Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Sexologen om vanliga misstaget som skadar sexlivet: ”Stort no no”

24 aug, 2023 
Det kan vara klurigt att uppnå ett tillfredsställande sexliv tillsammans med sin partner, som båda är nöjda med.
I en intervju med Allas avslöjar kända sexologen Linn Heed det allra vanligaste misstaget många par gör.
– Det brukar aldrig vara framgångsrikt, säger hon i klartext.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hållaBrand logo
Se också: Saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hålla

När sexlivet inte stämmer överens med ens förväntningar eller behov kan det vara otroligt frustrerande. Men finns det egentligen något bra recept på hur man uppnår en tillfredsställande intim relation?

Enligt sexologen Linn Heed, känd från tv-programmet Gift vid första ögonkastet, finns det i framför allt en viktig fallgrop för par att undvika.

Vanliga beteendet som skadar sexlivet

När man som par identifierat att man inte får ut det man skulle vilja av det gemensamma sexlivet, står man inför en spännande tid av att utforska det tillsammans.

Annons

Men det är inte alltid smärtfritt att försöka förbättra den intima relationen med sin partner. Tankar kring prestation och perfektion kan göra att man står helt handfallen inför uppgiften – till och med kanske utveckla negativa känslor inför samlivet.

När Allas träffar sexologen Linn Heed på invigningen av Stockholm Pride berättar hon att hon identifierat ett vanligt misstag som många par gör.

– Det största ”no no” är ju det här att man jämför med vad man har varit med om tidigare, säger hon och menar på att nyckeln till ett framgångsrikt sexliv är att fokusera på sin nuvarande partners styrkor, snarare än sina ex.

Skapa sexlivet tillsammans med din nuvarande partner

Sexologen utvecklar sitt svar genom att lista ett exempel på det här beteendet, som kan vara skadligt för sexet i relationen – att man hakar upp sig på tidigare erfarenheter.

Annons

– I en annan relation kanske man hade något ”spicy” och så refererar man till det, och vill försöka uppnå samma [med sin nuvarande partner reds. anm.]. Det brukar aldrig vara framgångsrikt!

Det kan förstås vara lättare sagt än gjort att sluta jämföra, eftersom det ligger i människans natur. Linn föreslår därför att man försöker rikta om sitt fokus i stället.

– Fokusera på här och nu. Skapa det sexlivet som ni två kan skapa tillsammans. Inte det som har varit historia, säger Linn Heed avslutningvis.

Annons