Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Hotell Romantik-Monica: Därför blir sexlivet bättre efter 65

30 aug, 2023 
Monica Sundberg, känd från SVT:s succéserie Hotell Romantik, njuter av livets goda som pensionär och brinner för att slå hål på fördomarna mot äldre.
När Allas träffar realityprofilen på röda mattan berättar hon varför det är så viktigt att våga prata om sex, oavsett ålder.
– Sex tar inte ”helt stopp” för att man slutar jobba eller når en viss ålder, säger hon.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kicka igång sexlivet - med sexologens tipsBrand logo
Kicka igång sexlivet - med sexologens tips

Tidigare i år sändes den första säsongen av SVT:s superhyllade dejtingprogram Hotell Romantik, i vilken singlar i åldern 65 plus bodde tillsammans i en villa i Alperna i jakten på kärlek.

De pirriga och flirtiga pensionärerna tände nog alla tv-tittares hopp om ett spännande liv som senior. Något som den 73-åriga deltagaren Monica Sundberg brinner för att förmedla.

När Allas träffar realityprofilen är hon pigg på att prata om fördomar mot äldre människors intressen – och framför allt fördelarna med att vara äldre, speciellt när det kommer till sex.

Annons

Så träffades Monica och Tino efter Hotell Romantik

Monicas Hotell Romantik-vistelse tillbringades till stor del med deltagaren Rooger. I sista avsnittet beslöt de två sig för att fortsätta dejta på hemmaplan, men ganska snart märkte de att olikheterna var för stora. Och de gick skilda vägar.

Men i samband med att sista avsnittet sändes på tv, drygt ett halvår efter att programmet spelats in, avslöjade Monica att hon hittat kärleken på nytt. Och inte i vem som helst. Nej, i en annan omtyckt Hotell Romantik-deltagare; Faustino ”Tino” Borg Teroni.

När Allas träffar paret på röda mattan inför Kristallengalan 2023 passar vi på att fråga hur det gick till när de blev ett par.

– Det var när vi var på en restaurang och jag fick reda på att Monica inte var ihop med Rooger. Då passade jag på och bjöd ut henne, den kvällen faktiskt. Sedan dess så har det ju varit vi!, säger Tino glatt och byter en kärleksfull blick med sin älskade särbo.

Hotell Romantik-Monica och Tino i Carina Bergfeldts talkshow
Parets första offentliga framträdande var i SVT-talkshowen Carina Bergfeldt i våras. Det var i samma avsnitt som Monica Sundberg och Tino Borg Teroni avslöjade att de hade en romantisk relation.

Hotell Romantik-Monica: ”Sexlivet blir bättre efter 65”

Tino är inte den enda meningsfulla relationen Monica berikades med efter hennes medverkan i dejtingprogrammet. Hon och deltagaren Annika Cripps fann också varandra och har varit mycket goda vänner sedan dess.

Annons

Tillsammans driver de också Youtube-kanalen Livet efter 65, där de regelbundet publicerar avsnitt som behandlar viktiga ämnen och fördomar mot just 65 plussare.

– Vi startade den för ett år sedan och tyckte att det var en rolig grej att hitta på att vi träffats i Hotell Romantik, där vi ju fann varandra under inspelningen. Vi tycker att det är kul att göra något i vår ålder, efter att man gått i pension. Så där tar vi upp många olika ämnen som vi tycker är givande.

Annika och Monica har bland annat vågat ta upp och prata om det viktiga ämnet: sex som senior.

– Ja, det är ju jag som har gått i bräschen för det. Man måste våga. Det är lite tabu att prata om det, men det tycker jag är fel. Man måste få prata om det och ventilera det. Det är inget konstigt. Sex tar inte ”helt stopp” för att man slutar jobba eller når en viss ålder, säger Monica till Allas på röda mattan.

Hur skulle du beskriva sexlivet efter 65?

– Sexlivet blir bättre efter 65. Då har man mer erfarenheter, konstaterar Monica.

Håller du med om det, Tino?

– Ja, absolut!, säger han instämmande och bjuder oss på ett busigt leende.

Annons