebook-konto, med över 300 000 följare, hade hackats. I över en veckas tid härjade en okänd person på sidan och delade flera videor som knappast hade med Maria Montazami eller Svenska Hollywoodfruar att göra. Dessutom återaktiverade han kontot gång på gång när Maria själv försökte avpublicera Facebook-sidan.

Elena Belles makes bortgång

Maria Montazamis ord efter det tragiska dödsfallet

I början av mars kom så en nyhet som chockade inte bara den svenska publiken, utan även internationellt: Hollywoodfrun Elena Belles make, Michael Theanne, hade plötsligt kollapsat under en promenad med parets hund och hans liv gick inte att rädda.

Maria Montazami var självklart snabbt ute och tröstade sin vän och kollega, och följarna har kunnat följa sorgearbetet i bloggen. Montazami har upprepade gånger tryckt på vilka fina meddelanden hon fått av sina läsare och tagit dem vidare till Elena Belle, som alltså förlorade sin make och pappan till sin dotter Luna Belle.

”Tack för alla era fina kommentarer. Kan inte sluta att tänka på Elena och lilla Luna. De var en sådan fin familj och Michael hennes man verkar vara älskad och så omtyckt av många människor”, skrev Maria Montazami i bloggen den tredje mars.

Bråk i bokklubben

Ett ständigt återkommande ämne i Maria Montazamis blogg är bokklubben som hon så gärna pratar om. Under året har en konflikt bubblat upp som nu lett hela vägen till att Hollywoodfrun kommer lämna klubben.

”Jag har vissa problem som jag måste lösa. Först och främst är jag ovän med en dam i bokklubben. Jag har sträckt ut min arm och sagt förlåt. Det jag sa förlåt för var att hon rullade sina ögon när jag sammanfattade boken vi läst inför gruppen. Så nej det var inte mitt fel men jag har inga problem att säga förlåt. Jag blev arg på henne och sa typ loser!” skrev hon i sin populära blogg inför att hon berättade att det var dags att lämna bokklubben.

Maria och Kamran Montazami. På bilden syns ett plåster som täcker ärret efter Maria Montazamis borttagna leverfläckar.

På bilden syns ett plåster på Maria Montazamis högerarm som täcker över det uppslitna ärret efter borttagna leverfläckar.

Maria Montazamis komplikationer efter borttagna leverfläckar

Efter att ha gått över en månad utan möjlighet att träna uppstod så ännu fler komplikationer med de borttagna leverfläckarna. Ännu en gång tog Montazami till bloggen för att berätta om problemen och hur missnöjd hon varit med sjukvården.

Maria Montazami: ”Jag skäms inte för klimakteriet”

På hennes ena arm, där en av de nu bortopererade leverfläckarna satt, har såret börjar skapa besvär. Först var hon inte införstådd med hur mycket ärren skulle synas – allt hon hörde var läkare som pratade om några millimeter. Sedan uppstod så komplikationer när såret skulle läka. Stygnen som placerats under huden ”hoppade” konstant upp så att de övre stygnen inte kunde läka. I skrivande stund har Hollywoodfrun besökt läkare tre gånger i efterhand och klagat och bett om hjälp för att lösa de återkommande problemen – och självklart har hon även passat på att ge läkarna en känga.

”Jag antar att stygnen under inte är accepterade. Vad fasiken ska jag göra? Jag har nu gått tillbaka till doktorn 3 gånger och sagt 'vad är detta för dåligt jobb?'”

Källa: Mariamontazami.allas.se