Lästips:LäsarberättelserVirkaResorTrädgårdHusmorstipsLoppisCampingAllsång på skansenBoktips

Gift vid första ögonkastet 2021: Allt om årets deltagare

09 feb, 2021 
Minna Wallén-Widung
Alla deltagare i Gift vid första ögonkastet som sänds i SVT våren 2021.
Äntligen är Gift vid första ögonkastet tillbaka! I den sjunde säsongen får vi bland annat träffa en grävmaskinist, en IVA-sjuksköterska och en socionomstuderande. Här är allt vi vet om årets deltagare!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den svenska versionen av succéserien Gift vid första ögonkastet har sänts i SVT sedan 2014. I den förra säsongen fick vi bland annat träffa Maxine Nordlindh och Emil Nygren, som än i dag är gifta och som dessutom fick en egen uppföljningsserie i SVT.

Se också: Här är deltagarna i Gift vid första ögonkastet

Här är deltagarna i ”Gift vid första ögonkastet” - se klipp från den nya säsongenBrand logo
Här är deltagarna i ”Gift vid första ögonkastet” - se klipp från den nya säsongen

Nu har det blivit dags för den sjunde säsongen av tv-serien att ha premiär på SVT. Tre nya par ska träffas för första gången framme vid altaret, säga ja till varandra och sedan tillbringa fyra veckor tillsammans som äkta makar innan de fattar beslut om de vill skiljas eller fortsätta vara gifta. Här är allt vi vet om årets sex deltagare!

Alla deltagare i Gift vid första ögonkastet i SVT 2021

Elinor, 28 år, Stockholm

Elinor Sundfeldt är en av deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021.
Elinor i Gift vid första ögonkastet.

Den första deltagaren i årets säsong av Gift vid första ögonkastet är ingen mindre än Elinor Sundfeldt. Elinor, som är 28 år och bor i Stockholm, jobbar som IVA-sjuksköterska och under våren 2020 skrev hon dagbok här hos oss på allas.se. I dagboken berättade hon om den slitiga vardagen som sjuksköterska mitt under den intensivt brinnande coronapandemin. Här kan du läsa hela dagboken!

Annons


I presentationen från SVT säger Elinor att hon ännu inte har hittat rätt kille.

– Jag är väl singel för att det inte är någon som har fångat in mig ännu, för att jag väl fortfarande är ute och flyger. Men jag är redo nu att sätta mig ner och låta mig fångas in, säger hon i premiäravsnittet.

Anton, 28 år, Stockholm

Anton är en av deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021.
Anton i Gift vid första ögonkastet.

Deltagaren Anton är 28 år, jobbar som kundtjänstchef och bor i Alingsås. Han beskrivs som en person som längtar efter att hitta kärleken, bilda familj och leva ett vanligt Svenssonliv.

– På en skala mellan ett och tio är jag kanske en femma. Jag tycker inte att jag är speciellt attraktiv och jag tycker inte heller att jag är speciellt ful. Jag är någonstans i mitten. Jag tror att jag är singel för att jag inte har hittat rätt. Det är inte alla som vill bilda familj, jag har träffat sådana som inte vill det och då har det inte funkat av den anledningen, säger Anton i premiäravsnittet.

Susanna, 31 år, Hölö

Susanna är en av deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021.
Susanna i Gift vid första ögonkastet.

Den tredje deltagaren i årets säsong heter Susanna, är 31 år gammal och bor i Hölö. Hon studerar till socionom, älskar att bo på landet och säger sig vilja bryta sitt relationsmönster.

Annons

– Min mormor har sagt att jag fiskar efter fel typ av killar, att jag fiskar i fel vatten. Något som jag tror att killar har förväntat sig är att jag ska vara glad och positiv, och det har kanske blivit lite till min nackdel eftersom jag då inte har vågat vara helt genuin och inte slappnat av. Jag har känt en press att alltid vara positiv och glad.

Lars, 35 år, Stockholm

Lars är en av deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021.
Lars i Gift vid första ögonkastet.

35-åriga Lars bor i Stockholm och jobbar som ögonläkare. Nu söker han efter det rätta tjejen att dela livet med.

– Jag tror ändå på det här kvasipsykologiska att man ofta söker en person som är lik ens morsa eller farsa. Då är det det varma och omhändertagande som jag söker. Det är inte alltid de tjejerna jag tycker är så otroligt attraktiva som sedan är de som skulle vara bra på längre sikt, säger Lars.

Sofia, 25 år, Solna

Sofia är en av deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021.
Sofia i Gift vid första ögonkastet.

Den femte deltagaren i Gift vid första ögonkastet 2021 heter Sofia. Hon är 25 år gammal, bor i Solna och pluggar till lärare. Hon har mått dåligt i tidigare relationer och letar nu efter något nytt.

Annons

– I mina tidigare relationer har jag inte riktigt känt att jag har varit mig själv. Jag har anpassat mig till en gräns som har gjort att jag har känt mig utnyttjad. Det har gjort att jag inte har mått bra i relationen. Man ska kunna vara sig själv och jag ska få lika mycket tillbaka som jag ger. Det har inte varit självklart tidigare, säger Sofia.

Johan, 31 år, Torshälla

Johan som är en av deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021.
Johan i Gift vid första ögonkastet.

Grävmaskinisten Johan är den sjätte och sista deltagaren i årets program. Han är 31 år gammal och bor i Torshälla.

– Det är väldigt viktigt för mig att ha någon att dela allting med. Jag vill absolut träffa någon som kan betyda livet för mig. Man ska ju träffa någon som man faktiskt passar med och trivs med och vill dela livet med, och det har jag inte gjort än, säger Johan i det första avsnittet för säsongen.

Annons

Elizabeth Feurst återvänder till programmet

Nytt för i år är att en tidigare deltagare i Gift vid första ögonkastet medverkar. Det är Elizabeth Feurst som deltog i den tredje säsongen av programmet. Hon gifte sig då med Mats Ingelborn och paret beslutade att fortsätta vara gifta efter den månadslänga testperioden. Men ett tag senare gick de trots allt skilda vägar. I den nya säsongen berättar Elizabeth att det dels berodde på att de hade olika värderingar och dels på att deras syn på relationer skilde sig åt.

Elizabeth Feurst i Gift vid första ögonkastet 2021.
Elizabeth Feurst i Gift vid första ögonkastet.

Nu är hon alltså tillbaka i tv-rutan, men i en helt ny roll. Hennes uppgift är granska experternas jobb.

– Jag tror att vi är väldigt många hemma i tv-sofforna som tänker ”alltså, den där matchen skulle man nog kunna göra bättre. Jag skulle kunna göra den bättre, jag har synpunkter”. Och i år har jag fått möjligheten att göra det. Det är fortfarande experterna som väljer och matchar, men jag får säga vad jag tycker, säger hon i premiäravsnittet.

Gift vid första ögonkastet har säsongspremiär onsdagen den 17 februari 2021 och sänds i SVT1 och på SVT Play.

Annons