Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Vem tar över Allsång på Skansen? Här är de hetaste namnen – och några bubblare

17 aug, 2022 
Minna Wallén-Widung
Sanna Nielsen, klädd i en blåmönstrad klänning, sträcker ut mikrofonen bland publiken i Allsång på Skansen.
Allsång på Skansen är över för i år. På tisdagskvällen tog Sanna Nielsen farväl av allsångspubliken som programledare. Nu är den stora frågan vem som tar över stafettpinnen från henne. Här är namnen som det spekuleras som mest i.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I sju år har Sanna Nielsen, 37, stått på Allsångsscenen om somrarna. Som programledare har hon gjort sig omåttligt populär och att publiken kommer att sakna henne stod klart efter att hon gjort sitt sista program på tisdagskvällen. På SVT:s Facebooksida har lovorden haglat in.

”Tack för allt. Den bästa och proffsigaste, du kan ju allt”, skriver en följare.

”Tack Sanna! Du kommer bli saknad”, skriver en annan.

När Sanna Nielsen nu stiger av programmet har det spekulerats vilt i vem som ska ta över programledarrollen. Och det finns flera heta kandidater.

Se video: 10 ögonblick vi minns från Allsång på SkansenBrand logo
Se video: 10 ögonblick vi minns från Allsång på Skansen

Här är några av dem:

Annons

Danny Saucedo

Danny Saucedo sjunger i Tilde de Paulas talkshow i TV4.
Danny Saucedo.

Danny Saucedo, född 1986 och uppväxt i Stockholm, har sedan genombrottet i Idol 2006 varit en av Sveriges största popartister. Han har tävlat i Melodifestivalen flera gånger och medverkat i Så mycket bättre. Och kanske är steget till Allsång på Skansen inte särskilt långt, för Danny Saucedo ligger bra till om man tittar på oddsen hos spelbolagen. En satsning på honom ger 7,5 gånger pengarna.

Annons

Oscar Zia

Oscar Zia, iklädd skjorta och röd kavaj, programleder Melodifestivalen.
Oscar Zia.

Oscar Zia, född 1996 och uppväxt i Skåne, har gått från klarhet till klarhet ända sedan han slog igenom i tonåren. Förutom att vara framgångsrik artist har vi också kunnat se honom som skådespelare, senast i SVT-serien Allt som blir kvar. Hos bettingföretagen har Oscar Zia goda chanser att ta hem programledarrollen. Och han har ju onekligen erfarenhet av att leda stora tv-produktioner med tanke på att han var ensam programledare för Melodifestivalen tidigare i år.

Annons

Marie Serneholt

Marie Serneholt, iklädd guldglittrig klänning, på Idrottsgalan.
Marie Serneholt.

Marie Serneholt, född 1983 i Lidingö, slog igenom som en av medlemmarna i popgruppen A-teens i slutet av 90-talet. Bandet splittrades 2006 och sedan dess har Marie Serneholt gett ut en del musik som soloartist, men också jobbat som influenser och programledare. Bland annat har vi kunnat se henne leda stora satsningar som Melodifestivalen och Bingolotto, så det är ju inte helt otänkbart att hon hade passat bra också i Allsång på Skansen. Hos spelföretagen ligger oddsen till hennes fördel, hon ligger i topp tillsammans med Danny Saucedo och Oscar Zia.

Annons

Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso, iklädd svart skinnjacka, uppträder på en spelning.
Benjamin Ingrosso.

Ett annat favoritnamn till programledarrollen är Benjamin Ingrosso, född 1997 och uppvuxen i Danderyd. Han har gjort en kometkarriär som soloartist och är ju dessutom född rakt in i branschen. Nyligen har hans eget matlagningsprogram Benjamins rönt framgångar i TV4, så han har även erfarenhet av att leda tv-program. Som Svensk Dam nyligen uppmärksammat finns Benjamins inte längre med i tv-tablån hos TV4 när kanalen presenterade höstens program. Frågan är om det beror på att Benjamin Ingrosso går över till SVT och blir allsångsledare? Det återstår att se.

