Dagny bloggar för första gången på sex månader – firade med cafébesök

Dagny Carlsson, 109 år, bloggar igen efter ett halvsårs frånvaro.

Foto: Patrik Österberg/TT

Med rubriken "Jag är tillbaka i bloggen" har Dagny Carlsson satt sig framför tangentbordet för att skriva om sitt liv igen.

För nästan exakt ett halvår sedan skrev Dagny Carlsson, 109, senaste blogginlägget.

Den 9 maj berättade hon om firandet av födelsedagen som ägde rum dagen innan. Dagny hade blivit översköljd med gratulationer och blommor. Hon hade fått brev från drottningen och mängder med vackra kort som hon tänkte spara.

Se också: Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare
1:20

Efter reklamen: Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

(1:20)

Slå på ljud

Dagny skrev också att hon ville fortsätta sina skriverier så länge hon kände att hon orkade. Tyvärr skulle kraften tryta inom kort.

Hon mådde sämre och blev inlagd på sjukhus för observation. Sedan flyttades hon till ett korttidsboende där hon stannade ett tag innan det var dags för en flytt till ett nytt boende. Under tiden har hennes goda vän Elena Ström hållit läsarna uppdaterade om Dagnys liv.

Dagny Carlsson skänker sin lägenhet till Cancerfonden – anledningen bakom

Redan i juni kände hon sig så pass bra att hon ville hälsa till läsarna att hon kände sig frisk. Dagny låg dock mycket i sängen och längtade efter meningsfulla sysslor. Och den 20 augusti berättade hon att det kanske snart skulle bli dags att blogga igen.

Dagny ska vara med i tv

I oktober kom beskedet att hon stortrivdes med gymnastiken vilket visade att utvecklingen gick åt rätt håll. Hon har också tagit emot besök från Suzanne Axell som intervjuade Dagny för ett nytt inslag som ska gå i Fråga doktorn.

Senare samma månad lämnade hon också beskedet att hon testamenterar sin lägenhet på fyra rum och kök till Cancerfonden. Detta för att hon uppskattar organisationens arbete och för att hon bodde permanent på ett äldreboende.

– Om vi hjälps åt så kan vi hjälpa många människor. Cancern tog min man och jag vill nu göra allt jag kan för att inte många flera ska gå samma öde till mötes, sa hon enligt Elena Ström som uppdaterade bloggen.

Så ser Dagny Carlssons nya liv på äldreboendet ut

Men nu, några dagar in i november, är alltså Dagny tillbaka för att skriva igen. Så här skriver hon i inlägget.

Hej kära följare. Efter en lång tids uppehåll är jag tillbaka på bloggsidan igen.

Det skall bli roligt att träffa alla mina kära läsare igen. Jag vill tacka för alla brev, mail och hälsningar på facebook, jag fått under min bortavaro. Jag har blivit intervjuad av olika tidningar och Cancerfonden senaste månaden, det var trevligt. Jag har varit och fått manikyr och varit hos frissan. Man måste ju hålla sig fit for fight. Jag har nyligen åkt över guldbron tillsammans med min vän Ingela. Vi firade med att gå på kafé i stan. Nästa vecka ska vi på nya äventyr. Återkommer om det. Trevlig helg!

Se också: Dagny Carlsson i Kroppspodden

Dagny Carlsson, 106 år, i Kroppspodden.
0:43

Efter reklamen: Dagny Carlsson, 106 år, i Kroppspodden.

(0:43)

Slå på ljud