Lästips: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Så mycket bättre 2020: Här är artisterna som ryktas vara med

05 maj, 2020 
https://image.allas.se/image-202116?imageId=202116&width=1320&height=1320&cropw=43.75&croph=43.75&x=28.44&y=28.13
Minna Wallén-Widung
Lili och Susie och Tommy Körberg ryktas vara med i Så mycket bättre 2020.
Foto: Karin Törnblom/TT och Christine Olsson/TT
I höst drar ännu en säsong av Så mycket bättre igång i TV4, om allt går som planerat. Än så länge har inte tv-kanalen avslöjat vilka artister som är aktuella i år, men redan nu florerar en hel del rykten om vilka skönsjungande kändisar som dyker upp i tv-rutan.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Det allra första avsnittet av Så mycket bättre sändes i TV4 hösten 2010. Sedan dess har vi fått se en mängd kända svenska artister tolka varandras låtar på bästa sändningstid, och samtidigt fått höra dem berätta om sig själva och vad musiken har betytt för dem.

Videon kunde inte hittas

Förra året var det jubileumssäsong och en rad gamla bekanta ansikten dök upp. Till hösten väntas nästa säsong dra igång i tv-rutan, och redan nu har det börjat florera rykten om vilka artister som är aktuella att medverka i programmet. Aftonbladet har tidigare rapporterat att årets säsong innebär ett nytt koncept, där tidigare medverkande artister och debutanter blandas.

Här är det vi vet hittills:

Loreen i Så mycket bättre 2020

Loreen på scen under Melodifestivalen i Eskilstuna 2020.
Loreen. Foto: Karin Törnblom/TT

Enligt uppgifter till Aftonbladet är Loreen Talhaoui en av artisterna som är klara för programmet. Loreen föddes den 16 oktober 1983 i Åkersberga och dök för första gången upp i tv-rutan 2004 då hon deltog i den allra första säsongen av Idol.

Annons

Vann det året gjorde Daniel Lindström, men det var Loreen som skulle komma att göra det starkaste intrycket på den svenska publiken på lång sikt. Trots att hon slutade på en fjärdeplats i programmet, rönte hon stora framgångar efter att tv-kamerorna hade släckts. 2012 vann hon Melodifestivalen och hela Eurovision Song Contest med superhiten Euphoria.

Den i dag 36-åriga artisten från Västerås är känd för att gå sin egen väg, oavsett om det gäller mode eller politiska utspel. Hon är en förkämpe för mänskliga rättigheter, och har i intervjuer tackat sin mamma för sitt starka engagemang. I oktober 2019 släpptes nya singeln Walk with me.

Jhun Alexander ”Newkid” Ferrer i Så mycket bättre 2020

Jhun Alexander Ferrera, mer känd som Newkid.
Newkid. Foto: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Jhun Alexander Ferrer, mer känd som Newkid, föddes den 2 december 1990 i Uddevalla och sjunger framför allt RnB på svenska. Debutalbumet, Alexander JR Ferrer, kom 2011.

Annons

Efter debuten hade Newkid ett uppehåll från offentligheten på sex år till följd av en kontraktstvist. 2017 kom han tillbaka till musikscenen med flera låtar som Kate Moss, och Drama. 2018 kom EP:n Lakan som rönte stora framgångar.

Newkid har också gjort en mängd samarbeten med andra artister genom åren, bland annat Molly Sandén, Ison & Fille och Petter.

Det är Aftonbladet som rapporterar att Newkid ska medverka i årets uppsättning av Så mycket bättre, och uppgifterna har inte bekräftats av TV4.

Plura i Så mycket bättre 2020

Plura Jonsson på scen i tv-programmet Stjärnornas stjärna 2019.
Plura Jonsson. Foto: Karin Törnblom/TT

Plura Jonsson föddes den 10 augusti 1951 i Norrköping. I början av 1970-talet blev han frontfigur i bandet Eldkvarn tillsammans med sin bror Carla Jonsson och kompisen Tony Thorén. Bandet existerar fortfarande och Plura både sjunger och skriver de flesta av låtarna. Bland de mest kända låtarna kan nämnas Kärlekens tunga och Pojkar, pojkar, pojkar.

Annons

Plura har också skrivit musik till en rad andra kända svenska artister, som Sven-Ingvars och Jerry Williams.

2007 var Plura sommarvärd i P1 och året därpå gav han ut självbiografin Resan genom ensamheten. Plura har under de senaste åren synts flitigt i tv, bland annat tillsammans med Mauro Scocco i Mauros & Pluras kök som följdes upp med Pluras kök. Han har ett stort matlagningsintresse som kommer från hans mamma som jobbade i restaurangbranschen i sin ungdom.

Plura medverkade i den första säsongen av Så mycket bättre 2010. Angående den kommande säsongen av programmet, vill Plura helst inte ge några kommentarer överhuvudtaget.

– Nej, jag vet inte. Jag vet inte om jag ska vara med, vi får se hur det här med corona… Jag vet inte. Nej, jag vet ingenting ser du, säger han till Aftonbladet.

Tommy Körberg i Så mycket bättre 2020

Tommy Körberg uppträder under fotbollsgalan på Hovet 2019.
Tommy Körberg. Foto: Christine Olsson/TT

Efter flera år av övertalning ska nu Tommy Körberg vara klar för Så mycket bättre, enligt uppgifter till Aftonbladet. Tommy Körberg föddes den 4 juli 1948 i Skellefteå och uppträdde med musik redan som barn.

