Så är Lotta Engbergs relation med exmaken Anders i dag

Lotta Engberg och dansbandsmusikern Anders Engberg var gifta mellan 1986 och 1994, de har döttrarna Malin Engberg och Amanda Engberg tillsammans.

Foto: Roger Tillberg/TT

Lotta Engberg var gift med dansbandsmusikern Anders Engberg mellan 1986 och 1994, och exparet har två barn tillsammans.
Nu berättar Anders Engberg om relationen till exfrun – och vad han tycker om hennes nya kärlek Mikael Sandström.
– Alla uppbrott har väl sina efterbörder, så är det väl alltid, säger han i en intervju med Hänt.

Lotta Engberg och musikern Anders Engberg var gifta i åtta år och har två döttrar tillsammans. Sedan uppbrottet 1994 har de två utvecklat en fin vänskapsrelation, och numera delar de på ansvaret som morföräldrar också.

– Vi har ju den allra bästa relationen. Vi umgås ju inte dagligen eftersom hon bor ju inte på samma ställe. Hon har sitt och jag har mitt. Vi har ju barnen ihop givetvis då, och barnbarnen då. Vi har jättebra kontakt, inga konstigheter, säger Anders Engberg till Hänt.

Se också: 5 saker du inte visste om Lotta Engberg

0:49

Efter reklamen: 5 Saker du inte visste om Lotta Engberg

(0:49)

Men det är inte självklart att det ska bli en fin relation efter ett uppbrott, och det är exparet medvetna om. Samtidigt var det inget snack om saken att de skulle fortsätta vara vänner – och i dag ser Anders Engberg exfrun Lotta som en av sina bästa vänner.

– Alla uppbrott har väl sina efterbörder, så är det väl alltid. Och vissa går lite fortare och en del kommer aldrig överens och några blir bästa kompisar. Jag kan väl säga att i vårt fall så blev vi bästa kompisar, om man ska se det så, säger han till Hänt.

Lotta Engbergs exmake vill träffa Mikael Sandström

Lotta Engberg var gift mellan 1999 och 2015 med Patrik Ehlersson, som hon inte fick några barn med. Nu är programledaren som bekant tillsammans med tv-doktorn Mikael Sandström, även känd som ”Soldoktorn” eller ”Doktor Mikael” – och Anders Engberg är jätteglad för exets nya kärlekslycka.

Han har dock inte hunnit träffa Mikael Sandström och välkomna honom till familjen än – men litar på Lotta Engbergs killsmak.

Doktor Mikael har köpt hus med Lotta Engberg

– Det har inte blivit tillfälle än men det blir det säkert framöver. Det misstänker jag. Det är ju inget fel på honom och om hon tycker att det är en bra kille så räcker det för mig, säger han.