Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Tornvings avslöjande om kärlekslivet – första orden om relationen: Vi är särbos

24 sep, 2023 
Den dubbelt aktuella programledaren och komikern Mikael Tornving har varit förtegen om kärlekslivet sedan skilsmässan från exhustrun Gunilla 2016.
Men i en intervju med Allas avslöjade han nyligen att han faktiskt lever i en relation med någon han tycker om – och att särboskapet är ett perfekt upplägg!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 3 snabba frågor med Babben LarssonBrand logo
Se också: 3 snabba frågor med Babben Larsson

Mikael Tornving är en rutinerad skådespelare, komiker och programledare med en lång och imponerande rollista i bagaget.

När vi träffar komikern hinner vi diskutera allt från toppar och dalar i karriären, till stoltheten över de två vuxna sönerna – och ett, sedan tidigare, okänt kärleksavslöjande!

Tornvings karriär: Barnen tyckte att jag var pinsam i tv

Det är kanske främst i egenskap av återkommande komiker i det politiskt satiriska tv-programmet Parlamentet som Mikael Tornving gjort sig så omtyckt i tv-rutan genom åren. Det roliga programmet hade premiär 1999 och har sänts i hela 35 säsonger. Så det har med andra ord blivit en hel del avsnitt för Mikaels del.

Annons

Han har även porträtterat rollen som platschefen Tommy i de två första säsongerna av Playa del Sol och medverkat i 17 filmer i den populära Johan Falk-serien i rollen som huvudpersonens chef Patrik Agrell.

Under karriären har han även bevisat sig besitta viss musikalisk talang när han turnerat med Rhapsody in Rock. Mikael har även fått äran att spela in ett Sommar i P1.

En samling komiker som medverkade i Parlamentet säsongen 2003 (och som alla synts i programmet sedan dess). Fr v Mikael Tornving, Helge Skoog, Henrik Schyffert, Robert Gustafsson och Babben Larsson.

När han kollar i backspegeln finns det dock inget han gjort som han upplever som skämmigt i dag. Även om han poängterar att familjen inte alltid delat den synen.

– Jag tror inte att jag har gjort något pinsamt som inte var planerat, säger han och tillägger efter en stunds fundering:

Annons

– Mina barn kan säkert svara på den frågan alldeles utmärkt. I dag bryr de sig inte så mycket, men det var vid ett tillfälle som de tyckte jag var pinsam. Då minns jag att jag sa åt dem att ”det är mitt jobb att vara pinsam inför en miljon tittare varje söndag”. Det tyckte de var jättejobbigt. Men det är också ett privilegium som pappa att vara lite pinsam. Så det underlättar.

Militära bakgrunden och Kompani Svan

I dag är Tornving dubbelt aktuell i tv-rutan i egenskap av att han axlat programledarrollen i två stora satsningar: Jeopardy och Kompani Svan.

– Jag faktiskt lite extra stolt är Kompani Svan, förklarar han när vi ses.

Den Norrlandsfödda skådespelaren är van att vistas i militära miljöer. Han är nämligen utbildad reservofficer vid Jämtlands fältjägarregemente i Östersund och har tillhört Försvarsmaktens reservstyrka sedan 1988.

Tornving bland annat gjort FN-tjänstgöring i Libanon. Han blev så sent som 2018 utsedd till bataljonschef i Hemvärnet för Telgehusbataljonen. Något han tidigare berättat under en intervju med Länstidningen i Södertälje, i vilken han också lät meddela att han saknat det militära.

Gunde Svan Mikael Tornving Kompani Svan
Gunde Svan och Mikael Tornving är en stark programledarduo i succéprogrammet Kompani Svan. Ett uppdrag som Mikael uppger sig vara otroligt stolt över.

Mikael Tornvigs barn i dag: ”Båda mina pojkar är vuxna”

De tidigare nämnda barnen, som ibland tyckt att pappa varit pinsam i tv, är Mikaels två söner Hugo och Harald.

Annons

– Båda mina pojkar är vuxna. Den ena jobbar som officer och den andra är just nu och reser i Asien, förklarar han och sträcker lite på sig.

Äldste sonen, Hugo Tornving, föddes 1998 och är bosatt i Eksjö i Jönköpings län. Han har gått i sin pappas fotspår och arbetar inom Försvarsmakten. 2018 var han plutonbefäl med ett övergripande ansvar över cirka 40 rekryter, enligt Försvarsmakten Aktuellt.

Yngste sonen, Harald Tornving, föddes 2001 och tog studenten från Nacka gymnasiet för något år sedan. I dag är han folkbokförd hemma hos pappa i Fisksätra utanför Stockholm. Ja, även om han just nu är på resande fot.

Så för tillfället bor Mikael själv, eftersom båda sönerna är utflugna och han inte längre är tillsammans med barnens mamma.

Gunilla och Mikael Tornving tillsammans med sönerna Harald och Hugo på Kolmårdens djurpark 2005.

Skilsmässan från barnens mamma – efter 20 år ihop

Det var år 2016 som Mikael Tornving och Gunilla Tornving (numera Holmkvist) meddelade att de valt att gå skilda vägar efter 20 år tillsammans, varav 16 år som gifta.

Annons

– Skilsmässan är ett gemensamt beslut. Vi är helt överens och är fortfarande utomordentligt goda vänner, sa Mikael till Aftonbladet då.

Skilsmässan hade föregåtts av en betänketid på sex månader, under vilken de fortsatt bott ihop i det gemensamma radhuset i Fisksätra. Ett väldigt odramatiskt uppbrott med andra ord.

Mikael Tornving och exhustrun Gunilla Tornving 2014.

Mikael Tornving om särborelationen med nya kärleken

Sedan skilsmässan från Gunilla har Mikael Tornvings kärleksliv varit föremål för spekulationer. Inte minst efter att han själv skojade om att han hade gift om sig i ett avsnitt av Parlamentet två år efter uppbrottet. Något som bland annat Femina tidigare skrivit om.

Detta ska dock inte varit något mer än just ett skämt och komikern har förblivit ogift.

Annons

Privatlivet har han dock varit väldigt förtegen om, och hittills har han inte pratat med media om huruvida han träffat någon ny eller ej.

Men när Allas träffade honom nyligen avslöjade han att han ingår i en relation med någon som han är förtjust i. Närmare bestämt en särborelation.

Även om den nya kärlekens identitet förblir hemlig, så berättar Mikael glatt att särboskapet är ett upplägg som passar honom, och att det inte hör till ovanligheten att fredagen avsätts för dejtkväll.

– Ja, jag och min särbo kanske ses. Då blir det ett glas vin, jag lagar nått gott käk och vi tittar på en bra film. Ungefär så, säger han och ler.

Filmsnackset brukar det inte snålas på heller när han och särbon ses. Han berättar nämligen att de är svaga för chips med crème fraiche och lite kaviar på, och förtydligar sedan: ”inte Kalles kaviar, utan rom”.

Annons