Annons

David Lindgren

David Lindgren som programledare i Let's dance.
David Lindgren.

David Lindgren, född 1982 i Kalix, har seglat upp som en riktig publikfavorit de senaste åren. Att han kan sjunga vet vi – han är i första hand sångare och musikalartist med erfarenhet från bland annat Wallmans salonger och Chinateatern. Dessutom är han en flitigt anlitad programledare som har lett både Melodifestivalen och nu senast Let's dance. Hos bettingföretagen är han också en favorit – en satsning på honom ger tio gånger pengarna.

Annons

Sarah Dawn Finer

Sarah Dawn Finer i Talang.
Sarah Dawn Finer.

Artisten Sarah Dawn Finer är populär bland svenska folket. Och när Aftonbladet lät sina läsare rösta om vem de ville se som Sanna Nielsens efterträdare fick Sarah majoriteten av rösterna. Hela 18 procent hoppades att hon skulle ta över, men tyvärr verkar den drömmen inte gå i uppfyllelse.

Jag har fått frågan ett par gånger för ett antal år sen. Det kändes inte rätt just då, och jag ångrar inte det. Allt har sin tid. Så, tack Aftonbladets läsare, men det är inte jag som sätter på mig Sannas klackar nästa år. Skulle inte ens bli lång nog även om jag försökte”, skrev hon i ett meddelande till tidningen.

Annons

Bubblare: kan någon av dessa ta över Allsång på Skansen?

Om ingen av de ovanstående kandidaterna är aktuell, har vi här listat en rad personer som vi kunde tänka oss som programledare för Allsång på Skansen. Det är nog inte särskilt sannolikt att någon av dem tar över rodret nästa sommar, men visst är det roligt att fantisera?

Ebba Busch

Ebba Busch fotograferad på riksdagens takterass.
Ebba Busch.

Just nu har ju Kristdemokraternas partiledare fullt upp med den pågående valrörelsen, men om valet i september inte skulle gå vägen kanske det är Ebba Busch vi får se på Sollidenscenen nästa sommar? Hon är van vid att tala inför en stor publik och sommaren 2021 brast hon plötsligt ut i sång under ett framförande i riksdagen. Hon har dessutom medverkat i Så ska det låta, så helt långsökt är det kanske inte?

Annons

Kakan Hermansson

Kakan Hermansson, iklädd svart klänning, fotograferad utomhus bland grönskande träd.
Kakan Hermansson.

Kakan Hermansson ser vi lite överallt just nu och hon har verkligen blivit en omtyckt programledare med många järn i elden. Hon har bland annat lett Ellegalan i flera år och även synts som programledare i bland annat Idol. Hon var även en av jurymedlemmarna i Talang. Om hon kan sjunga? Det är oklart, men visst vore det roligt med en programledare som inte är rädd för att säga vad hon tycker?

Annons

Carina Bergfeldt

Carina Bergfeldt programleder talkshowen som bär hennes eget namn.
Carina Bergfeldt.

Det finns väl knappast någon programledare i Sverige som uppmärksammas så mycket som Carina Bergfeldt just nu? Efter att hon slutat som USA-korrespondent fick hon ta över Fredrik Skavlans mångåriga talkshow och har lovordats för sin insats. Så vad är det som säger att inte SVT ger henne förtroendet att ratta även Allsång på Skansen?

Petra Mede

Petra Mede, iklädd grön skjorta, sitter i soffan under inspelningen av Tilde de Paula Ebys talkshow.
Petra Mede.

Det har knappast undgått någon att Petra Mede är en av de mest anlitade och populära programledarna vi har i Sverige. Vi känner henne mest som komiker, skådespelare och programledare, men visst har Petra Mede även musiken i blodet. Hon är nämligen utbildad balettdansös vid Balettakademin i Stockholm, även om en allvarlig ryggskada i 20-årsåldern sedermera satte stopp för den karriären. Kanske hon får en ny chans att dansa – och sjunga då förstås – på scen som ny programledare för allsången?

Annons
Se också: 5 saker du vill veta om Sanna NielsenBrand logo
Se också: 5 saker du vill veta om Sanna Nielsen
Annons