Kärleksaffären fick ett våldsamt slut – hon vägrade leva utan sin älskade fotbollsstjärna

Foto: TT

Den berömda före detta fotbollsspelaren Steve McNair verkade ha allt: fru, barn, vänner, fans och enorma ekonomiska tillgångar. Men det räckte inte, han skaffade även två älskarinnor. Det kom att kosta honom livet.

Det var sent på kvällen den 3 juli 2009, och en mångmiljonär nattade sina barn i en lyxig villa i utkanten av Nashville, Tennessee. Han hette Steve McNair och hade under många år varit en av de mest kända spelarna i den amerikanska fotbollsligan NFL. Som quarterback och ledare för laget Tennessee Titans hade han några år tidigare spelat i den stora finalen – Superbowl – som sågs av hundratals miljoner tv-tittare världen över.

Men nu hade Steve McNair precis gått i pension. Blott 36 år gammal kunde han nu se fram emot ett långt liv som firad före detta idrottshjälte. Utåt sett hade fotbollsstjärnan allt: en vacker fru och fyra välskapta barn. Många goda Svänner, tusentals beundrande fans. Och rikedom: han var god för flera miljoner dollar och behövde egentligen inte jobba en dag till så länge han levde.

Steve McNair, quarterback i Tennessee Titans mördades

Steve McNair var under många år en av de mest kända spelarna i den amerikanska fotbollsligan NFL.

Foto: TT

Clark Olofsson – Gisslan fruktade polisen mer än rånaren vid Norrmalmstorgsdramat

Två älskarinnor

Men Steve McNairs framgångar på fotbollsplanen hade inte garanterat honom lycka utanför den. Hans äktenskap med frun Mechelle knakade i fogarna och han hade i hemlighet inte bara en, utan två älskarinnor.

Han hade träffat en av dem – blott 20-åriga Sahel ”Jenni” Kazemi – åtta månader tidigare, på en lokal restaurang där hon jobbade som servitris.– Hon stod emot hans närmanden först. Men sedan föll hon pladask för honom, berättade Jennis väninna senare. Relationen med den eftertraktade och berömde Steve hade fått Jenni att blomma upp till en början. Han tog med henne på luxuösa resor till Las Vegas och Key West, överöste henne med dyra gåvor och pratade om att han tänkte skilja sig från sin fru efter tolv års äktenskap. Släkt och vänner till Jenni Kazemi påstod efteråt att han faktiskt verkade genuint förälskad i henne – åtminstone till en början:

– Han gillade henne verkligen. Om de var ute och handlade något ville hon alltid betala med sina egna pengar. Han sa att anledningen till att han älskade henne var att hon inte försökte utnyttja honom som andra tjejer gjorde, har hennes brorson Farzin Abdi berättat.

Steve McNair med sin son på läktaren

Steve McNair hade allt upplagt för ett stilla liv med familjen efter karriären.

Foto: TT

Blev helt besatt

Men efter några månader började hennes vänner se ett förändrat beteende hos Jenni. Hon började bli besatt av Steve, och var arg över att han aldrig inledde den skilsmässa från sin fru som han alltid pratade om. Hon brottades med ekonomiska problem, och tvingades gång efter gång be sin förmögne pojkvän om pengar.

Sahel ”Jenni” Kazemi träffade Steve McNair på restaurangen där hon var servitris

Sahel ”Jenni” Kazemi träffade Steve McNair på restarangen där hon var servitris.

Foto: TT

Se också Sommar 2022: Festivalerna du inte vill missa
1:07

Efter reklamen: Se också Sommar 2022: Festivalerna du inte vill missa

(1:07)

Men värst av allt var att hon hade upptäckt att han hade ännu en älskarinna. Steve hyrde en lägenhet i centrala Nashville, som han använde för att festa med sina kompisar och för att umgås med Jenni bakom ryggen på sin fru. Men sent en natt hade Jenni sett en annan kvinna lämna lägenheten. Hon var ursinnig. Och livrädd för att han var på väg att göra slut med henne.Nu var klockan 22, och Steve höll som bäst på att natta sina yngsta barn. Han tittade på mobilen: ännu ett sms från Jenni.”Vill du träffas och ta en drink?” frågade hon.”Tror inte det. Har svårt att få ungarna att sova”, svarade han. De brukade skicka mängder av sms till varandra, dag som natt. ”Älskar du mig?" frågade hon ofta.”Jag älskar dig”, svarade han alltid. Men på sistone hade tonen i hennes sms blivit desperat. På morgonen den 3 juli hade hon skrivit att hon kände sig stressad och fattig: ”Älskling jag håller på att bryta ihop. Jag är så stressad.””Allt kommer att ordna sig”, försäkrade han.

”Kan du sätta in 2 000 dollar på mitt konto? Jag måste betala räkningar.”

Han hade lovat att föra över pengarna. Och efter att hans barn somnade skrev han ett kort sms till henne:”Jag är på väg.”

Tolv timmar senare – strax efter lunch den 4 juli 2009 – gick två av Steves närmaste vänner in i lägenheten han ägde i centrala Nashville. De var ofta där och festade, och hade fått egna nycklar för att kunna gå och komma som de ville.

