Stjärnornas stjärna 2020 – alla artister som deltar

Alla deltagare i Stjärnornas stjärna samt programledare Petra Mede. Från vänster: Nano, Elisa Lindström, David Lindgren, Amanda AMWIN Winberg, Jon Henrik Fjällgren, Nicke Borg, Mapei, Jessica Andersson.

Alla deltagare i Stjärnornas stjärna samt programledare Petra Mede. Från vänster: Nano, Elisa Lindström, David Lindgren, Amanda AMWIN Winberg, Petra Mede, Jon Henrik Fjällgren, Nicke Borg, Mapei, Jessica Andersson. Foto: Carl Johan Paulin/TV4

För tredje året i rad är Petra Mede tillbaka som programledare för Stjärnornas stjärna på TV4. Här hittar du alla deltagare, tider och datum.

Vad är Stjärnornas stjärna?

I programmet Stjärnornas stjärna så gör några av Sveriges största artister upp i en musikalisk mångkamp. Varje vecka tar artisterna sig an en ny musikgenre – vilket innebär att många artister utmanas på sätt de aldrig utmanats förr. Som tidigare gäller att publiken får rösta och avgöra vem av deltagarna som är årets Stjärnornas stjärna.

TV4: Inga familjer och ingen publik på populära inspelningarna

Utöver publikens röster så har programmet även en jury som består av Idol-legendaren Kishti Tomita och Jan Gradvall. Dessutom kommer varje avsnitt att gästas av en coach som är kopplad till veckans musikgenre.

Då börjar stjärnornas stjärna 2020

Den nya säsongen av programmet har premiär lördagen den 14 mars klockan 20.00 på TV4.

De tävlar i Stjärnornas stjärna 2020 på TV4

  • Jessica Andersson

Jessica Andersson är en av deltagarna i Stjärnornas stjärna 2020.

Foto: Carl Johan Paulin/TV4

Sedan genombrottet i Bert Karlssons Fame factory i början av 2000-talet har Jessica Anderssons karriär varit mer eller mindre spikrak. Först med gruppen Fame som vann Melodifestivalen 2003 och sedermera som soloartist. Dessutom har Jessica hunnit med en musikalkarriär – och en vinst i Let's Dance.

  • Jon Henrik Fjällgren

Jon Henrik Fjällgren är en av deltagarna i Stjärnornas stjärna 2020.

Foto: Carl Johan Paulin/TV4

Sångaren Jon Henrik Fjällgren kom till Sverige som barn, från Cali i Colombia. Uppväxten i en sameby i norra Sverige ledde honom in på en bana som renskötare, men efter att ha gjort succé med sin jojk i Talang år 2014 har Fjällgren fallit in på en ny bana.

7 saker du kanske inte visste om Jon Henrik Fjällgren
1:07

Efter reklamen: 7 saker du kanske inte visste om Jon Henrik Fjällgren

(1:07)

Slå på ljud

Han har deltagit i Melodifestivalen tre gånger (och aldrig slutat sämre än fyra) – och vunnit Let's Dance, precis som Jessica Andersson.

  • David Lindgren

David Lindgren är en av deltagarna i Stjärnornas stjärna 2020.

Foto: Carl Johan Paulin/TV4

Musikalstjärnan David Lindgren har en gedigen karriär både i utlandet och på hemmaplan i ryggen. Förutom musikalkarriären så har David även programlett stora produktioner som Melodifestivalen. Hans debutalbum från 2012 tog sig upp på förstaplats på landets försäljningslistor.

  • Amanda Winberg

Amanda AMWIN Winberg är en av deltagarna i Stjärnornas stjärna 2020.

Foto: Carl Johan Paulin/TV4

Efter andraplatsen i Idol 2015 tog Amanda Winberg artistnamnet AMWIN och släppte både singlar och EP:s. En av singlarna, Uber från 2018 blev något av en internationell succé och hon hyllades som en artist att hålla koll på i utländska medier.

  • Nano

Nano Omar är en av deltagarna i Stjärnornas stjärna 2020.

Foto: Carl Johan Paulin/TV4

Nano har bytt fängelset mot barn och mello

Nano hade Sveriges mest spelade låt våren 2017 med genombrotten Hold on som han tävlade med i Melodifestivalen.

Han har tidigare öppnat upp och berättat om den krokiga vägen till framgång.

Som 12-åring flyttade han till ett fosterhem på Gotland och redan som 18 åring hamnade han i fängelse första gången. Men musiken har alltid funnits med, och tack vare Melodifestivalen fick han en chans att leva på att göra det han älskar.

  • Mapei

Mapei är en av deltagarna i Stjärnornas stjärna 2020.

Foto: Carl Johan Paulin/TV4

Mapei fick sitt genombrott som rappare 2007 med låten Video vixens. Efter att låten blev en stor hit försvann hon och gjorde sedermera comeback med ännu en hit, Don't wait.

  • Nicke Borg

Nicke Borg är en av deltagarna i Stjärnornas stjärna 2020.

Foto: Carl Johan Paulin/TV4

Med gruppen Backyard Babies var Nicke Borg en av Sveriges mest lysande stjärnor under tidigt 2000-tal. Han har dessutom hunnit med en gedigen solokarriär med bland annat ett deltagande i Melodifestivalen 2011. Låten, Leaving Home, blev en stor succé.

  • Elisa Lindström

Elisa Lindström är en av deltagarna i Stjärnornas stjärna 2020.

Foto: Carl Johan Paulin/TV4

Minns du Dansbandskampen? Där gjorde Elisa's succé och vann hela tävlingen 2010. Frontfiguren, Elisa Lindström, har sedan dess blivit en av landets mest uppskattade dansbandsartister. Hon vann dessutom Körslaget 2013 och Let's Dance 2016.

Elisas uppväxt i Töreboda: ”Levde ett Bullerbyliv”

Alla tidigare vinnare av stjärnornas stjärna

Detta blir den tredje säsongen av Stjärnornas stjärna på TV4. Den första säsongen sändes 2018 och då deltog artister som Ace Wilder, Linda Pira, Ola Salo och Casper Janebrink. Vinnare den säsongen blev Casper Janebrink, känd från dansbandet Arvingarna.

Under säsong två, som sändes 2019, deltog bland annat Andreas Lundstedt, Shirley Clamp, Andreas Weise och Mariette. Slutlig vinnare blev publikfavoriten Andreas Weise.

Stjärnornas stjärna har säsongspremiär lördagen den 14 mars kl 20.00 på TV4, TV4 Play och C More. Temat i premiäravsnittet är hårdrock.

Källa: TV4, allas.se