Klassfesten 2020: Här är alla kändisar som gästar programmet

Martin Stenmarck, Renée Nyberg och Sarah Dawn Finer under inspelningarna av Klassfesten som sänds hösten 2020 i TV4.

Foto: TV4/C More

Renée Nyberg är tillbaka med en ny säsong av Klassfesten i TV4. Ett gäng kändisar står förstås på gästlistan, redo att avslöja saker om sin ungdom och tävla om en stor fest tillsammans med sina forna klasskamrater. Här är hela listan!

Matematik, musik och kvartssamtal står som vanligt på schemat när en ny säsong av Klassfesten drar igång i TV4.

– Äntligen dags att vrida tillbaka klockan till våra mest folkkära kändisars skolår! Det är alltid lika roligt att se våra gäster sättas på prov och minnas tillbaka till både pinsamma och härliga minnen från ungdomen, säger Renée Nyberg i ett pressmeddelande.

Så mycket bättre 2020: Här är artisterna som ryktas vara med

Upplägget är detsamma som vanligt – två kändisar tävlar om att minnas så mycket som möjligt från sin skolgång. Deras gamla klasskamrater har bjudits in till publiken för att dela med sig av minnen och anekdoter från skoltiden. Gästerna försöker samla så många poäng som möjligt i varje ämne, och den som vinner får ta med hela klassen på en stor klassfest.

Klassfesten 2020: Då är det premiär

I år syns en rad kändisar i tv-soffan hos Renée Nyberg. Bland annat ska den före detta skolministern Jan Björklund visa prov på sina kunskaper, liksom folkkära artister som Carola och Anna Book.

Klassfesten har premiär den 22 augusti klockan 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Se också: Renée Nybergs och David Hellenius stöd till sonen Leo:

David Hellenius och Renée Nybergs stöd till Leo – vändningen i karriären
Slå på ljud

Här är alla kändisar som gästar Klassfesten 2020:

22 augusti

Martin Stenmarck och Sarah Dawn Finer

Martin Stenmarck på säsongsinvigningen av Gröna Lund 2019.

Martin Stenmarck.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Martin Stenmarck, 47, slog igenom som musikalartist och har sedan dess varit uppskattad hos publiken. 2005 vann han Melodifestivalen. Han är gift med artisten Hanna Hedlund och paret har tre barn tillsammans.

Sarah Dawn Finer uppträder på Idrottsgalan 2020 i Globen, Stockholm.

Sarah Dawn Finer.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Sarah Dawn Finer, 38, är en av våra mest folkkära artister. Hon har gett ut flera egna album, men också synts i tv-rutan som skådespelare och programledare. Hon har deltagit i Melodifestivalen flera gånger, och även varit sommarpratare i P1 samt julvärd i SVT. Sarah Dawn Finer är

29 augusti

Carola Häggkvist och Ola Forssmed

Carola Häggkvist uppträder i Lina Hedlunds trädgård under Karantänsession, sommaren 2020.

Carola Häggkvist.

Foto: Karin Törnblom/TT

Carola Häggkvist, 53, slog igenom med buller och brak 1983 då hon vann Melodifestivalen som 16-åring med låten Främling. Sedan dess har hon varit ständigt aktuell med skivor, konserter och turnéer. Carola har sonen Amadeus tillsammans med ex-maken Runar Søgaard, samt dottern Zoe.

Ola Forssmed under premiären av Frost 2 2019, på Rigoletto i Stockholm.

Ola Forssmed.

Foto: Karin Törnblom/TT

Ola Forssmed, 46, är skådespelare och har medverkat i en mängd teateruppsättningar och filmer. Under 1990-talet spelade han rollen som Micki i kultserien Rederiet. Just nu är han bland annat aktuell i showen Pernilla Wahlgren har hybris.

5 september

Stefan Sauk och Nanne Grönvall

Stefan Sauk på auktion till förmån för Alzheimerforskning i december 2019.

Stefan Sauk.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Stefan Sauk, 65, är skådespelare och slog igenom i Lorry på 1990-talet. Han har medverkat i mängder av filmer och tv-serier och bland annat vunnit Guldmasken för Bästa manliga musikalartist 1998. År 2016 var han en av deltagarna i Stjärnorna på slottet och berättade då om sin tuffa uppväxt.

Nanne Grönvall under Andra chansen, Melodifestivalen 2020 i Eskilstuna.

Nanne Grönvall.

Foto: Karin Törnblom/TT

Nanne Grönvall, 58, har tävlat i Melodifestivalen inte mindre än 13 gånger, både som artist och låtskrivare. Hon har också skrivit låtar till andra artister, turnerat med Diggiloo och stått på musikalscenen. Nanne Grönvall är gift med Peter Grönvall, son till Benny Andersson. Hon är mamma till tre söner.

12 september

Kishti Tomita och Robin Bengtsson

Kishti Tomita på en pressträff inför tv-programmet Stjärnornas stjärna 2020.

