Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Tilde de Paula Ebys ord om Jesper Börjessons beslut

17 jan, 2020 
Jonna Axelsson
Porträtt av Tilde de Paula Eby som berättar om känslorna inför att Jesper Börjesson slutar.
I veckan gästade Jesper Börjesson tv-programmet Efter fem för att berätta om beslutet att sluta sitt jobb på Nyhetsmorgon. Programledaren Tilde de Paula Eby passade då på att säga hur svårt det känns att ta farväl.
– Det känns ju oerhört märkligt.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var i onsdags som Jesper Börjesson, 49, meddelande att han lämnar sitt jobb som programledare för Nyhetsmorgon efter hela 25 år på TV4. I ett inlägg på Instagram berättade den folkkäre tv-profilen om beslutet samt avslöjade vad han ska göra härnäst.

5 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Eby

Videon kunde inte hittas

”På darriga ben lämnar jag snart TV4 och Nyhetsmorgon för att börja på teknikkonsultföretaget Rejlers. Där ska jag jag vara med och leda en helt ny och väldigt spännande utbildningssatsning”, skrev han.

Kollegorna på Nyhetsmorgon fick vetskap om detta endast timmar innan nyheten kom ut till TV4-tittarna. Jenny Alversjö, 45, som har varit sjukskriven från sitt jobb på morgonshowen sedan hon drabbades av en stroke i höstas, blev rörd till tårar under en hälsning till Jesper.

– Jag kommer att sakna dig, sa en tårögd Jenny i Nyhetsmorgon.

Tårarna efter orden i Efter fem

Under onsdagseftermiddagen gästade Jesper Börjesson Efter fem, som leds av Tilde de Paula Eby, 47. Han berättade då mer om sina känslor inför att lämna TV4.

Annons

– Jag känner att jag har gjort helt rätt men samtidigt är det också otroligt läskigt. Jag har ett stort behov av trygghet så det här är ett av de största besluten jag har tagit men det känns rätt och bra.

Jesper erkände att det han kommer att sakna mest är just kollegorna och den familj han har skapat under sina många år på kanalen. När det blev dags för TV4:s politiska expertkommentator Marcus Oscarssonatt ta farväl blev Jesper rörd till tårar.

– Tack snälla Marcus, nu blev jag rörd, sa han efter de fina orden från kollegan.

Tilde de Paula Eby tar farväl

Även Tilde de Paula Eby, som har jobbat med Jesper Börjesson på Nyhetsmorgon i många år, tycker att det känns sorgligt att ta farväl av den folkkäre TV4-profilen.

– Det är så konstigt. Det måste jag säga om man får vara lite intern att det känns ju oerhört märkligt om jag ska vara ärlig, ur ett helt personligt och privat perspektiv.

På Instagram har TV4 lagt upp en kärleksfull bild på när Tilde och Jesper kramas. I bildtexten skriver de:

Inte lätt att släppa taget”, följt av ett rött hjärta.

Foto: Anna-Karin Nilsson/EXP/TT, Instagram

Annons