Annons

Han fick sitt första genombrott 1968 då han prisades med en Grammis för debuten Nature Boy. Året därpå deltog han i Eurovision Song Contest med låten Judy, min vän. Under 70-talet var Tommy Körberg medlem i band som Solar Plexus och Made in Sweden. Genom åren har han också medverkat i en rad musikaler, som Les Misérables, Sound of Music och Chess.

Han har också gett ut sina memoarer, medverkat i SVT-serien Stjärnorna på slottet och tävlat i Melodifestivalen. I sin självbiografi har han bland annat berättat om hur han lidit av missbruk.

Tommy Körberg har varit gift tre gånger. Han har tre barn – Anton Körberg, Erlend Körberg och Elvira Körberg. Tommy Körberg växte delvis upp i fosterhem och hos släktingar, innan han som femåring fick bo hos sin mamma. Han träffade sin biologiska pappa första gången på sitt eget bröllop 1988.

Ana Diaz i Så mycket bättre 2020

Ana Diaz.
Ana Diaz. Foto: Vanni Jung Ståhle/DN/TT

Enligt källor till Aftonbladet ska även Ana Diaz vara klar för Så mycket bättre 2020. Ana Diaz föddes den 7 juni 1977 i Västerås och växte upp med en finsk mamma och en venezuelansk pappa. Musiken kom tidigt in i hennes liv – hennes farföräldrar levde som turnerande musiker och uppträdde tillsammans med stjärnor som Louis Armstrong och Benny Goodman.

Annons

Ana Diaz har studerat musikproduktion i Stockholm och jobbade under flera år som låtskrivare åt internationella artister som Britney Spears, One Direction, Jennifer Lopez och Wyclef Jean liksom en rad svenska artister. Hon har också skrivit musik för reklamfilmer.

Efter många år utomlands flyttade Ana Diaz tillbaka till Sverige 2015. Hon har i omgångar brottats med depressioner och ångest men beslutade sig i samband med hemflytten för att våga satsa på en egen karriär som artist.

Sedan dess har hon släppt både album och flera singlar på svenska.

Lili och Susie i Så mycket bättre 2020

Lili och Susie Pärivirinta på scen under genrepet till Melodifestivalens första deltävling i Linköping 2020.
Lili och Susie. Foto: Karin Törnblom/TT

Popduon Lili och Susie ska, återigen enligt uppgifter till Aftonbladet, med stor sannolikhet vara klar för programmet.

Annons

Duon, som slog igenom på 1980-talet, består av systrarna Lili (född Inga-Lill den 5 januari 1966) och Susie Päivirinta (född Susanne den 10 maj 1964). Systrarna slog igenom med debutalbumet Lili & Sussie 1985 och bland deras största hits finns Oh mama, Bara du och jag samt What's the color of love. De tävlade i Melodifestivalen både 1989 och 2009.

I mitten av 1990-talet blev Lili och Susie väldigt engagerade i djurrättsrörelsen och kampanjande bland annat mot djurförsök. Under några år drev de en egen butik där de bland annat sålde smink som inte testats på djur och de är båda vegetarianer.

På senare år har Lili arbetat med stiftelsen Djurens ö, och Sussie har drivit ett eget musikprodutionsbolag.

Silvana Imam i Så mycket bättre 2020

Silvana Imam.
Silvana Imam. Foto: Magnus Hallgren/DN/TT

Även rapparen Silvana Imam är en av deltagarna i årets upplaga av Så mycket bättre, uppger Aftonbladet. Silvana Imam föddes den 19 september 1986 i Litauen. Hennes mamma är litauisk och hennes pappa kommer från Syrien och familjen kom till Sverige när Silvana var fyra år gammal.

Annons

Silvana Imam har en magisterexamen i psykologi och engelska och hade planer på att bli lärare. Men musiken vann och 2013 släppte hon debutalbumet Rekviem. Hon var under flera år med i hiphopkollektivet RMH. Silvana Imams texter handlar ofta om antirasism och feminism och 2015 blev hon utsedd till Årets Homo på QX-galan.

Silvana Imam har släppt tre studioalbum, varav det senaste, Helig moder, gavs ut 2019. Hon har samarbetat med en rad olika artister genom åren, hon har sommarpratat i radion och 2017 släpptes dokumentärfilmen Silvana – väck mig när ni vaknat som handlar om hennes liv och karriär.

Benjamin Ingrosso i Så mycket bättre 2020

Benjamin Ingrosso fotograferad i Stockholm i samband med att Grammisnomineringarna offentliggjordes 2019.
Benjamin Ingrosso. Foto: Karin Törnblom/TT

Aftonbladet har tidigare avslöjat att Benjamin Ingrosso är en av deltagarna i årets program, och att Lili och Susie ska göra en egen version av hans hit Dance you off.

Annons

Benjamin Ingrosso föddes den 14 september 1997 och är son till Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso. Han mer eller mindre föddes in i nöjesbranschen och stod redan som barn på scenen i olika teater- och musikaluppsättningar. 2006 vann han Lilla Melodifestivalen.

Efter att ha medverkat i flertalet musikaler, meddelade Benjamin Ingrosso 2014 att han istället ville satsa på en karriär som låtskrivare. Han släppte sin första singel 2015 och 2017 tävlade han för första gången i Melodifestivalen. Året därpå tävlade han igen och tog då hem hela vinsten med ovan nämnda Dance you off. Han fick representera Sverige i Eurovision Song Contest samma år och slutade där på en sjundeplats.

Benjamin Ingrosso har tre syskon – Oliver Ingrosso, Bianca Ingrosso och Theo Wahlgren.

Annons