Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Våra mest lästa artiklar om livsöden – dessa 10 fick mest spridning år 2021

29 dec, 2021 
Lukas Ernryd
Till vänster, Björn Natthiko Lindeblad, till höger, Irene Hofling.
Starka livsöden har alltid berört Allas läsare. Här kommer de tio mest lästa artiklarna i kategorin.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Livet innebär både glädje och sorg. Svåra kamper och befriande förlösning.

Även i år har Allas publicerat många berättelser om människor som går igenom både livets ljusa och mörka sidor. Historier om livsöden.

Tio mest lästa artiklarna om livsöden

1. Jessica och Joakim dog på semestern

År 2020 dog Joakim och Jessica dog under en semester i Dominikanska republiken. Ett år senare väntar anhöriga på ett tydligt besked om vad som orsakade parets död. Händelsen är fortfarande omgärdad av en rad frågetecken. Berättelsen från 2021 blev den mest lästa under året.

2. Björn Natthiko Lindeblad sa adjö – bjöd nära och kära till en fest

I slutet av november samlade Björn Natthiko Lindeblad sina närmsta för att säga adjö medan han fortfarande kan. Björn lever med diagnosen ALS sedan 2018 och sitter numera i rullstol. Artikeln engagerade många av våra läsare.

Se också: Björn Natthiko Lindeblad om sin ALS

Björn Natthiko Lindeblad om sjukdomen ALSBrand logo
Björn Natthiko Lindeblad om sjukdomen ALS

3. Krönika: I min tystnad föddes också det mest högljudda vrålet

I april 2019 träffade vi Irene Hofling som hade lämnat sin man och två barn i Alaska. Irene flyttade hem till Sverige igen för att hon hade hamnat i en situation som hon beskrev som ohållbar. Berättelsen om henne blev en av Allas mest lästa någonsin. Den 14 december i år berättade hon sin historia med egna ord. Den blev årets tredje mest lästa livsöde-artikel.

Annons

4. Papporna Johan och John: Lyckan var total när Miriam kom till oss

Johan och partnern John ville bli föräldrar men valde varken adoption eller hjälp från en surrogatmamma. Istället ansökte de om att bli familjehem. Nu bor Miriam hos dem. Den varma artikeln från i våras gick rätt in i Allas-läsarnas hjärta.

5. Paret har 16 barn – längtar efter fler

Historien om Australiens största familj gick inte under radarn. Paret Jeni och Rey Bonell har 16 barn i åldrarna 6 till 31 år, men vill gärna ha ännu fler. Artikeln från i somras engagerade rejält i sociala medier.

6. Jessica, 31, födde fyra barn på mindre än ett år: ”Mållös”

Jessica Pritchard fick en dotter i maj 2020. Några veckor senare blev hon gravid igen – denna gång med trillingar. Chocken var total för henne och pojkvännen. Så med andra ord hade familjen utökats med fyra barn på under ett år. Dessutom fanns en dotter sedan tidigare.

Annons

7. Melwin hade svalt ett batteri – läkarna hittade inget fel

Lilla Melwin slutade äta och fick svårt att andas. Han uppvisade också ett apatiskt beteende. Hans mamma Sandra upplevde sitt livs värsta tid när ingen förstod vad som var fel. Men till slut visade en röntgen att ett batteri hade fastnat i matstrupen. Den gripande berättelsen från i våras är vår sjunde mest lästa livsöde-reportage.

8. Drömmen blev en tragedi: Hanna försvann i vågorna på Hawaii

Hanna var ung och glad och på väg ut i stora världen. På Hawaii hade hon fått en praktikplats där hon både kunde lära sig surfa och hjälpa till i utsatta områden. Men en dag skulle hon surfa med sina vänner och Hanna drogs ut i havet. Hon hittades aldrig. Läs den starka berättelsen där hennes föräldrar berättar om om hur de försökt gå vidare efter förlusten av sin älskade dotter.

Annons

9. Ulrika Bidegård kidnappades – så lever hon idag


Ulrika Bidegård, född 1964 , var en stjärna inom svensk hästhoppning och red även för landslaget. Men år 1993 hände något som kom att förändra hela hennes liv. Ulrika blev kidnappad utanför sitt hem och rullades in i en matta. I fem dagar satt hon i fångenskap innan polisen kom förövaren på spåren. Han dömdes sedan till et långt fängelsestraff.

I somras släpptes en dokumentär om fallet och vi skrev om händelsen på nytt.

10. 98-åriga mamman flyttar in på sonens ålderdomshem – för att ta hand om honom

Den rörande historien om en nästan 100 år gammal mamma som flyttar in hos sin på äldreboendet, ville läsas av många. Ada Keating, som mamman heter, hade alltid tagit hand om sin son, Tom. Han gifte sig aldrig och de hade alltid haft fin kontakt. Därför var det naturligt för henne att flytta in till honom när hans hälsa började tryta. Eller som hon själv säger: "Man slutar aldrig att vara mamma."

Annons