Nu släcks Kanal 5 hos 770 000 Teliakunder

Sofias änglar och Wahlgrens värld försvinner för Telias kunder när Kanal 5 släcks ner.

Hos 770 000 Teliakunder släcks nu Kanal 5 och nio andra kanaler. Det beror på att Telia och Discovery Networks inte har lyckats komma överens om ett nytt avtal.
– De kräver att få betala mindre för vårt innehåll än resten av marknaden och det är något vi inte kan gå med på, säger Daniel Lagerqvist, kommunikationsdirektör hos Discovery, i ett pressmeddelande.

Hade du sett fram emot att se Wahlgrens värld, Alla mot alla och Sofias änglar i veckan? Är du Teliakund är det inte längre möjligt – klockan 8.00 på tisdagen släcktes Kanal 5 och nio andra Discoverykanaler hos 770 000 hushåll.

De övriga kanalerna är Kanal 9, Kanal 11, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, Investigation Discovery, Animal Planet, TLC och Discovery Science. Orsaken är alltså att Discovery inte har lyckats nå en överenskommelse med Telia rörande ett nytt distributionsavtal.

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson i Alla mot alla.

Alla mot alla med Filip och Fredrik försvinner hos de hushåll som är anslutna till Telia. Foto: Stina Stjernkvist/Expressen/TT

– Vi har nyligen nått överenskommelser med flera stora TV-distributörer som Telenor och Viasat och hade så klart hoppats att även kunna komma överens med Telia. Men de kräver att få betala mindre för vårt innehåll än resten av marknaden och det är något vi inte kan gå med på. Vi erbjöd Telia att förlänga avtalet ett dygn så att detta inte drabbar tittarna, men Telia sa tyvärr nej till det, säger Daniel Lagerqvist, kommunikationsdirektör för Discovery Networks Sweden, i ett pressmeddelande.

Hoppas på en lösning

Discovery säger sig vara fortsatt villiga att förhandla med Telia.

Experten: Därför är det säkrare att deklarera digitalt

– Vi har inte nåt en överenskommelse med avtalet. Vi har olika syn på detta. Vi vill fortsätta förhandla och hoppas att Telia gör detsamma, säger Daniel Lagerqvist till Expressen TV.

Om inte parterna lyckas komma överens inom den kommande månaden riskerar Telias kunder att också gå miste om exempelvis de allsvenska matcherna i herrfotboll, vars säsong inleds den 4 april, och OS-sändningarna från Tokyo i sommar.

Telia: "En försämring"

På sin hemsida skriver Telia att man hoppas kunna hitta en lösning. Företagets presschef Irene Krohn säger till Aftonbladet att man tycker det föreslagna avtalet skulle innebära en försämring för Teliakunderna.

– Vi vill ha en långsiktigt, hållbar lösning på plats som gynnar våra kunder. Det är alldeles för mycket som innebär en försämring för dem. Det handlar om att visst innehåll inte ska finnas tillgängligt via vanlig tv. Det menar vi att dels vet vi att största delen av tv-tittandet görs via vanlig tv. Det försvårar för många äldre där digital tv inte är ett alternativ. Därför kunde vi inte enas om ett avtal, säger hon till tidningen.

iPad-nacke? Smarta kudden kan hjälpa dig att slippa smärtan

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: