Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Säsong två av Lyckoviken – här är allt du vill veta

14 dec, 2020 
Minna Wallén-Widung
Delad bild. Till vänster syns en pressbild från tv-serien Lyckoviken på Disa Östrand och Martin Stenmarck i skärgårdsmiljö. Till höger syns Disa Östrand som spelar huvudrollen Johanna.
Tittarfavoriten Lyckoviken är tillbaka med en ny säsong. Hur ska det gå för Johanna och hennes ungdomskärlek Danne? Och ska det bli en upplösning på mordutredningen polisen jobbar med? Allt det får vi förhoppningsvis svar på när den andra säsongen drar igång i början av 2021.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Lyckoviken, skriven av författaren Camilla Läckberg, marknadsfördes som en klassisk såpa i modern tappning när den lanserades under hösten 2020. Och visst gick konceptet hem hos tittarna – den första säsongen, som sändes i åtta avsnitt, slog tittarrekord hos både TV3 och Viaplay.

5 fakta om serien LyckovikenBrand logo
5 fakta om serien Lyckoviken

– Jag är otroligt glad över all fantastisk respons som vi har fått på Lyckoviken och att så många har tittat på serien. Nu längtar jag så mycket efter att få dela även säsong två med tittarna, säger Camilla Läckberg i ett pressmeddelande.

Lyckoviken säsong ett – det handlar serien om

I den första säsongen fick tittarna stifta bekantskap med huvudkaraktären Johanna, spelad av Disa Östrand, som återvänder till sin gamla hemort Hammarvik för att vara med på sin mammas begravning. Väl där radar intrigerna upp sig. Hon träffar sin ungdomskärlek Danne, spelad av Martin Stenmarck, och gamla känslor flammar upp trots att han numera är gift och stadgad familjefar. I sin roll som polis dras hon in i en mordutredning efter att en kropp hittats i bagageutrymmet på en bil och dessutom sätts relationen till hennes bror på prov.

Annons

Lyckoviken säsong två – då sänds premiäravsnittet

Nu avslöjar Nent group, som äger rättigheterna till serien, att tittarna inte behöver vänta särskilt länge på säsong två av Lyckoviken. Redan den 19 januari blir det säsongspremiär på Viaplay och TV3.

– Jag vågar faktiskt lova att nästa säsong kommer bjuda på ännu mer spänning, dramatik, kärlek och intriger, säger Camilla Läckberg.

Så här skriver hon om säsong två på Instagram:

Så här skriver Nent group om handlingen i säsong två av Lyckoviken:

”I säsong två kämpar polisen Johanna vidare med mordutredningen tillsammans med sina poliskollegor. Fallet tar ständigt nya, oväntade vändningar och snart tycks det inte gå att lita på någon. Att hennes vän Madelene, som alla har trott varit död i 18 år, plötsligt har återvänt komplicerar allt ytterligare. Dessutom sätts Johannas relation med barndomskärleken Danne på prov då han slits mellan henne och hustrun Pernilla. Vem kommer han att välja – eller vem väljer till slut bort honom? Och den största frågan av alla: vem är seriemördaren i Hammarvik?”

Annons

Skådespelare i Lyckoviken – här är rollistan

Nog låter det som om säsong två håller lika hög spänningsfaktor som den första säsongen. Förutom Disa Östrand och Martin Stenmarck återkommer en rad skådespelare i säsong två. Christopher Wollter är tillbaka som Johannas bror Carl, Ella Rappich gör rollen som Dannes dotter Vanessa, Emma Broomé är tillbaka som Nettan och i rollen som Dannes fru Pernilla återser vi Linda Santiago.

I övriga roller ser vi Marie Robertson, Daniel Adolfsson, Amanda Lindh, Mirja Turestedt, Ashkan Ghods, Jacques Karlberg, Peter Lorentzon, Anna Söderling, Lars Väringer, Arman Fanni, Felicia Truedsson och Emil Algpeus. Dessutom introduceras två nya skådespelare – Lisa Henni i rollen som Madelene och Jesper Söderblom i rollen som Totte.

Annons