Victoria tog till orda – nu hyllas hon

Kronprinsessan Victoria besöker innovationsföretaget Isolamin i Överkalix.
Kronprinsessan Victoria tog till orda för att ge sitt stöd under coronaviruskrisen. Hon talade direkt till svenska folket – och nu hyllas hon för de fina orden.
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria dök upp mitt under SVT:s specialsänding på påskaftonen, En kväll tillsammans. Programmet hjälpte till att samla in pengar till Radiohjälpens insamling för att bekämpa coronavirusepidemin i Sverige.

Victorias brandtal går att se på hovets Instagramsida.

Hur mycket kan du om kronprinsessan Victoria?

– Sverige, och alla vi som bor här, är i en situation som vi aldrig varit i tidigare. Läget är allvarligt. Det är besvärligt. Men det är inte hopplöst, säger prinsessan och tittar rakt in i kameran.

Hon fortsätter:

– Vi kommer att ta oss ur det här, även om priset för väldigt många är oerhört högt. I form av mänskliga förluster, förlorade arbeten, och livsverk. I denna svåra tid är ni många som kliver fram med hjärta och omtanke. Jag tänker på alla inom vården och omsorgen, och alla ni som på olika sätt bidrar till att vi tar oss igenom krisen.

Kronprinsessan uppmanar alla att ta hand om varandra.

– Jag vill tacka var och en av er. Låt oss ta hand om varandra. Vi är i det här tillsammans. Och vi ska ta oss igenom det tillsammans.

Hyllas stort

På sociala medier var hyllnignskören enig.

“Så fint kronprinsessan. Sverige kommer att få en fantastisk drottning med så fin make, prins Daniel och ljuvliga barnen prinsessan Estelle och prins Oscar”, skriver en person.

“Tycker hon är en fantastisk person att leda vårt underbara land”, skriver en annan, och en tredje skriver:

“Tack för de styrkande och värmande talet! Så fint att fått höra så goda ord nu från både Sveriges konung nyligen och nu även från kronprinsessan”.

Victoria avslöjar: Det här gör jag alltid efter de kungliga festerna