5 svenska kändisar: Det här är ett måste på kräftskivan

Foto: Karin Törnblom/TT, Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT

Måste ha Västerbottenpaj, älskar snaps, föredrar flodkräftor framför havskräftor eller skiter i allt förutom baguette med smör och ost.
Vilka tillbehör är ”ett måste” på kräftskivan för våra svenska kändisar?
Allas har ställt frågan till fem tv-aktuella profiler.
Svenska kändisar som egentligen heter något helt annat
0:40

Efter reklamen: Svenska kändisar som egentligen heter något helt annat

(0:40)

Slå på ljud

De allra flesta svenskar, som någon gång firat kräftskiva, har ett klockrent svar på vad de önskar som tillbehör till dessa smakrika små klodjur på festen.

Allas tog tempen på fem tv-aktuella svenska kändisar och ställde helt sonika frågan: ”Vad är ett måste på kräftskivan för dig?”

Farah Abadi: Västerbottenostpaj

Foto: Krister Hansson/Aftonbladet

– Jag vill gärna ha en Västerbottenostpaj. Det är det bästa som finns... Det är det bästa som finns i Sverige!

Hanna Hedlund om nya kärleken i exklusiv intervju: ”Jag är redo”

Bianca Salming: Baguette med smör och ost

Foto: Lotte Fernvall / Aftonbladet / TT

– Ett måste? Jag är så tråkig. Jag sitter helst där och bara äter mackor med smör. Baguette med smör och ost. Det är typ det bästa jag vet. Jag skiter i resten.

Nisse Hallberg: Snaps... och paj!

Foto: Mickan Palmqvist/TT

– Jag tycker att ”snaps ingår väl?” Min morfar sa det alltid. Äter du inte kräftor får du aldrig dricka snaps. Så jag som ju inte så jäkla förtjust i kräftor... För mig är det viktigaste att ta med kräftorna, så att jag får dricka snaps. Lite så, säger Nisse och fortsätter:

– Paj! Västerbottenpaj. Om inte det finns då är det en dålig värd eller värdinna. Väldigt viktigt med paj.

Alla tv-serier och premiärer på SVT hösten 2023

Claes Malmberg: Föredrar flodkräftor

Foto: Johan Nilsson/TT

– Jag är inte så mycket för såna här kalas. Och jag blir inte bjuden så ofta heller. Så jag ska inte på någon kräftskiva i år. Men däremot älskar jag kräftor. Så jag kan köpa två kilo och kolla fotboll hemma och bara trycka i mig kräftor, säger Claes och fortsätter:

– Och sen så ska jag svära i kyrkan lite. För jag är ju från Göteborg också. Och jag uppskattar ju flod- och insjökräftor mer än havskräftor. Så det här kommer väl att göra att jag inte anses vara göteborgare längre. Det är ett ganska stort statement om man är från Göteborg, så är det. Men till kräftorna? Ja, en snaps tycker jag nog är helt i sin ordning också.

Evelyn Mok: Snapsvisor

Foto: Mickan Palmqvist/TT

– Jag aldrig varit på kräftskiva. Jag har aldrig ingått någon vänskapskrets där kräftskiva har varit något som planerats. Så det ska bli väldigt spännande, för jag ska nämligen på min första kräftskiva i år, i oktober. Det kanske är lite sent, men jag ser fram emot allt. Kräftorna, snapssångerna... eller visorna! Det ska bli väldigt spännande.