3 enkla sätt att tända gnistan i ert förhållande igen

Par håller om varandra och skrattar.

514951309

Foto: TT/Shutterstock

Börjar förhållandet gå lite som på sparlåga? Här är tre enkla sätt att tända gnistan på nytt igen!

De allra flesta förhållanden börjar efter ett tag att gå lite som på rutin. Det är kanske inte lika spännande, passionerat och hett som det var när ni började träffas.

För en del kan det också svalna eller skapas avstånd för att man inte reder ut saker man tycker olika om, kommer vidare från sådant som hänt långt tillbaka eller så har man glömt bort att vårda sin relation i en stressig vardag.

Se också: Så håller ni liv i relationen

1:57

Efter reklamen: 6 tips för att hålla liv i relationen

(1:57)

Hur som helst så finns det sätt att tända gnistan mellan varandra igen i ett förhållande. Psykologen Suzanne Gelb tipsar hos Psychology Today hur man gör, här är tre av hennes tips.

1. Gör en "jag älskar när du …"-lista

Gör varsin lista där ni skriver ner saker som ni älskar när er partner gör. Eller som bara gör er glada och ger en skön känsla.

Det kan handla om att hen pussar dig hej då innan ni skiljs åt på morgonen eller att hen ringer för att stämma av om du behöver något på vägen hem till exempel.

Dela sedan listorna med varandra i lugn och ro.

4 enkla vanor som lyckliga par har

2. Säg och visa att du är glad att ni är tillsammans

Bestäm er för att en hel dag säga och visa varandra att ni är glada över att er partner finns i närheten. Det kan vara genom att ge en kram, en puss på kinden, ta hens hand eller att faktiskt säga något i stil med "jag är glad att du är här".

Visa varandra att ni inte tar varandra förgivet, och försök gärna fortsätta med det.

par som hittat gnistan i förhållandet

Vill ni också hitta gnistan i förhållandet igen?

3. Gör en "det vore fantastiskt om …"-lista

Gör var sin lista över vad ni både skulle älska om er partner provade på att göra eller gjorde mer av. Men fokusera på lite drömmiga saker, inte "gå ut med soporna" eller "diska".

Christina Schollins fina kärleksråd i Tillsammans med Strömstedts

Det kan handla om allt ifrån ge dig frukost på sängen eller ta med dig på en romantisk picknick eller överraska dig med lunch.

Dela sedan listorna med varandra och se om det finns saker som ni faktiskt också kan tänka er att göra för varandra, gärna inom snar framtid.

Källa: Psychology Today Foto: TT