Kishti Tomita.

Foto: Karin Törnblom/TT

Kishti Tomita, 56, är sångcoach och artist, mest känd som jurymedlem i Idol. Hon är utbildad i USA och har under åren jobbat med artister som Robyn, Jennifer Brown och Paula Abdul. Kishti Tomita har varit gift fyra gånger, och har tidigare berättat för allas.se om sin barnlängtan.

Robin Bengtsson på scen inför finalen av Melodifestivalen 2020 i Stockholm.

Robin Bengtsson.

Foto: Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT

Robin Bengtsson, 30, är artist och slog igenom 2008 då han hamnade på en tredjeplats i Idol. Tre gånger har han tävlat i Melodifestivalen och vann hela tävlingen 2017. Robin Bengtsson är sambo med artisten och dansaren Sigrid Bernson. Han har en son sedan ett tidigare förhållande.

19 september

Jan Björklund och Christian Kicken Lundqvist

Jan Björklund på en pressträff inför Let's dance 2020.

Jan Björklund.

Foto: Cornelia Nordström/Expressen/TT

Jan Björklund, 58, är politiker och före detta minister i den svenska regeringen. Han har varit vice statsminister, utbildningsminister och partiledare för Liberalerna. I september 2020 blir han Sveriges ambassadör i Italien. Jan Björklund är gift och har två barn.

Christian Kicken Lundqvist på galapremiären av Once upon a time in Hollywood, Stockholm 2019.

Christian Kicken Lundqvist.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Christian Kicken Lundqvist, 49, är musiker och mest känd som före detta trummis rockbandet The Poodles. Han var med och grundade bandet, som var aktivt mellan 2005 och 2018.

26 september

Kristin Kaspersen och Johan Olsson

Kristin Kaspersen på Idrottsgalan i Globen 2020.

Kristin Kaspersen.

Foto: Patrik Österberg/TT

Kristin Kaspersen, 50, är programledare i tv. Hon har bland annat jobbat som väderpresentatör i Norge och sedermera för en rad program i svensk tv, bland annat Söndagsöppet, Fångarna på fortet och Nyhetsmorgon. Hon har också lett stora tv-sända evenemang som Idrottsgalan och Cancergalan. Hon är dotter till Barbro ”Lill-Babs” Svensson och syster till Malin Berghagen.

Johan Olsson under skid-VM i Lahtis 2017.

Johan Olsson.

Foto: Anders Wiklund/TT

Johan Olsson, 40, är längdskidåkare och tävlade på professionell nivå mellan 2001 och 2017. Han har bland annat två OS-guld i bagaget. Han har också varit tränare för herrlandslaget i längdskidåkning. Johan Olsson är gift med Anna Olsson, också hon före detta längdskidåkare på elitnivå. De har två barn tillsammans.

3 oktober

Anna Book och Margaux Dietz

Anna Book under Melodifestivalens Andra chansen i Eskilstuna 2020.

Anna Book.

Foto: Karin Törnblom/TT

Anna Book, 49, har varit artist sedan tonåren. Genombrottet kom 1986, då hon deltog i Melodifestivalen med låten ABC. Vid sidan av artisteriet har Anna Book också medverkat i flera underhållningsprogram i tv och också jobbat med dubbning av tecknade filmer. Hon är gift och har tre barn.

Margaux Dietz på Ellegalan 2020 i Stockholm.

Margaux Dietz.

Foto: Karin Törnblom/TT

Margaux Dietz, 29, är influencer, bloggare och youtuber. Hon fick sonen Arnold 2017, och lade efteråt en förlossningsfilm på Youtube som fick stort genomslag. Hon gifte sig med Jacob Liebermann 2019, men paret separerade senare samma år.

10 oktober

Shirley Clamp och Eric Gadd

Shirley Clamp på scenen under inspelningen av Allsång på Skansen, Stockholm 2020.

Shirley Clamp.

Foto: Karin Törnblom/TT

Shirley Clamp, 47, är artist och låtskrivare. Hon är utbildad musikalartist och körade bakom en mängd andra artister innan hon fick sitt stora genombrott genom Melodifestivalen 2004 med låten Min kärlek. Sedan dess har hon ofta dykt upp i tv-rutan och också medverkat i Melodifestivalen ett flertal gånger. Hon har en dotter sedan ett tidigare förhållande.

Eric Gadd i Göteborg, februari 2020.

Eric Gadd.

Foto: Tommy Holl/TT

Eric Gadd, 55, är artist och debuterade i slutet av 1980-talet. Sedan dess har han varit en av landets främst soulartister. Han har vunnit flera Grammisar och medverkat i Melodifestivalen vid ett tillfälle. Eric Gadd är gift med artisten Cornelia Sojdelius och paret har en dotter tillsammans.

Här är alla deltagare i Decenniets Mästerkock i TV4
Idol 2020: Så blir den nya säsongen