Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Besviken på svenska sommaren? Här kan du fånga värmen i höst

11 aug, 2023 
Amanda Lundin
Blev sommarens väder inte som du önskat? Häng inte läpp för det. Här listar vi 6 platser som du kan besöka i höst för att få tillbaka sommarkänslan.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Inför sommaren ryktades det om att denna sommar skulle bli lika varm och fin som år 2018. Men så blev det inte riktigt. Även om juni visade sig från sin bästa sida var juli mer ostadigt och augusti – ja den har inte börjat så bra. Samtidigt har länderna runt medelhavet haft rekordhetta.

Se också: Lista: 8 länder där du inte bör dricka kranvattenBrand logo
Se också: Lista: 8 länder där du inte bör dricka kranvatten

Tycker du att det känns deppigt att sommarvärmen är som bortblåst? Då ska du fortsätta att läsa. Det finns faktiskt flera länder i Europa med sommarkänsla långt in på senhösten. Åk en hel vecka eller bara en weekend – förhoppningsvis får du det väder du har längtat efter.

Annons

Här är 6 platser att resa till i höst

Parga, Grekland

Den pittoreska hamnstaden Parga ligger på Greklands fastland, närmare bestämt på den nordvästra kusten. Resmålet passar dig som är ute efter en en lugnare semester. Strosa runt i den vackra hamnen, slå dig ner på någon av stadens tavernor och njut av grekisk mat, eller svalka dig i det himmelska vattnet. Om du känner för att lämna fastlandet under en dag ligger grannöarna Paxos och Korfu en båttur bort.

Medeltemperatur: september 25 grader, oktober 22 grader, november 17 grader.

Annons

Teneriffa, Spanien

Utanför Afrikas västkust ligger solsäkra Teneriffa, som är den största ön i ögruppen Kanarieöarna. Även om den ligger där den gör tillhör ön Spanien och är ett populärt resmål för svenskar. Den här ön har något för alla! Här finns fina stränder med klarblått vatten, långa vandringsleder, fantastiska naturområden och flera historiska platser. Och inte prata om den spanska maten! Gillar du att spela golf finns det dessutom flera vackra golfbanor.

Medeltemperatur: september 28 grader, oktober 26 grader, november 24 grader.

Annons

Brac, Kroatien

Strax utanför kuststaden Split ligger ön Brac, ett populärt resmål för den som vill ha en avkopplande semester. Kroatien är känt för sitt kristallklara vatten och här på Brac finns fantastiska stränder att besöka, till exempel Zlatni Rat – som är den mest kända stranden på ön. Härifrån går en vacker strandpromenad till orten Bol, där det finns butiker och restauranger. Om du vill se dig om på ön är det lättast att hyra en bil och vill du göra ett ö-byte ligger ön Hvar inte långt bort.

Annons

Medeltemperatur: september 25 grader, oktober 22 grader och november 14 grader.

Budoni, Sardinien, Italien

Maldiverna i Italien? Ja, man brukar säga att Sardinien är svaret på Europas Maldiverna. Här ligger den lilla orten Budoni beläget på öns östra kust och är mest känd för sitt kristallklara vatten, perfekt för den som älskar att bada med andra ord. Vill du upptäcka mer av Sardinien gör du det lättast genom att hyra en bil. Inte långt från Budoni ligger Costa Smeralda - där kan du se en och annan lyxbåt och gå på någon av stadens skaldjursrestauranger.

Annons

Medeltemperatur: september: 27 grader, oktober 22 grader, november 17 grader.

Madeira, Portugal

Strax utanför Afrikas västkust ligger den portugisiska ön Madeira. Här kan du njuta av varmt klimat, portugisiska mat- och dryckesupplevelser, fantastisk natur, underbart vatten och intressant historia.

Medeltempratur: september 24 grader, oktober 23 grader, november 22 grader.

Saranda, Albanien

Under de senaste åren har Albanien blivit ett alltmer populärt resmål och här finner du kuststaden Saranda som är belägen i södra delen av landet. Det här resmålet är bra för plånboken för det är relativt billigt. Njut av vita sandstränder och bad i turkost vatten. Strax utanför staden ligger Ksamilöarna – ett riktigt paradis för den som gillar att bada.

Annons

Och vill du passa på att besöka Grekland när du ändå är här så finns går en båt till grekiska ön Korfu – den tar bara en halvtimme!

Medeltemperatur: september 23 grader, oktober 19 grader, november 12 grader.

Källa: tui.se

Annons