Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Så blir den första fredagsfinalen i Idol 2020 – efter coronafallen

25 sep, 2020 
AvSaga Pettersson
Idol-deltagarna som tagit sig vidare till fredagsfinalerna.
Flera deltagare i årets säsong av Idol har drabbats av corona. Nu berättar TV4 hur kvällens fredagsfinal kommer att göras om!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Idol 2020 är i fullgång och ikväll ska den första fredagsfinalen för säsongen gå av stapeln. Men efter flera coronafall bland deltagarna har produktionen behövt göra rejäla ändringar.

9 powerkvinnor vi minns från IdolBrand logo
9 powerkvinnor vi minns från Idol

I veckan kom beskedet om att en av årets Idol-deltagare, Caspar Camtiz, drabbats av covid-19. TV4 beslutade då att han skulle få stå över kvällens fredagsfinal och komma tillbaka till tävligen igen nästa vecka. Men under förmiddagen kom det besked om att ytterligare två deltagare deltagare insjuknat, Najda Holm och Affe Hagström. Därför har TV4 tagit ett nytt beslut kring kvällens livesändning, meddelar kanalen nu i ett pressmeddelande.

Så blir den första fredagsfinalen i Idol 2020

Idolerna är nu satta i karantän, och därför kommer var och en att göra sitt framförande från sitt hotellrum. Även Caspar, som först inte skulle delta i kvällens program, kommer att framföra sitt bidrag från sitt hotellrum.

Annons

Säsongens första fredagsfinal blir alltså något vi aldrig tidigare sett i Idols historia.

– Det pågår en pandemi i världen och det är inte på något sätt läge att chansa. Det är därför vi valt att besluta oss för att alla framträdanden ikväll kommer att göras från deltagarnas rum där de just nu sitter isolerade. Så en historisk och annorlunda kväll väntar, men som alltid i det här programmet så är målet detsamma, att fortsätta få leva drömmen om att bli en stjärna, säger programledaren Pär Lernström i pressmeddelandet.

Pär Lernström på plats i studion utan idolerna

Pär Lernström kommer att vara på plats i studion och och kommunicera med deltagarna via videolänk.

– I de här speciella tiderna ser vi fram emot att bjuda in tittarna till en härlig Idolkväll på ett helt nytt sätt. Våra idoler, jurymedlemmar, programledare och produktionen ska känna sig trygga. Därför väljer vi att genomföra kvällens fredagsfinal på det här sättet. Alla Idoler är i karantän efter att några av dem har testats positivt för Covid-19. Det är en av de nödvändiga åtgärder som görs för att minska smittspridning, säger Malin Knave, exekutiv producent på TV4, i pressmeddelandet.

Idol sänds på TV4 och TV4 Play klockan 20.00 ikväll.

Annons