Artikeln innehåller reklamlänkar

Hela kändis-Sverige bakar 2020 – här är alla deltagare

Alla deltagare i Hela kändis-Sverige bakar 2020.

Foto: Eric Josjö/TV4

Kändisarna tävlar för första gången i par när den sjunde säsongen av Hela kändis-Sverige bakar drar i gång i TV4. I år är det inte bara deltagarnas bakkunskaper som sätts på prov – utan även deras samarbetsförmåga.

Tio kända svenskar ska under fem veckor tävla i bakning i Hela kändis-Sverige bakar. Inspelningsplatsen är, precis som det brukar vara, Taxinge slott i Nykvarns kommun.

Men nytt för i år är att deltagarna alltså ska tävla i par. De fem paren kallas Glamourparet (Lars-Åke Wilhelmsson och Tobias Karlsson), Kärleksparet (Tess Merkel och Kenny Solomons), Supermorsorna (Ann Söderlund och Sanna Lundell), Skidlaget (Anders Södergren och Ida Ingemarsdotter) samt Fotbollsfamiljen (Anton Hysén och Helena Hysén).

Slå på ljud

När har Hela kändis-Sverige bakar 2020 premiär?

Under fem veckor ska kändisbagarnas kreativa förmågor och kunskaper i köket sättas på prov. Det lag som vinner får inte bara motta titeln årets kändis-hemmabagare 2020, utan kammar också hem 50 000 kronor som de får skänka till valfri välgörenhetsorganisation.

Programmet sänds i TV4, TV4 Play och C More med start den 28 april klockan 20.00.

Programledare Hela kändis-Sverige bakar 2020

Vem som vinner avgörs av juryn, som precis som vanligt består av kakdrottningen Birgitta Rasmusson och mästerbagaren Johan Sörberg. Programledare är tv-kocken Tina Nordström och skådespelaren Johan Östling.

– Det är inte bara svåra bakutmaningar som kändisarna utsätts för i årets säsong. Även deras samarbetsförmåga sätts på prov när de för första gången går in i tävlingen tillsammans med en partner. En utmaning eller trygghet? Det återstår att se, säger Sara Johansson, exekutiv producent på TV4, i ett pressmeddelande.

Här är alla deltagare i Hela kändis-Sverige bakar 2020:

Sanna Lundell

Sanna Lundell i Hela kändis-Sverige bakar 2020.

Sanna Lundell. Foto: Eric Josjö/TV4

Sanna Lundell om coronakrisen: ”Vi behöver varandra mer än någonsin”

Skribenten och bloggaren Sanna Lundell föddes den 6 november 1972. Hennes pappa är artisten Ulf Lundell. Sanna Lundell är i grunden journalist och har gjort karriär bland annat som programledare i tv och som uppskattad skribent i flera tidningar.

Tillsammans med kollegan och bästa vännen Ann Söderlund gjorde hon den uppmärksammade dokumentärserien Djävulsdansen om medberoende som visades i SVT, och som också resulterade i en bok.

Sanna Lundell bloggar på allas.se, driver en podcast och hörs som programledare i Sveriges radios Karlavagnen med jämna mellanrum. Hon har även sommar- och vinterpratat i P1. 2019 gav hon och Ann Söderlund ut kokboken Söndagsmiddag – riddarna runt det operfekta bordet. (länk till Aller media shop)

Sanna Lundell är sambo med skådespelaren Mikael Persbrandt och har tillsammans med honom tre söner. Hon har också en dotter sedan en tidigare relation med musikern Wille Crafoord. Familjen bor på en herrgård utanför Stockholm, där Sanna också har hästar och andra djur.

Ann Söderlund

Ann Söderlund i Hela kändis-Sverige bakar 2020.

Ann Söderlund. Foto: Eric Josjö/TV4

Journalisten och programledaren Ann Söderlund föddes den 17 juli 1972. Hon har bland grundat tidningen Solo och varit chefredaktör för flera magasin. Hon har synts i tv-program, bland annat Djävulsdansen i SVT tillsammans med parhästen Sanna Lundell, och medverkar i flera podcasts. Hon har också skrivit flera böcker, till exempel Men vi knullar ju ändå inte och Söndagsmiddag – riddarna runt det operfekta bordet. (länk till Aller media shop)

Ann Söderlund levde tidigare tillsammans med journalisten Nanok Bie, som hon också har tre söner tillsammans med. Efter separationen träffade hon egenföretagaren Mathias Johansson under ett event som en golfklubb arrangerade, vilket hon tidigare har berättat om. Paret flyttade snabbt ihop och har två söner tillsammans, Bobo och Frans.

Lars-Åke Wilhelmsson

Lars-Åke Wilhelmsson i Hela kändis-Sverige bakar 2020.

Lars-Åke Wilhelmsson. Foto: Eric Josjö/TV4

Artisten och designern Lars-Åke Wilhelmsson föddes den 8 september 1958. Under uppväxten var han en framgångsrik tävlingsdansare, och i slutet av 1970-talet var han med och startade dragshow-gruppen Surprise Sisters.

För den breda publiken är han kanske mest känd för sina framträdanden som karaktären Babsan med det karakteristiska rosa håret. Babsan blev känd under början av 1990-talet och har medverkat i en rad program, som Allsång på Skansen, Babbla med Babsan och Melodifestivalen. Babsan har också uppträtt och turnerat tillsammans med Christer Lindarw och After Dark.

Lars-Åke Wilhelmsson är också designer och har flera gånger tilldelats priset Guldmasken för sina designs till olika teater- och musikaluppsättningar. Han har också varit sommarpratare i P1 och gett ut flera album. Han har beskrivit sig själv som den eviga singeln, och skapade stora rubriker för några år sedan när han gifte sig med en 31 år yngre man.

Nu ser han fram emot att få tävla tillsammans med dansanta Tobias Karlsson.

– Det är en ära för mig att få vara med i årets säsong tillsammans med min partner Tobias, han är underbar i allt – hans humor och ödmjukhet gav en enorm kärlek till vårt lag. Synd bara att han inte var lika kunnig med mjöl och jäst som han är med vals och quickstep, säger han i ett pressmeddelande.

Tobias Karlsson

Tobias Karlsson i Hela kändis-Sverige bakar 2020.

Tobias Karlsson. Foto: Eric Josjö/TV4

Dansaren Tobias Karlsson föddes den 15 maj 1977 och har dansat sedan han var åtta år gammal. Sedan slutet av 1990-talet jobbar han professionellt med dans. Han har bland annat vunnit tävlingar både nationellt och internationellt, medverkat i den världsberömda dansgruppen Burn the floor, gett ut en självbiografi och grundat ett eget danskompani.

Mest känd är Tobias Karlsson för sin medverkan i underhållningsprogrammet Let's dance, där han bland annat tävlat tillsammans med Arja Saijonmaa, Agneta Sjödin och Nikki Amini. Han har också medverkat i den danska och norska uppsättningen av programmet.

För MåBra har Tobias Karlsson tidigare berättat om mobbningen han fick utstå under uppväxten. I september 2019 berättade han i en intervju med tidningen QX att han är hiv-positiv.

Anders Södergren

Anders Södergren i Hela kändis-Sverige bakar 2020.

Anders Södergren. Foto: Eric Josjö/TV4

Längdskidåkaren Anders Södergren föddes den 17 maj 1977. Tillsammans med tvillingbrodern Pär började han tidigt att åka skidor och visade sig snart vara en riktig talang. Han testade på en rad andra sporter under tonåren, men bestämde sig för att satsa på längdåkningen när han fyllt 16 år.

Bland höjdpunkterna från hans karriär finns bland annat ett OS-guld, tolv SM-guld och flera VM-silver. Han har också tilldelats Bragdguldet. 2015 beslutade Anders Södergren sig för att lägga skidorna på hyllan, men 2019 kunde bland annat Expressen rapportera att han planerade en comeback i skidspåret.

2019 vann han tävlingsprogrammet Mästarnas mästare i SVT. Anders Söderberg är gift och har två döttrar.

Ida Ingemarsdotter

Ida Ingemarsdotter i Hela kändis-Sverige bakar 2020.

Ida Ingemarsdotter. Foto: Eric Josjö/TV4

Längdåkaren Ida Ingemarsdotter föddes den 26 april 1985 i Sveg. Hon testade tidigt på skidåkning och gick sedermera skidgymnasiet i Mora. Det var där hon bestämde sig för att satsa helhjärtat på längdskidåkningen.

På meritlistan finns åtta mästerskapsmedaljer, bland annat ett OS-guld i stafett och ett OS-brons i team sprint, ett VM-guld och flera VM-silver. Hon har också vunnit flera SM-guld.

Våren 2019 meddelade Ida Ingemarsdotter att hon valt att avsluta skidkarriären. För Sportbladet berättade hon då att hon skulle jobba som lärare på skidgymnasiet en dag i veckan och att hon också planerade att återuppta studierna i idrottsvetenskap som hon lagt åt sidan när hon satsade på sin elitkarriär.

Ida Ingemarsdotter medverkade i Mästarnas mästare i SVT 2019.

Anton Hysén

Anton Hysén i Hela kändis-Sverige bakar 2020.

Anton Hysén. Foto: Eric Josjö/TV4

Fotbollsspelaren Anton Hysén föddes den 13 december 1990. Han är son till Helena Hysén och det före detta fotbollsproffset Glenn Hysén. Fotbollen har alltid funnits i Anton Hyséns liv – förutom att han är son till en fotbollsspelare har hans bröder Tobias Hysén och Alexander Hysén båda haft framgångsrika karriärer inom sporten.

Anton Hysén började spela fotboll som sexåring och i tonåren flyttade han till England för att spela där. Hemma i Sverige har han spelat för bland annat BK Häcken och Utsiktens BK.

2011 blev Anton Hysén smått historisk, då han som den kanske första fotbollsspelaren någonsin gick ut i magasinet Offside med att han är homosexuell, en nyhet som resulterade i stora rubriker. Anton Hysén har deltagit i två säsonger av Let's dance och kammat hem vinsten bägge gångerna.

Anton Hysén har synts i tv även i andra sammanhang, bland annat i familjens egen realityserie Hyséns i Kanal 5.

Helena Hysén

Helena Hysén i Hela kändis-Sverige bakar 2020.

Helena Hysén. Foto: Eric Josjö/TV4

Helena Hysén föddes den 19 oktober 1961. Hon var under nästan tre decennier gift med Glenn Hysén. Under hans proffskarriär var hon hemma och tog hand och hushållet och barnen, men hon har också jobbat som bland annat bilförsäljare och fastighetsmäklare. 2010 fick äktenskapet ett dramatiskt slut, då Helena Hysén upptäckte makens otrohet. Skilsmässan blev tuff och skapade rubriker.

2018 medverkade Helena Hysén i realityserien Hyséns tillsammans med ex-maken och deras barn. Serien blev populär, men bråk uppstod och Helena ombads lämna serien inför den andra säsongen. Hon har tidigare beskrivit 2019 som sitt "värsta år någonsin" och såg 2020 som året då hon skulle få revansch. Men nyligen rapporterade GT att hon förlorat sitt nya jobb till följd av coronapandemin.

Helena Hysén har tre barn – Alexander, Anton och Annie.

Tess Merkel

Tess Merkel i Hela kändis-Sverige bakar 2020.

Tess Merkel. Foto: Eric Josjö/TV4

Artisten Tess Merkel föddes den 18 april 1970 i Nyköping. Hon engagerade sig tidigt i musikaler och andra uppsättningar på hemmaplan, och studerade senare vid Balettakademin och på teaterskola.

Tess Merkel anställdes som showartist vid Wallmans salonger under 1990-talet, då hon också körade bakom andra artister som exempelvis Jessica Folcker. 1998 fick hon erbjudande om att bli en av medlemmarna i discogruppen Alcazar tillsammans med Andreas Lundstedt och Annika Kjærgaard (som senare ersattes av Lina Hedlund), och det var med den gruppen hon fick sitt stora genombrott.

Under åren som kom fick Alcazar enorma framgångar både hemma i Sverige och internationellt. Gruppen har gett ut flera album och medverkat i Melodifestivalen hela fem gånger. 2018 spelade bandet sin avskedskonsert i Stockholm.

Tess Merkel har också jobbat som producent och röstskådespelare. Hon är sedan 2017 gift med Kenny Solomons. Hon har två barn sedan en tidigare relation.

Kenny Solomons

Kenny Solomons i Hela kändis-Sverige bakar 2020.

Kenny Solomons. Foto: Eric Josjö/TV4

Kenny Solomons föddes den 29 juli 1986 i England. Han studerade musikalteater där, innan han flyttade till Los Angeles för att gå kurser i skådespeleri. Han har medverkat i reklamfilmer och bodde flera år i Indien där han hade roller i flera Bollywoodproduktioner.

2013 träffade Kenny Solomons sin blivande fru, Tess Merkel, på QX-galan i Stockholm. Fyra år senare gifte sig paret på en strand i Goa, Indien.

Kenny Solomons driver i dag företaget Rusty Rascals, med fyra barbeshops och ett café, tillsammans med sin fru. 2019 berättade Kenny Solomons att han drabbats av utbrändhet och i december samma år meddelade paret att de tillfälligt separerat – för att rädda äktenskapet.

Här är alla deltagare i Robinson 2020