Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

11 spännande tv-serier som har premiär i mars!

17 feb, 2022 
Johanna Svan
The apprentice Sverige och Lust på tv.
Mars månad bjuder på flera härliga seriestarter på tv. Här tipsar vi om några!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Oavsett om du gillar reality, drama, musik, lekprogram eller spänning hittar du något kul bland premiärerna från TV4, Netflix, Svt, Discovery+ och HBO Max!

Se också: Här är alla deltagare i Mästarnas mästare 2022Brand logo
Se också: Här är alla deltagare i Mästarnas mästare 2022

Serier som har premiär på tv i mars

Ny säsong av Bäst i test 2022

Programmet där trevligt trams och underliga uppdrag tas på till synes största allvar.

Den nya panelen består av artisten och programledaren Anis Don Demina, komikern Marcus Berggren, skådespelaren Sussie Eriksson och programledaren och komikern Sofia Dalén.

I premiärprogrammet försöker Anis Don Demina prata isländska, Sussi Eriksson hittar en okänd tvilling och Erik ”Jerka” Johansson delar med sig av en mörk hemlighet. Och Marcus Berggren står för den största vändningen i Bäst i tests historia!

Annons

I varje avsnitt kommer dessutom en gäst in och utmanar panelen. I år deltar Danny Saucedo, Vanna Rosenberg, Lotta Engberg, Tareq Taylor, Erik ”Jerka” Johansson, Annika Lantz, Fredde Granberg, Petrina Solange och dessutom återvänder Johanna Nordström till programmet för att försöka ta revansch.

Programledare är Babben Larsson och David Sundin.

Bäst i test har premiär den 4 mars på SVT.

Svenska The apprentice

Tolv hoppfulla entreprenörer kommer att ­tävla om att vinna Gunilla von Platens förtroende och slutligen en miljoninvestering i sin affärsidé i realityserien som gjort succé utomlands. Men resan dit är fylld av spännande utmaningar och elva deltagare kommer längs vägen höra ”du får gå” och tvingas lämna The Apprentice Sverige.

– I programmet deltar tolv entreprenörer som kommer behöva göra sitt yttersta för att hålla sig kvar, men endast en kommer gå ut som vinnare och blir min framtida kompanjon och investering, säger Gunilla von Platen som är första kvinna att leda The Apprentice.

Annons

”Du får gå” blir svenska versionen av klassiska slagordet ”You're fired”. Deltagarna kommer tävla mot varandra i två lag och det förlorande laget hamnar i ”styrelserummet” där Gunilla von Platen ger minst en deltagare beskedet ”du får gå”.

Gunilla von Platen kommer ha två sidekicks, hjärnforskaren Katarina Gospic och entreprenören Jacob Rudbäck. De kommer vara Gunillas ögon och öron när deltagarna får nya utmaningar i varje program. Utmaningarna blir allt från att åka till ett främmande land och hitta på en ny produkt, till att skapa en marknadsföringskampanj, eller skapa ett event eller förhandla.

– Som hjärnforskare kommer jag, likt en sportkommentator berätta om vilka styrkor och svagheter jag ser hos deltagarna under de olika utmaningarna. Att få observera deltagarnas beteenden var en fröjd – jag kände mig som en forskare i fält. Programmet bjuder på allt –skratt, svett och tårar, säger Katarina Gospic.

Annons

The Apprentice Sverige har premiär den 9 mars på TV4.

Udda veckor säsong 2

Nyseparerade Frida har stora planer på en lugn tillvaro med barnen efter skilsmässan från Jonas. Men singellivet kommer som en chock för Frida, Jonas går snabbt vidare - och inget blir som hon tänkt sig.

Udda veckor har premiär den 11 mars på Discovery+.

Mästarnas mästare 2022

Nu ska en ny mästare koras! I årets upplaga av Mästarnas mästare möter vi följande deltagare:

Grupp 1

Emma Green, friidrott (höjdhopp)
Antonio Lindbäck (speedway)
Ola Lindgren ­(handboll)
Sofia Loft (styrkelyft)
Magnus Norman (tennis)

Grupp 2

Carin Hjalmarsson (fd Koch, golf)
Patrik Järbyn (alpint)
Henric Stillman (boogie-woogie-­dansare)
Joanna Stillman (boogie-woogie-­dansare)
Frida Wallberg (boxning)

Micke Leijnegard är som vanligt programledare för Mästarnas mästare.

Annons

Mästarnas mästare 2022 har premiär den 12 mars på SVT1.

Annika

Ny brittisk kriminalserie med Nicola Walker i huvudrollen.

Annika har premiär den 14 mars på SVT/SVT Play.

Lust

Sofia Helin, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Elin Klinga gör huvudrollerna i Lust – en komedi om 40+-kvinnor som kämpar för att hålla lusten vid liv i en sexuellt frustrerad värld.

Handling i Lust: Anette, Nadia, Ellen och Martina har alla varit vänner sedan barnsben. Då Anette, numera utredare på Hälsomyndigheten, tar sig an en undersökning under den något tveksamma parollen ”Sex är en motorväg till hälsa” blir de nyfikna. Påverkar bra sex – eller snarare bristen på det – hälsan för svenska kvinnor över 40? När ersattes passion med schemalagt torsdagssex? Sedan när blev det en förväntad rutin att vänta en halvtimme på att din ex-mans Viagra ska börja verka? Kravlöst sex är mycket mer belönande än sex i ett förhållande, eller hur? Karriärer, ungar, äktenskap, skilsmässor, frihet, att hålla sig frisk och snygg – har alla dessa vardagliga verkligheter tvingat föreställningen om den dekadenta svenska synden till sidlinjen?

Annons

Lust har premiär den 18 mars på HBO Max.

Let’s dance 2022

Nya kändisar försöker dansa sig till vinsten.

Let's dance har premiär den 19 mars på TV4.

Robinson

Årets deltagare behöver inte stå ut med kyla, denna säsong av dokusåpan kommer att utspela sig i Västindien efter förra årets mellanspel i Sverige.

Robinson har premiär den 20 mars på TV4.

Hemma hos inredningsarkitekten

Ny serie som är en uppföljare till Hemma hos ­arkitekten.

Premiär den 23 mars på SVT/SVT Play.

Masked singer Sverige

Äntligen är tittarsuccén Masked Singer Sverige tillbaka med en andra säsong spektakulära masker och hemliga sångare. David Hellenius leder programmet och har med sig panelen bestående av Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw, Felix Herngren och Nour El Refai.

Masked Singer Sverige har premiär den 25 mars på TV4 och TV4 Play.

Annons

Bridgerton säsong 2

Nu kommer andra säsongen av Familjen Bridgerton. Säsongen baseras på Julia Quinns andra roman i romance-serien om familjen Bridgerton En oväntad förälskelse och i centrum står äldsta brodern Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey).

Bridgerton säsong 2 har premiär den 25 mars på Netflix.

Övrigt på tv i mars

Finalen av Melodifestivalen 2022

Nu är det dags att utse vem som ska representera Sverige i årets Eurovision song contest som går av stapeln i Turin efter att Måneskin från Italien vann 2021 med låten Zitti e buoini. Eurovision Song Contest har arrangerats i Italien två gånger tidigare, i Rom 1991 och Napoli 1965.

Programledare för mellofinalen är Oscar Zia.

Finalen av Melodifestivalen sänds den 12 mars på SVT och SVT Play.

Annons