Upptäckten de gjorde inne i ett av vardagsrummen chockade dem svårt. Snart skulle den fruktansvärda nyheten kablas ut över hela världen: den hyllade quarterbacken Steve McNair hade mördats, endast 36 år gammal. Det blodiga och sargade liket efter honom låg på en soffa. Han hade skjutits fyra gånger: två gånger i huvudet och två gånger i överkroppen. Bredvid honom, på golvet, låg Sahel ”Jenni” Kazemi. Hon var också död, av ett skott i tinningen.

När polisen tillkallades till lägenheten hittade de en pistol bredvid hennes kropp. Det såg ut som att hon hade ställt sig med ryggen mot honom innan hon sköt sig själv – för att på så sätt kunna falla i hans armar. Men när hon föll hade hennes döda kropp glidit ner på golvet i stället. Det var en grotesk och tragisk syn; det var uppenbart att Jenni först hade skjutit ihjäl Steve – sannolikt när han låg och sov i soffan, eftersom inget tydde på att han hade gjort något motstånd – och sedan avslutat sitt eget liv.

Men varför? Hur kunde en 20-årig kvinna, med hela livet framför sig, vilja göra något sådant? Jenni Kazemi var en glad och utåtriktad person, med många vänner och en kärleksfull familj.

Fans sörjer mördade Steve McNair

Nashville sörjde sin hjälte efter mordet på Steve McNair

Foto: TT

"Gator" Rogowski-Skateboardstjärnan som föll

Drack allt mer

Men under veckorna före mordet hade hon verkat trött och irriterad. Hon anförtrodde sig åt vänner att hon var bedrövad över att Steve hade träffat en annan kvinna. Hon drack alltmer alkohol: bara två dagar innan hon dog greps hon av polisen i Nashville för rattfylleri. En av passagerarna i bilen var ingen mindre än Steve – som lämnade platsen i en taxi i stället för att stanna och hjälpa henne handskas med polisen.

På kvällen den 3 juli jobbade hon sitt sista pass på restaurangen Dave & Busters i centrala Nashville. En kollega till henne frågade hur det gick med McNair, och blev avsnäst som svar:

Mitt liv är bara skit och jag borde göra slut på det

– Mitt liv är bara skit och jag borde göra slut på det! fräste Jenni.

Steve McNairs vänner och fans sörjde hans död, men sättet han dog på – med en ung älskarinna vid sin sida – gjorde också att många var besvikna på honom. Hans änka, Mechelle, närvarade vid hans begravning den 11 juli 2009 men vägrade uttala sig i media om sättet han dog på.

– Hon är helt förkrossad. Hela hennes värld är slagen i bitar, sa en av hennes väninnor till Daily News.

Polisutredningen visade att Jenni Kazemi hade köpt en nio millimeters-pistol strax före mordet. Hennes vänner och familj kunde inte förstå det, men det verkade som att hon hade gjort upp en medveten plan: att avsluta sitt liv – och ta med sig sitt livs stora kärlek in i döden.

– Jag tror att hon hade bestämt sig för att mörda mannen som hon inte kunde leva utan, sa polisens talesman Pat Postiglione till pressen när den officiella polisutredningen presenterades för den chockade allmänheten.

– Hon tänkte att om hon inte kunde få honom, då skulle ingen annan få honom heller.

Andra stjärnor som fallit

Aaron Hernandez

Aaron Hernandez dömdes för mord

Aaron Hernandez tog sitt liv i fängelse.

Foto: TT

född 1989, spelade amerikansk fotboll för New England Patriots mellan 2010 och 2012. Karriären dog definitivt då han blev misstänkt i inte mindre än tre mord. Han fälldes för ett av dem, mordet på Odin Lloyd, inte så långt från Hernandez dåvarande hem. Aaron Hernandez hängde sig i sin cell 2017. Efter hans död har det kommit fram att han led av kronisk traumatisk encefalopati. En sjukdom som kan uppstå efter upprepat våld mot huvudet och som till exempel yttrar sig i aggressivitet och bristande impulskontroll.

Oscar Pistorius

Oscar Pistyorius och Reeva Steenkamp

Reeva Steenkamp med pojkvännen, idrottshjälten Oscar Pistorius.

Foto: TT

Paralympiern från Sydafrika var hela världens gunstling som sprinter med flera OS-guld. Snabbheten och proteserna gav honom smeknamn som ”Blade runner”. Pistorius helylleimage krackelerade när han fälldes för att ha skjutit ihjäl flickvännen Reeva Steenkamp på Alla hjärtans dag 2013. En olyckshändelse, enligt idrottsstjärnan. Han hade hört ljud på toaletten, trott det var en inbrottstjuv och skjutit genom dörren. 2015 dömdes han för mordet till 15 års fängelse. Pistorius, 35, kan tidigast bli villkorligt frigiven i mars 2023.

Rae Carruth

Fotbollsstjärnan Rae Carruths flickvän Cherica Adams mördades

Cherica Adams var gravid med fotbollsstjärnan Rae Carruth när hon sköts ihjäl.

Foto: TT

Spelade i NFL-laget Carolina Panthers. 2001 dömdes han för att ha lejt en mördare att döda hans dåvarande flickvän Cherica Adams. Rae hade hyrt en bekant, nattklubbsägaren Van Brett Atkins, som sköt henne i bilen med fyra skott. Cherica var gravid i åttonde månaden när hon sköts och föll i koma. Barnet kunde räddas men Chericas liv stod inte att rädda. Rae Carruth frigavs 2018.