Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

6 saker du kanske inte visste om Sofia Wistam

10 jun, 2022 
Johanna Svan
Sofia Wistam och Sofia Wistam med sin man Magnus wistam
Sofia Wistam har varit programledare för en rad tv-program och i radio samt varit konferencier för olika tv-galor. Och även varit programledare för Sofias änglar. Nu är hon programledare för Naked Attraction Sverige. Visste du detta om Sofia Wistam?
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Sofia Wistam (född Eklöf och hette tidigare hette Sofia Eriksson) är både programledare, designer och fotograf och många känner igen henne från flertalet tv-program genom åren. Men har du full koll på henne?

5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste

Här är sexs saker du kanske inte visste om Sofia Wistam!

Fakta Sofia Wistam

1. Uppväxt och karriär

Sofia Wistam är uppvuxen i Tumba och på Storholmen utanför Stockholm efter att hennes föräldrar skiljdes när hon var tre år gammal.

Hon började redan som 16-åring att arbeta inom skivbranschen med styling och scenkläder. Hon arbetade då med bland andra Orup, Jerry Williams, Carola Häggkvist och Tommy Nilsson. Sofia Wistam började så småningom även som fotograf, bland annat står hon bakom omslaget till Orups skiva Orup 2 (1989).

Annons

På TV4 fick hon sedan chansen att göra barnprogrammet Soff-i-propp, som hon var programledare för i tre år. Det blev startskottet på en lång karriär som programledare på TV4, TV3 och Kanal 5.

2. Sofia Wistams relationer

1989 gifte sig Sofia Wistam med Thomas "Orup" Eriksson och 1991 fick de sonen Kid Eriksson. Sofia och Orup skiljde sig 1996.

Med ex-pojkvännen Anders Rahm har Sofia dottern Sindy Rahm.

År 2001 fann Sofia kärleken i sin nuvarande man Magnus Wistam och paret har tillsammans sönerna Texas Wistam och Lennox Wistam.

3. Dottern fick narkolepsi av vaccinet mot svininfluenan

I sitt Sommar i P1 2020 berättade Sofia Wistam om vaccinet mot svininfluensan 2009 som gjorde att hennes dotter Sindy drabbades av narkolepsi.

– Många, många tårar har fällts. Min fina flicka somnade 2009 och nu är sömnen hennes eviga följeslagare och fiende, berättade Sofia om dottern som var en av de 500 barn och unga som efter att ha tagit vaccinet diagnostiserades med den neurologiska sjukdomen narkolepsi.

Sofia Wistam med sin dotter Sindy.
Sofia Wistam med sin dotter Sindy.

4. Sofia Wistams cancer

I samband med första säsongen av populära programmet Sofias änglar drabbades Sofia Wistam av cancer. Något hon höll hemligt för sina barn.

Annons

5. Har egen smyckekollektion

2018 började Sofia Wistam designa smycken under varumärket By Sofia Wistam som hon driver tillsammans med sin make Magnus Wistam.

6. Sonens karriär

Kid Eriksson, Orup och Sofias son, har även han synts i ramljuset och blev för många svenskar ett känt ansikte när han och bandet Tjuvjakt slog igenom 2017 med låten Tårarna i halsen. Sedan genombrottet har bandet släppt ytterligare ett album och flertal singlar.

Annons