Annons
Annons


Hundpromenad – motion eller ”ett måste”?


 

Är du den som ”går ut med hunden” eller den som tar ut hunden och dig själv på ett motionspass? Var en bra hundägare och se till att din hund, liten som stor, får den motion den förtjänar och behöver. Ta samtidigt vara på all positiv energi och motion som din hund ger DIG!

 

Annons

63, 8 minuter – så länge får en hund i Sverige vara ute på promenad varje dag. Det visar en undersökning med över tusen hundägare som försäkringsbolaget If gjort.

Gilla Allas.se på Facebook

För både hunden och dess ägare är promenaden en viktig aktivitet. Alla hundar behöver komma ut och göra ifrån sig och husse och matte får motion och frisk luft.

Den genomsnittliga tiden som hunden får komma ut på promenad är 63,8 minuter. Åtta av tio går ut mer än en halvtimme varje dag med sin hund. Det visar en undersökning med 1 120 hundägare som försäkringsbolaget If gjort.

– Hundar har det generellt sett bra i Sverige. Men vi ser att övervikt och fetma hos hundar är problem som ökar. Därför är det viktigt att ta sig tid för sin hund och se till att den får motion, säger Jenny Stenberg, djurspecialist på försäkringsbolaget If.

För hunden är promenaden även en viktig social aktivitet. Den behöver få ta in olika dofter och känna sin omgivning.

– Det känns givetvis lättare att gå ut nu i maj än under snöstorm i januari. Men för hunden gör vädret ingen större skillnad. Den behöver alltid sin dagliga dos av rastning och blir gladare ju mer den får vara ute, säger Jenny Stenberg.

Fakta:

”Ungefär hur många minuters promenad får din hund varje vardag?”

0-5 minuter      1 %

6-10 minuter     1 %

10-20 minuter    6 %

20-30 minuter     9 %

31-60 minuter    30 %

1-2 timmar        50 %

Vet ej               3 %

Undersökningen med 1 120 hundägare gjordes av YouGov på uppdrag av If i mars 2012.

 

 

 

Om du vill ha bra tips för hur du bäst ”dresserar” din hund på promenaden kan vi tipsa om Cesar Millan – The Dog Whisperer. Här kan du få många andra tips på hur du uppfostrar och får pli på din hund!

 

 

 

Har du funderingar på om din hund får rätt foder och rätt vård? Eller vill du beställa djurmat smidigt för hemleverans? Då kan du gå in på Vetzoo.se (tidigare djurhälsobutiken.se) som är en webbutik som riktar sig till djurägare.

”Hos oss hittar du produkter för hund, katt, gnagare, kanin och häst. Vi har ett brett sortiment av kända varumärken som vi levererar hela vägen hem till din dörr utan att du behöver vara hemma vid leveransen. Som kund hos oss får du även ta del av vår unika trippelgaranti.

Bakgrunden till namnbytet är för att tydliggöra att Vetzoo säljer samma produkter som traditionella veterinärkliniker och zoobutiker har i sitt sortiment. – Vårt mål är att det skall finnas något för alla oavsett om du har en glupsk labrador eller en kräsen birma, säger Lars Martin Norviit, VD för Vetzoo.
I samband med namnbytet lanserar Vetzoo en helt ny webbutik med nya funktioner som gör det ännu enklare för Sveriges alla husdjursägare att beställa foder och tillbehör. Lars Martin berättar, – Fram till idag har våra hemleveranser varit väldigt populära då våra kunder över hela Sverige slipper bära på tunga fodersäckar i onödan, de behöver inte ens vara hemma när fodret levereras. Det känns därför naturligt att bygga vidare på detta koncept och därför lanserar vi nu prenumerationer på foder.”

LÄS OCKSÅ


(2)
(0)


Annons

  • Christer Glaumann

    Ni glömde tala om att en del av hans metoder som ni rekommenderar klassas som djurplågeri i Europa och många är således förbjudna av svensk lag! Det finns bättre metoder!


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…