Okända bilden på prins Daniels mamma Ewa Westling

Porträtt av Ewa och Olle Westling, prins Daniels föräldrar, vid Te Deum i samband med Victorias 40-årsdag.

Ewa Westling bestämde sig tidigt för att inte ge några intervjuer. Det finns heller inte särskilt många bilder på henne. Därför var det många som blev förvånade när den här bilden, på en ung Ewa med sonen Daniel i famnen, dök upp!

Prins Daniels mamma, Ewa Westling, lever ett liv utanför offentligheten. Hon och maken Olle reser till Stockholm, och stöttar Victoria och Daniel, när det vankas stora kungliga högtider. Men när de sedan är över åker hon gladeligen hem till lugnet i Ockelbo igen.

Gammal bild från Daniels barndom

Förutom att hon är uppskattad farmor till Estelle och Oscar och svärmor till Victoria, så är det inte så mycket vi vet om Ewas liv. Men på hovets officiella hemsida finns faktiskt en bild från hennes tidigare liv. Långt innan hon blev ett känt namn för svenska folket.

okända bilden på ewa westling
Prins Daniels dop i Almby kyrka, år 1974.

När Daniel föddes bodde föräldrarna och storasystern Anna i Örebro, sedan flyttade de till Falun för att sedan bosätta sig i det faluröda kedjehuset på Smältvägen i Ockelbo.

Bilderna på en liten Daniel Westling är få. På hovets hemsida är det endast den här svartvita dop-bilden, som pryder prinsens biografi. På Chris O’Neill och prinsessan Sofia finns det betydligt fler bilder.

ewa westling
Ewa Westling gillar inte att stå i fokus.

Ewas fina relation till Victoria

Farmor Ewa betyder otroligt mycket för Estelle och Oscar. Men hon har också varit en väldigt viktig person för kronprinsessan Victoria. När hon Daniel lärde känna varandra, för snart 20 år sedan, blev Ockelbo och Ewas trygga famn en fristad för den framtida drottningen. Hemma hos svärföräldrarna kunde hon vara sig själv, utan ständig påpassning från media. De här åren var dessutom otroligt viktiga för Victoria och Daniel som par och kronprinsessan kommer därför alltid att vara sin svärmor tacksam.

kronprinsessan victoria ewa westling
Kronprinsessan Victoria har en speciell relation till Ewa Westling.

Foto: TT, Kungahuset.se

Här är kronprinsessan Victorias ovanliga fritidsintresse

Hemligheten från Daniels tidigare liv – innan han träffade Victoria

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: